Nastase: Si guvernantii sunt vinovati de incendiul de la Maternitatea Giulesti

Miercuri, 18 August 2010, ora 10:50
3228 citiri
Nastase: Si guvernantii sunt vinovati de incendiul de la Maternitatea Giulesti
Foto: Arhiva

Fostul premier social democrat, Adrian Nastase, deplange soarta cruda a bebelusilor care au murit in incendiul de la maternitatea de la Giulesti si sustine ca si guvernantii au o parte din vina. Asta pentru ca, spune Nastase, "la baza productivitatii, a performantei si a eficientei unei societati stau Sanatatea si Educatia".

"Dupa astfel de tragedii vina este pusa aproape de fiecare data pe seama fie a unei asistente, fie a unui doctor, fie a unui manager sau a unui electrician. Si atat. Dar responsabilitatea celor care conduc sistemul unde este? Cat se poate cere unui medic sau unei asistente, care sunt batjocoriti si umiliti de guvernanti? Cu ce sentiment si cu ce stare de spirit credeti ca se duc toti acesti oameni - tot mai putini - la locul de munca? Sa isi caute un al doilea job, ar spune Traian Basescu. E absurd ca modelul pe care il propunem concetatenilor nostri sa fie cel al muncii in continuu, pana la epuizare, doar-doar reusesti sa castigi ceva in plus", scrie Adrian Nastase pe blogul personal.

Fostul premier se mai intreaba daca nu cumva "nu ar fi mai bine ca Traian Basescu, impreuna cu Emil Boc si cu toti ministrii sa plece ei in afara tarii pentru a-si imbogati know-how-ul guvernarii si sa se intoarca peste 50-60 de ani?", pe modelul recomandat de ministrul Muncii, Mihai Seitan.

"Nu imi dau seama cum pot Traian Basescu si oamenii lui din guvern sa vorbeasca despre eficienta economica si despre productivitatea muncii, in conditiile in care nu investesc aproape nimic pentru a avea oameni, adica producatori, sanatosi. PD-L inca nu a inteles ca la baza productivitatii, a performantei si a eficientei unei societati stau Sanatatea si Educatia", mai noteaza social democratul.

Adrian Nastase readuce aminte ca Romania are cele mai mici cheltuieli cu sistemul de sanatate din UE.

"Comparati numai bugetul alocat sanatatii, putin peste 3% din PIB, cu media UE de 8%. Este mai putin de jumatate din cat aloca Marea Britanie si o treime din bugetul sanatatii din Germania. Abia dupa ce vom asigura finantarea corespunzatoare a sistemului, vom putea vorbi de "accidente" izolate si de culpe individuale, locale", conchide acesta.

#Adrian Nastase Sanatate, #bebelusi morti maternitatea Giulesti , #stiri Adrian Nastase