Grupări din Rusia vor să distrugă Marea Britanie: Atacuri hibride grave ale oamenilor lui Putin VIDEO

Joi, 20 Aprilie 2023, ora 00:31
4341 citiri
Grupări din Rusia vor să distrugă Marea Britanie: Atacuri hibride grave ale oamenilor lui Putin VIDEO
Grupări de hackeri legate de Putin atacă infrastructura critică din Marea Britanie FOTO: Daily Mail

Războiul provocat de Putin în Ucraina acum mai mult de 400 de zile a dus la apariția unor noi și neașteptate amenințări la adresa securității naționale ale mai multor țări din Europa. Acum, Cancelarul Ducatului de Lancaster Oliver Dowden, ministru din cabinetul de la Londra, a declarat că grupări de hackeri din Rusia vor să ”distrugă” Marea Britanie, atacând infrastructura critică din țară.

Firmele sunt îndemnate să-și consolideze securitatea cibernetică pentru a proteja țara de inamicii „motivați ideologic, mai degrabă decât financiar”, care au început să țintească Marea Britanie, a spus Dowden la o conferință din domeniul Cyber Security desfășurată pe 18 aprilie 2023 la Belfast, potrivit Sky News.

Hackerii lui Putin vizează rețeaua electrică britanică: grupurile aliniate la regimul de la Kremlin lansează atacuri cibernetice potențial devastatoare pentru a „perturba sau distruge” infrastructura din Marea Britanie.

O nouă forță globală vrea să devină lider mondial: A depășit puterea Grupului G7

O „nouă clasă” de hackeri ruși încearcă să paralizeze infrastructura Marii Britanii, avertizează ministrul din cabinetul de la Londra, Oliver Dowden. Centrul Național de Securitate Cibernetică (NCSC) din Marea Britanie urmează să emită astăzi o notificare oficială de amenințare către operatorii naționali de infrastructură critică, avertizând că aceștia se confruntă cu o „nouă clasă de adversari cibernetici ruși” imprevizibili, disperați să facă ravagii în Marea Britanie, conform Daily Mail.

Subliniind amenințarea de la Conferința CyberUK de la Belfast, Dowden va expune modul în care grupurile orientate ideologic lansează atacuri fără reținere asupra companiilor responsabile de a „ține luminile aprinse”.

În ultimele luni, mai multe grupuri aliniate președintelui rus Vladimir Putin și-au îndreptat atenția către Marea Britanie, după ce au învățat lecții din conflictul din Ucraina, unde atacurile cibernetice au distrus rețeaua națională de energie, au interferat cu centralele nucleare și cu sistemele de comunicații prin satelit.

Occidentul gata pentru un fenomen istoric în Rusia: 83 de entități ale lui Putin așteaptă startul

În ianuarie, Royal Mail a fost lovită de un atac cibernetic care a fost legat de Rusia, iar anul trecut South Staffordshire Plc, compania-mamă a South Staffs Water și Cambridge Water, a fost, de asemenea, ținta unui atac cibernetic criminal.

„Deși aceste grupuri se pot alinia intereselor percepute ale Rusiei, ele nu sunt adesea supuse controlului oficial de stat și, prin urmare, acțiunile lor sunt mai puțin constrânse, iar vizarea lor este mai largă decât actorii tradiționali ai criminalității cibernetice. Acest lucru le face mai puțin previzibile. Ne așteptăm ca aceste grupuri să caute oportunități de a crea un impact, mai ales dacă sistemele sunt prost protejate”, a spus Dowden.

Cercetările efectuate de firma de servicii de securitate cibernetică Bridewell au identificat o creștere cu 50% a amenințărilor ransomware la adresa infrastructurii Marii Britanii în ultimul an.

Primul vaccin personalizat pentru cancer de piele, testat pe pacienți britanici
Primul vaccin personalizat pentru cancer de piele, testat pe pacienți britanici
Primul vaccin pe bază de ARNm personalizat din lume pentru melanom este testat pe pacienți britanici în ceea ce a fost salutat un potențial „moment de cotitură” pentru tratamentul...
Premieră în Marea Britanie: Un tânăr a fost arestat pentru încălcarea legii privind securitatea naţională. Acuzațiile au legătură cu Rusia
Premieră în Marea Britanie: Un tânăr a fost arestat pentru încălcarea legii privind securitatea naţională. Acuzațiile au legătură cu Rusia
Un tânăr britanic a fost inculpat pentru presupuse activităţi ostile statului, după ce ar fi fost recrutat de Rusia. Se presupune că acesta ar fi recrutat și alte persoane care să dea foc...
#atacuri cibernetice Rusia, #Marea Britanie, #amenintari Marea Britanie, #atacuri hackeri, #infrastructura critica , #Rusia