Scandal pe amenda de 4000 de lei primită de Primăria București pentru că nu a deszăpezit aleile din parcuri. ”Se face o mare confuzie”

Marti, 23 Ianuarie 2024, ora 17:57
3051 citiri
Scandal pe amenda de 4000 de lei primită de Primăria București pentru că nu a deszăpezit aleile din parcuri. ”Se face o mare confuzie”
Foto: Facebook/ ALPAB

Directorul general al ALPAB, Corina Bega, declară că amenda aplicată de Poliţia Locală Sector 4 nu este una justificată, având în vedere că regulamentele referitoare la deszăpezirea aleilor din parcuri sunt diferite de cele privitoare la trotuare.

Ea a precizat că au fost deszăpezite aleile importante, magistralele care traversează parcul şi că există şi fotografii care să ateste acest lucru. Pe de altă parte, aleile din parcuri nu se curăţă în totalitate şi se lasă un "strat superficial de zăpadă", a precizat Corina Bega.

Ea a menţionat că ALPAB nu a primit deocamdată niciun proces verbal, dar că a văzut în presă informaţia referitoare la amendă. De asemenea, a spus că aleile au fost curăţate înainte de venirea îngheţului şi că au fost aplicate materiale anti-derapante.

"Se face o mare confuzie. Ei fac trimitere la articolul 12 din HCGMB numărul 120/2010, doar că ei fac o mare confuzie, pentru că acel articol se referă la trotuare. Or, în parc nu sunt trotuare, sunt alei şi, practic, aleile din parcuri nu se curăţă în totalitate de zăpadă, ci doar magistralele care traversează parcul, conform unor regulamente care au zeci şi zeci de ani de aplicare neîntreruptă. Pe aleile mărginaşe în mod intenţionat se lasă un strat superficial de zăpadă, pentru ca negrul asfaltului să nu afecteze imaginea imaculată a parcului în aceste zile. Noi avem toate datele şi vom apela şi la dreptul la replică. La noi nu a ajuns niciun proces verbal, dar în momentul în care va ajunge, avem ordinele de serviciu prin care i-am delegat pe colegii care să se ocupe de aceste activităţi; avem contractul semnat cu firma care face deszăpezire, avem poze. Colegii noştri chiar au făcut, înainte să vină îngheţul, pentru că ştiam că după îngheţ nu se mai poate curăţa zăpada", a precizat directoarea ALPAB.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4 transmis, marţi, AGERPRES, atunci când s-au desfăşurat controalele, aleile pietonale şi trotuarele aferente parcurilor Carol şi Tineretului erau impracticabile, acoperite cu zăpadă şi cu gheaţă, fapt ce a pus în pericol integritatea corporală a cetăţenilor.

Potrivit hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) 120/2010, atât persoanele fizice, cât şi cele juridice au obligaţia ca pe timp de iarnă să îndepărteze ţurţurii de gheaţă formaţi la nivelul acoperişului imobilului/construcţiei, să cureţe, în maximum 24 de ore după încetarea ninsorii, zăpada depusă şi gheaţa formată de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau îşi desfăşoară activitatea, a sediilor de firme, curţilor şi terenurilor deţinute, astfel încât traficul pietonal să se desfăşoare în condiţii normale, iar pentru nerespectarea acestor prevederi amenda este de până la 2.000 de lei. Au fost întocmite două amenzi în valoare totală de 4.000 de lei, având în vedere că sunt vizate două locaţii distincte.

Edilul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a declarat că este "inadmisibil" ca după atâtea zile de când ninsoarea s-a oprit Municipalitatea şi Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti să continue "să trateze cu dispreţ" cetăţenii Capitalei.

El a făcut apel la primarul general al Bucureştiului, Nicuşor Dan, să respecte legea şi să dispună măsuri în regim de urgenţă prin care să stopeze pericolul la care sunt expuşi bucureştenii care merg în parcurile Carol şi Tineretului.

Ministrul Transporturilor vrea Centura Bucureștiului să intre în administrarea Primăriei Generale. ”Asta ar ajuta”
Ministrul Transporturilor vrea Centura Bucureștiului să intre în administrarea Primăriei Generale. ”Asta ar ajuta”
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Sorin Grindeanu a propus ca Centura Capitalei să fie preluată în administrarea Primărie Bucureşti şi a precizat că aceasta a devenit un inel al...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#amenda, #Primaria Bucuresti, #deszapezire Bucuresti , #stiri sociale