Una dintre cutiile negre ale Airbusului prabusit, localizata

Miercuri, 01 Iulie 2009, ora 13:57
1435 citiri
Una dintre cutiile negre ale Airbusului prabusit, localizata

Una dintre cutiile negre ale Airbusului prabusit in Oceanul Indian a fost localizata, a anuntat guvernul francez, la cateva ore dupa ce a fost salvata adolescenta de 14 ani, singura supravietuitoare a cursei aparatului apartinand companiei Yemenia.

"Semnalul cutiei negre a fost localizat marti, la ora locala 4.30, de catre o patrula aeriana, la 40 de kilometri distanta de insula Grande Comore", a declarat Ministrul Cooperarii, Alain Joyandet, conform Sunday Morning Herald.

O nava franceza era asteptata miercuri sa recupereze cutia neagra, a mai declarat un purtator de cuvant al ministrului.

Bakari Baya, singura supravietuitoare, calatorea impreuna cu mama sa

Un barbat care a participat la operatiunea de salvare a singurului supravietuitor de la bordul Airbusului prabusit in Oceanul Indian a declarat ca fata inota printre cadavre si resturi ale avionului, tremurand intruna.

"Am incercat sa-i aruncam un colac de salvare, dar nu a reusit sa ajunga la el. A trebuit sa sar in apa pentru a o salva", a povestit el. Tremura. Am acoperit-o cu patru paturi. I-am dat ceai fierbinte indulcit si am intrebat-o care ii e numele si de unde e".

Doctorul Ada Mansour, care a tratat-o pe adolescenta la spital, a declarat ca aceasta este constienta si ca poate vorbi, dar ca tremura din toate incheieturile. Fetei nu i s-au pus prea multe intrebari, pentru a nu o obosi.

Fata le-a spus, totusi, salvatorilor ca era in avion impreuna cu mama sa si ca locuieste in sudul Frantei. Numele supravietuitoarei, ce va fi trimisa in Franta sau Madagascar, indata ce starea ei va permite acest lucru, este Bakari Baya.

Inca se cauta supravietuitori

Speranta de a gasi si alti supravietuitori este foarte mica, dupa cum au declarat voluntarii de la Crucea Rosie. Totusi, 22 de membri ai Crucii Rosii au venit la locul dezastrului, pentru a da o mana de ajutor.

Un avion militar, Zodiac, a fost trimis in zona, un altul fiind asteptat sa soseasca la fata locului, in cursul zilei de miercuri, dupa cum a declarat un purtator de cuvant al guvernului din Insulele Comorre.

O nava de 40 de metri, cu 30 de marinari la bord, a fost trimisa de marti in zona, pentru a ajuta la operatiunile de salvare.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#avion prabusit Indian, #avion Yemenia prabusit, #supravietuitoare Bakari Baya, #Bakari Baya salvata, #supravietuitoare avion Comorre , #stiri Airbus