Londra a vuit pentru Nelson Mandela

Sambata, 28 Iunie 2008, ora 20:17
886 citiri
Londra a vuit pentru Nelson Mandela

Nelson Mandela, figura emblematica a luptei pentru justitie si egalitate, va implini in curand 90 de ani, motiv pentru care in onoarea lui a fost organizat un concert de zile mari la Londra.

Indemnurile fostului presedinte sud-african si erou al luptei anti-apartheid catre noua generatie au fost sa sustina cauza lui, aceea a luptei impotriva SIDA si a oprimarii in lume.

Artisti celebri si in jur de 50.000 de spectatori au participat la concertul din Hyde Park. Intreaga suma stransa pe bilete a fost donata organizatiei infiintate de Nelson Mandela pentru a combate SIDA, maladie care i-a rapus unul dintre fii.

Concertul din Hyde Park a fost programat la exact 20 de ani dupa ce intr-un concert organizat pe Wembley, numerosi artisti si militanti pentru drepturile omului cereau eliberarea lui Nelson Mandela. Acum s-au vandut exact 46.664 bilete, adica numarul de ordine al detinutului Nelson Mandela. Acesta a platit cu 28 de ani de temnita eforturile de a pune capat regimului de segregare rasiala impus in Africa de Sud in 1948.

Afisul concertului a reunit nume grele precum Queen, Simple Minds, Zucchero, Joan Baez, Jamelia sau Andrea Corr.

In mijlocul concertului, Nelson Mandela, sprijinit in baston si de bratul celei de-a treia sotii, a aparut pe scena surazator, dar foarte fragil.

Desi abia diagnosticata cu emfizem pulmonar, controversata Amy Winehouse o asigurat unul dintre cele mai importante momente ale concertului.

Alarmă în Londra: Doi cai din armata britanică au scăpat liberi pe stradă. O persoană a fost rănită FOTO/VIDEO
Alarmă în Londra: Doi cai din armata britanică au scăpat liberi pe stradă. O persoană a fost rănită FOTO/VIDEO
Autorităţile din capitala britanică au anunțat miercuri, 24 aprilie, că mai mulți cai, între care unul plin de sânge, au fost scăpaţi de sub control în Londra şi cel puţin o persoană...
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
#Londra, #Amy Winehouse, #nelson mandela, #anti apartheid, #concerm Joan Baez , #stiri Amy Winehouse