Cum să alegi mobilierul de baie potrivit pentru o baie mică de apartament?

Advertorial
Marti, 04 Aprilie 2023, ora 19:36
3860 citiri
Cum să alegi mobilierul de baie potrivit pentru o baie mică de apartament?
FOTO: drimus.ro

Te muți într-un apartament nou? Sau poate dorești doar să redecorezi baia pe care o ai? Indiferent de răspuns, alegerea mobilierului poate face o diferență enormă în spațiu tău restrâns din baie. Nu e un secret că atunci când spațiul este mic, alegerea mobilierului de baie poate fi o provocare majoră pentru că trebuie să stabilești clar cum vei umple fiecare cm, să alegi piesele cu adevărat practice și care să nu aglomereze vizual și fizic. Totuși, cu un pic de planificare și câteva trucuri de efect, vei putea să amenajezi un spațiu funcțional și estetic foarte plăcut.

În continuare o să găsești o serie de sfaturi și sugestii despre cum poți să alegi mobilierul de baie dacă locuiești într-un apartament sau chiar într-o garsonieră.

Începând cu piesele de mobilier suspendate și până la soluții de depozitare multifuncționale, vei descoperi o mulțime de idei care să te ajute să faci alegeri inspirate pentru spațiu tău mic din baia de apartament.

Sfaturi și idei despre cum să alegi mobilierul pentru o baie de dimensiuni mici

Știi de ce este alegerea mobilierului un lucru critic în cazul unei băi mici? Pentru că anumite piese de mobilier te pot ajuta să maximizezi spațiul disponibil. Există o serie de artificii estetice pe care specialiștii home & deco le fac pentru a obține echilibru, armonie și spațiu vizual într-o baie mică și înghesuită.

Primul pas: fă măsurătorile de rigoare

Înainte de a comanda mobilierul de baie, trebuie să faci toate măsurătorile necesare. Cu siguranță nu ți-ai dori să te trezești cu piesele nepotrivite la ușă, pentru că doar ai estimat dimensiunile din ochi. După ce vei face măsurătorile necesare, va fi mai ușor să-ți dai seama ce dimensiuni sunt potrivite pentru mobilierul de baie de care ai nevoie.

Alege piese de mobilier de baie suspendate

Aici ne referim mai ales la dulapurile suspendate. Trucul acesta funcționează incredibil și e de înțeles de ce. Dacă spațiul din baie este limitat, extinde-te pe verticală. Alege mobilier de baie suspendat - este practic și te ajută să decorezi ingenios pereții. La final, o să vezi că vei economiști spațiu și în plus baia ta va părea mai mare.

Atenție la spațiul de sub chiuvetă

Serios - nu neglija acest spațiu. Mai ales când ai de a face cu o baie mică, nu ar trebui să neglijezi niciun colț pe care l-ai putea folosi cât mai practic. În cazul acesta, sub chiuveta de baie cu dulap poți să depozitezi obiecte de uz casnic sau produse de igienă personală. De exemplu, îți recomandăm un dulap sau un cabinet pentru depozitare care să se încadreze cât mai bine în spațiul de sub chiuveta de la baie.

Piese de mobilier înalt

Orice specialist în decorațiuni poate confirma acest lucru. Piesele înalte alungesc și dau senzația de mai mult spațiu. În acest sens, orientează-te spre mobilier de baie cu sertare înalte sau dulapuri suspendate pe perete în care poți depozita o mulțime de lucruri, fără să-ți ocupe spațiu important pe podea.

Optează pentru culori deschise

Când ai o baie mică de apartament, cel mai bine este să alegi mobilier de baie în nuanțe deschise precum albul, cremul sau chiar bejul. Aceste culori vor da iluzia de spațialitate, iar baia va părea de asemenea mai luminoasă. Apoi, aceste culori sunt chiar simplu de combinat cu alte accesorii de baie pentru a compune un aspect estetic foarte plăcut din punct de vedere vizual și cromatic.

Investește în mobilier funcțional

De ce să cumperi un dulap separat și o oglindă de sine stătătoare? Nu mai bine alegi un dulap cu oglindă ca să poți economisi spațiu? O altă idee pe aceeași linie ar putea fi o cutie sau un cabinet de depozitare care se poate folosi și pe post de bancă.

În concluzie, dacă ai nevoie de mobilier de baie pentru un apartament mic îți recomandăm să te oprești la o chiuvetă suspendată (bază cu lavoar), un dulap de perete și oglindă suspendată sau direct un dulap cu oglindă, o bancă sau un taburet care poate fi folosit și pentru depozitarea prosoapelor. O să ieși mai ieftin dacă alegi seturi complete de mobilier de baie, așa cum găsești pe www.drimus.ro.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#amenajare baie, #amenajare casa, #design interior , #decoratiuni interioare