Un colonel rus avertizează țări din Europa: Două capitale sunt ținte pentru bombele nucleare ale lui Putin VIDEO

Marti, 14 Noiembrie 2023, ora 02:08
11633 citiri
Un colonel rus avertizează țări din Europa: Două capitale sunt ținte pentru bombele nucleare ale lui Putin VIDEO
Amenințarea nucleară a Rusiei continuă să fie la core ridicate FOTO: Newsweek

Mihail Khodaryonok, un colonel rus în retragere, care a fost prezent într-o emisiune de la televiziunea de stat de la Moscova, a avertizat asupra tensiunilor dintre Rusia și mai multe țări din Europa. El a amenințat două națiuni nordice de la Marea Baltică, că Stockholm și Tallin ar putea fi țința bombelor nucleare ale lui Putin.

Aceste evenimente dramatice ar provoca începerea unui război nuclear între Rusia și NATO, susține fostul ofițer, potrivit Newsweek.

Amenințările rusești cu un potențial conflict nuclear cu Occidentul au escaladat pe parcursul invaziei Ucrainei de către Moscova, care a început la sfârșitul lunii februarie 2022.

Fenomen dramatic propagat în lume de războiul din Israel: Oamenii renunță pe capete, pe tot globul

Numeroși oficiali ai Kremlinului, lideri militari și propagandiști din mass-media au sugerat cu tărie că armele nucleare ar putea fi desfășurate împotriva Occidentului, asupta unor națiuni, precum Statele Unite, Regatul Unit și Germania, care continuă să ofere ajutor Ucrainei, deși experții diferă în ceea ce privește gravitatea acestor amenințări.

La începutul acestui an, președintele rus Vladimir Putin a suspendat temporar participarea țării sale la Tratatul comun Noul START cu SUA și a anunțat în martie că Moscova va construi depozite tactice de arme nucleare în Belarus, țară condusă de aliatul apropiat al lui Putin, Alexander Lukașenko.

Sâmbătă, Anton Gerashchenko, un consilier al ministrului ucrainean al Afacerilor Interne și un comentator prolific pe rețelele sociale, a distribuit un clip cu colonelul rus în retragere Mihail Khodaryonok, care apare într-un program de la o televiziune de stat, discutând despre tensiunile cu națiunile de la Marea Baltică.

El a avertizat Suedia, care încă nu a aderat la NATO, dar care încearcă să facă acest lucru, împotriva comportamentului antagonist față de Rusia. El a mai sugerat că tensiunile din regiune ar putea duce la un conflict nuclear inevitabil cu alți membri NATO din regiune.

Un aliat al SUA renunță și nu mai face jocul Rusiei: Îi dă o lovitură lui Putin și oprește robinetul spre Moscova

„Cu toate acestea, acest lucru ar duce, de fapt, la un conflict între Federația Rusă și NATO”, a spus Khodaryonok, după cum a fost tradus de Gerașcenko. „Și acest conflict poate fi doar nuclear”.

”Acesta este motivul pentru care locuitorii din Stockholm (Suedia) și Tallinn [capitala Estoniei] pot fi întrebați: „Ai nevoie de așa ceva?” Ai nevoie de asta? Îți imaginezi măcar o explozie nucleară subacvatică în portul din Tallinn sau la Stockholm, care îți va mătura orașul cu un val?

Îți imaginezi măcar că toată Marea Baltică ar putea fi încărcată cu minele noastre?... S-ar putea să aruncăm atât de multe mine încât v-ar lua 10 ani să le deminați, dacă ați avea încă capacitatea și mijloacele pentru a face acest lucru”.

Suedia se numără printre puținele națiuni europene, alături de Ucraina și Georgia, pe care NATO le recunoaște ca membri aspiranți. A încercat să se alăture alianței de la începutul acestui an, după ce a fost blocată de Turcia.

În iulie, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a renunțat la opoziția față de aderarea Suediei la NATO. Finlanda a fost admisă oficial în aprilie, în timp ce alte națiuni baltice, precum Polonia, Estonia și Letonia, au fost admise între 1999 și 2004. Unii experți au spus că aderarea Suediei la alianță ar transforma Marea Baltică într-un „lac NATO”, împiedicând grav capacitatea de a opera asupra lui.

Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
Un apropiat al lui Putin vede șanse de pace în Ucraina. ”Ar putea fi o catastrofă dacă Rusia ar utiliza arme nucleare ca retaliere”
Un apropiat al lui Putin vede șanse de pace în Ucraina. ”Ar putea fi o catastrofă dacă Rusia ar utiliza arme nucleare ca retaliere”
Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat joi, 25 aprilie, că în prezent există condiţii propice pentru ca Ucraina şi Rusia să înceapă tratative de pace întrucât există un...
#amenintare nucleara Rusia, #amenintare nucleara, #arme nucleare Rusia, #pericol nuclear Europa, #suedia, #Estonia, #razboi Ucraina, #Putin razboi , #Razboi Ucraina