AUR cere demiterea de urgență a ministrului Agriculturii. „O păpuşă uşor manevrabilă”

Miercuri, 21 Februarie 2024, ora 13:07
1769 citiri
AUR cere demiterea de urgență a ministrului Agriculturii. „O păpuşă uşor manevrabilă”
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu Foto: Capură foto/Facebook/Florin Barbu

Dan Tanasă, deputatul AUR susţine că demiterea şefului Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Ionuţ Lupu, după doar două luni de mandat, din cauză că ar fi blocat banii pentru fermieri nu este altceva decât o mascaradă făcută de ministrul PSD al Agriculturii Florin Barbu.

AUR cere de urgenţă demiterea ministrului Agriculturii.

Conform comunicatului de presă al AUR, „în realitate, pesediştii sunt deranjaţi că şeful APIA a semnalat tunul de cinci milioane de euro pe care firmele apropiate baronului Paul Stănescu urmau să îl dea statului român, prin subvenţiile cerute pentru recoltarea stufului din Delta Dunării. Procedura, ilegală de altfel, se află în stadiul de verificare la APIA”.

AUR cere de urgenţă demiterea ministrului Agriculturii, care nu este altceva decât o păpuşă uşor manevrabilă, pusă în funcţie de baronul Paul Stănescu, pentru a-i servi propriilor interese.

„Solicităm repunerea lui Ionuţ Lupu la şefia APIA şi continuarea verificărilor legate de subvenţiile pe care familia Stănescu ar trebui să le primească de la APIA. Nici cel mai credul naiv de pe această lume nu îşi poate imagina că în două luni de când a fost pus în funcţie, şeful APIA ar fi reuşit să blocheze banii pentru fermieri, în condiţiile în care lucrurile trebuiau să fie foarte clar stabilite de fostul şef al APIA, Adrian Pintea, care acum este mâna dreaptă a ministrului Agriculturii. Prin această mişcare, cel mai probabil PSD nu urmăreşte decât să îl aducă înapoi pe Adrian Pintea la şefia APIA pentru a controla subvenţiile de milioane de euro pe care familia Stănescu a pus ochii, pentru a avea un servitor credincios în fruntea acestei instituţii”, mai spune sursa citată.

Dan Tanasă mai precizează că „nici pe cei din PSD, nici pe cei din conducerea Ministerului Agriculturii nu îi interesează de fermierii români”.

„Singura lor grijă este cea privind afacerile pe care le au în acest domeniu crucial pentru economia naţională”, conchide deputatul AUR.

Ministrul Agriculturii Florin Barbu a semnat, marţi, ordinul de demitere a şefului Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), liberalul Ionuţ Lupu, anunţă G4Media, citând surse guvernamentale.

Sălile de jocuri intră în ilegalitate, dar rămân în continuare în funcțiune. USR acuză PSD de protejarea industriei păcănelelor
Sălile de jocuri intră în ilegalitate, dar rămân în continuare în funcțiune. USR acuză PSD de protejarea industriei păcănelelor
Reprezentanţii USR au transmis că PSD s-a lăudat că scoate păcănelele din localităţile cu până la 15.000 de locuitori până la finalul acestei luni, dar este o minciună şi de data...
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#aur, #cerere, #demitere Ministrul Agriculturii, #Florin Barbu, #PSD, #Ministrul Agriculturii , #AUR