Videanu: Ponta spune gogosi, realitatea la Hidroelectrica este trista

Joi, 20 Iunie 2013, ora 15:06
1938 citiri
Videanu: Ponta spune gogosi, realitatea la Hidroelectrica este trista
Foto: EVZ

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, sustine ca situatia de la Hidroelectrica este departe de "fabulatiile din epoca de aur" anuntate de premierul Victor Ponta. "Din pacate, aceste gogosi reusesc sa mai minta inca o multime de romani", sustine Videanu.

"Realitatea la Hidroelectrica e din pacate una trista, ca si in celelalte unitati industriale pe care guvernul lui Victor Ponta le-a 'ajutat'.

Victor Ponta nu spune ce credibilitate mai are azi Hidroelectrica pe pietele financiare si printre investitorii strategici, adica acolo de unde trebuie sa-i vina banii pentru dezvoltare. Costurile acestei insolvente sunt incomparabil mai mari decat beneficiile exhibate triumfalist de Victor Ponta.

Hidroelectrica nu trebuie sa ajunga total sau pe bucati, vaca de muls pentru cercurile de interese apropiate PSD si Victor Ponta, asa cum a fost in 2001-2003 cand s-au semnat toate contractele paguboase pe care cu nonsalanta si nerusinarea-i binecunoscuta dl. Ponta le arunca acum ca pe un cartof fierbinte in spatele adversarilor politici", scrie Adriean Videanu pe blog.

Reorganizarea Hidroelectrica ii va aduce lui Borza peste 2 milioane euro

Fostul ministru al Economiei sustine ca Hidroelectrica nu mai are clienti, astfel incat declaratiile premierului reprezinta un spectacol de "anii '50".

"Adevarul este ca azi Hidroelectrica a ajuns sa vanda energie mai ieftin decat prin contractele pe termen lung (155 lei/MWh in luna aprilie, contra 162lei/MWh pentru contractele pe termen lung), pentru ca nu are clienti.

(..)Mai mult, pentru ca nu are cumparatori de energie, Hidroelectrica nu a putut profita de perioada ploioasa, si a fost nevoita sa deverseze apa in loc sa o uzineze. Inca o ocazie ratata.

(...) Dincolo insa de spectacolul de tip anii '50, ceea ce e important este ce va intampla cu Hidroelectrica in urmatorii 2 - 3 ani. Si aici, raspunsurile date de dl. Ponta sunt vagi si propagandistice", concluzioneaza Videanu.

Ponta: Hidroelectrica ar putea iesi din insolventa - Cand incepe privatizarea

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri ca Hidroelectrica revine pe piata fara "celelalte afaceri necurate".

"Aseara (marti - n.red.), Comitetul Creditorilor a aprobat planul de reorganizare a Hidroelectrica, deci, probabil saptamana viitoare, Hidroelectrica, dupa un an de zile de lupte grele de tot, fara contracte cu baieti destepti, fara pierderile la Videanu in buzunar, fara toate celelalte afaceri necurate, pe profit, revine pe piata", a spus Ponta.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Adriean Videanu Hidroelectrica, #Adriean Videanu Ponta Hidroelectrica, #Adriean Videanu atac Ponta , #stiri Adriean Videanu