ADMITERE IULIE 2023 la Academia de Studii Economice din București

Advertorial
Miercuri, 12 Iulie 2023, ora 10:00
14864 citiri
ADMITERE IULIE 2023 la Academia de Studii Economice din București
FOTO: ase.ro

Concursul de admitere la ASE la programele universitare de licență pentru anul universitar 2023-2024 este în plină desfășurare. Până pe 14 iulie, ora 16.00, candidații se pot înscrie online pe platforma instituțională, prin încărcarea documentelor de concurs. Cea mai bună universitate economică și de administrație publică din Europa de Sud-Est vine și anul acesta cu una dintre cele mai generoase oferte de școlarizare pentru candidații săi - peste 7000 de locuri, aproape jumătate fiind finanțate de la bugetul de stat. Candidații pot opta pentru unul sau mai multe dintre cele 35 de programe universitare de licenţă, cu predare în limbile română, engleză, franceză sau germană – 25 de programe pentru forma de învățământ cu frecvenţă și 10 programe la distanţă şi cu frecvenţă redusă. Calendarul Admiterii poate fi consultat pe pagina dedicată Admitere licență, unde candidații pot studia planurile de învățământ și fișele de disciplină la fiecare program de studii, pentru a afla ce urmează să studieze la ASE. De asemenea, pe pagina de Admitere, candidații pot afla detalii în legătură cu perspectivele de angajare dobândite la absolvirea programelor de licență oferite de ASE.

Concursul de admitere iulie 2023 constă în:

  • eseul motivațional
  • testul de competenţă lingvistică, susținut doar de către candidaţii care optează pentru un program cu predare în limbă străină sau pentru programul „Limbi moderne aplicate” și care nu au certificat de competență lingvistică, recunoscut de ASE (detalii);
  • media generală de admitere, ca medie ponderată între media obţinută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii liceale (30%).

Taxa de înscriere la programele universitare de licență, învățământ cu frecvență, este de 120 de lei (include două opțiuni), iar taxa pentru fiecare opțiune suplimentară este de 40 de lei. Taxa de înscriere la programele universitare de licență, învățământ la distanță și cu frecvență redusă este de 145 lei, indiferent de numărul opțiunilor (excepții, candidați scutiţi de plata taxei de înscriere). Taxa de înscriere și suma aferentă opțiunilor se achită electronic, cu prioritate pe platformă.

Vă așteptăm cu drag să deveniți candidații noștri! ASE poate fi alegerea câștigătoare pentru tine!

Atunci când îți alegi facultatea este normal să te gândești la ce oportunități de angajare ai pe viitor, și, desigur, să ții cont de prestigiul universității. Făcând alegerea corectă, vei avea șansa de a învăța foarte multe lucruri, de a deveni performant pe piața muncii și de a avea cei mai frumoși ani ai vieții. Ai o variantă sigură aici, în România – Academia de Studii Economice din București. Aici ai posibilitatea să devii un specialist competitiv, acumulând cunoștințe și experiențe de învățare și de viață studențească în țară, dar și în străinătate, prin numeroasele mobilități Erasmus pe care le oferă ASE.

Ce perspective au absolvenții ASE pe piața muncii?

ASE este o universitate de cercetare avansată şi educaţie, bine poziționată la nivel internaţional, fapt atestat de recentele topuri de prestigiu. Academia de Studii Economice din București se situează, pentru a patra oară consecutiv, pe locul I în România, conform prestigiosului Times Higher Education World University Rankings, ediția 2023, și este singura universitate din țară care se află, pentru al doilea an consecutiv, în top 600 la nivel mondial.

Angajatorii apreciază foarte mult studiile urmate la ASE. Diploma de absolvent ASE constituie garanția unui viitor sigur – o confirmă influentul QS World University Rankings, unde ASE este universitatea cu o foarte bună inserție a absolvenților pe piața muncii. 86% dintre absolvenții noștri își găsesc de lucru în primele 6 luni de la terminarea facultății în domeniul studiat, având oportunitatea de a-și clădi un viitor sigur și bine plătit.

Pentru a afla în ce condiții ar urma să învețe și să locuiască (în cazul celor care vor sta la cămin) în perioada studenției, candidații interesați pot vizita campusul ASE, accesând modernul tur virtual al ASE, care poate fi vizionat și cu ochelarii VR (realitate virtuală).

Pentru întrebări și informații detaliate despre Admitere și ASE, candidații au la dispoziție paginile instituționale Admitere Licență 2023, Facebook, Instagram, adresa de e-mail admitere@ase.ro, dar și cunoscutul Call Center Info Admitere la care 15 studenți și consilieri răspund întrebărilor candidaților. Studenți ASE răspund la întrebări și pe grupul de facebook Admitere 2023, special creat pentru a contribui la orientarea candidaților interesați de alegerea domeniilor de studiu, în cunoștință de cauză.

ASE urează succes tuturor tinerilor care pășesc într-o nouă etapă în viață – aceea de student!

Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura pentru un nou mandat la şefia administraţiei judeţene, susţinut de Forţa Dreptei Timiş, care face...
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
#ASE, #admitere ASE, #ase romania , #universitati