”Eroul căzut al Ucrainei”. Afacerile cu rușii ale marelui atlet Serghei Bubka, considerat trădător la Kiev

Miercuri, 20 Decembrie 2023, ora 19:30
6200 citiri
”Eroul căzut al Ucrainei”. Afacerile cu rușii ale marelui atlet Serghei Bubka, considerat trădător la Kiev
Serghei Bubka a fost cândva cel mai faimos atlet ucrainean FOTO X

Serghei Bubka a fost cândva cel mai faimos atlet ucrainean, dar acum numele lui este în dizgrație.

S-a dovedit că acesta ar avea legătură cu o afacere care se desfășoară în teritoriile ocupate de armata rusă ale Ucrainei.

Bubka locuiește în lux la Monaco, scrie publicația americană Politico în materialul „Eroul căzut al Ucrainei”.

"Acum, când Ucraina continuă să lupte, nu există un păcat mai mare. Mulți ucraineni îl consideră pe Bubka un colaborator al rușilor. Compania lui Bubka, Mont Blanc, a fost înregistrată oficial în Rusia după începerea ofensivei totale a Kremlinului asupra Ucrainei. Compania a vândut combustibil trupelor ruse din „DPR” (autoproclamata republica Donețk). Presa ucraineană a descoperit și publicat trei contracte în valoare de peste 14.000 de dolari. Nu sunt mulți bani, dar este o linie roșie pentru ucraineni. Compania deține cel puțin șase benzinării în DPR, iar fratele lui Bubka, Vasili, figurează în toate contractele ca director al companiei. După aceste dovezi, SBU (serviciul ucrainean de securitate) a început o anchetă, iar Vasili a fost deja acuzat în lipsă de colaborare cu rușii și asistență pentru organizații teroriste. Bubka însuși a spus în toamnă că o campanie pentru a-i distruge reputația este purtată împotriva lui și că nu a mai fost în teritoriile ocupate din 2014. Cu toate acestea, obiecțiile sportivului nu i-au convins pe ucraineni”, se arată în material.

"Când a început conflictul, toți sportivii au cooperat și au așteptat cel puțin o declarație de la Bubka. Am întocmit o scrisoare de protest, dar nu am avut niciodată semnătura lui Bubka", a spus actualul campion mondial la sărituri în înălțime Yaroslava Maguchikh.

Sportivii au cerut interzicerea activităților Comitetelor Olimpice Naționale din Rusia și Belarus. Bubka este unul dintre cei 107 membri influenți ai Comitetului Olimpic Internațional.

El a amenințat că va da în judecată jurnaliştii pentru a-și proteja onoarea şi demnitatea, dar nu a formulat vreo plângere.

Bubka participă la meciurile de fotbal ale AS Monaco în zona VIP. Clubul de fotbal este deținut de miliardarul rus Dmitri Rybolovlev, care este supus sancțiunilor ucrainene, dar nu ale UE, Monaco sau SUA.

Bubka are un fiu, Serghei, care joacă tenis.

„Încă apare la toate turneele majore, dar acum nu mă privește în ochi”, a adăugat antrenorul său de tenis.

Scandal uriaș în armata lui Putin: Soldații ruși s-au împușcat între ei. Confuzia mediatizată pe canalele ”Z” de propagandă FOTO
Scandal uriaș în armata lui Putin: Soldații ruși s-au împușcat între ei. Confuzia mediatizată pe canalele ”Z” de propagandă FOTO
Soldații forțelor armate ruse s-au împușcat accidental unul pe altul în apropierea localității Ocheretino din Donețk. Propagandiștii Z erau încrezători că au fost eliminați...
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#atlet, #ucrainean, #tradator, #afaceri, #rusi, #donetk , #Razboi Ucraina