”Copiii de suflet” ai lui Dumitru Buzatu. Viitorul incert al celor mai apropiați oameni din anturajul baronului PSD

Luni, 02 Octombrie 2023, ora 09:07
5295 citiri
”Copiii de suflet” ai lui Dumitru Buzatu. Viitorul incert al celor mai apropiați oameni din anturajul baronului PSD
Baronul PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu FOTO Hepta

Pentru mai mulți apropiați ai baronului PSD de Vaslui Dumitru Buzatu, arestat pentru luare de mită, funcțiile și viitorul politic sunt incerte, scrie Vremea Nouă.

Ana Maria Obreja, despre care presa a spus că este foarte apropiată de baronul PSD, are un istoric neobișnuit. A terminat 10 clase în 2002 în comuna Zăpodeni, când purta numele de Furnică. Apoi, a fost angajată la Primărie, fiindcă PSD a dat o lege (116/2002) prin care garanta tinerilor până în 25 de ani, fără studii, dreptul la muncă, la asistență medicală, la educație, ca o măsură de prevenire a marginalizării sociale. La acel moment, Ana era folosită de Primăria Zăpodeni la tot felul de activități de curățenie, la școli, primărie, bibliotecă.

A făcut liceu la seral la Negrești și avansase de la femeie de serviciu, la funcționar. Ajunge la CJ Vaslui și intră în grațiile lui Buzatu, apoi termină rapid și studiile superioare.

Acum, dacă Ana Obreja nu va mai fi șefă de cabinet, trebuie să se întoarcă la biroul de Achiziții, ca simplu funcționar unde șefă este soția lui Dragoș Cazacu - șeful de la DIrecția Copilului. Aici era postul ei înainte de a se suspenda, când a preluat funcția de șef cabinet al președintelui CJ Vaslui.

În acest birou lucrează pentru toate beizadelele Petrică Manolache, un pensionar care știe rostul lucrurilor. Ca să facă ca lucrurile să meargă la Achiziții, acesta este angajat pe cabinetul lui Buzatu și dus la acel serviciu. Numai că acum, Manolache va pleca acasă și în locul său vor munci două specialiste: Monica Cazacu și Ana Maria Obreja, absolventa de zece clase de la Zăpodeni și cu restul de studii făcute la frecvență redusă.

Primul care a plâns după arestarea lui Buzatu este Dragos Cazacu, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui. A plâns în timpul flagrantului și la conferința de presă de luni, la două zile de la arestarea lui Buzatu. Este cel care, teatral, a spus că va face credit ca să acopere cheltuielile lui Buzatu cu avocații.

La rândul său, deputatul PSD Eduard Popica, ginerele denunțătorului Emil Savin, este cel care a spus despre Buzatu ”că-i este ca un al doilea tată”. Popica este vicepreședinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, funcție incompatibilă cu atitudinea sa de apărare a unui infractor.

Valentin Caragață a mai fost o dată pe traiectoria DNA, când Buzatu era cercetat în dosarul consultanței de 5 milioane de euro de la proiectul gestionat din bani europeni de Aquavas. Atunci, cu toții au scăpat ca prin urechile acului. Acum este complice la luarea de mită și încă nu se cunosc acuzațiile ce îi vor fi aduse de procurorii DNA. Acum are toate șansele să se întoarcă la catedra sa de la școală, unde predă Geografia.

Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Doi polițiști din Botoșani au primit o pedeapsă „atipică” pentru fapte de corupție. Întrucât au luat mită cinci kilograme de caș, judecătorii i-au obligat să dea înapoi banii pe...
Rusia l-a arestat în lipsă pe fostul campion mondial la șah Garry Kasparov sub acuzația de terorism
Rusia l-a arestat în lipsă pe fostul campion mondial la șah Garry Kasparov sub acuzația de terorism
Rusia l-a arestat în lipsă pe Garry Kasparov, împreună cu alți activiști, și i-au acuzat de crearea unei „comunități teroriste”, de finanțare a „activităților teroriste” și de...
#apropiati, #Dumitru Buzatu, #viitor, #politic, #arestare, #mita, #DNA, #acuzatii , #Buzatu arestat