Conferința „Acea Europă în care credem”, a partidelor populiste și de extremă dreapta, organizată de AUR la București. „Ce vedem ameninţată azi: suveranitatea naţională”

Sambata, 12 Noiembrie 2022, ora 23:09
4806 citiri
Conferința „Acea Europă în care credem”, a partidelor populiste și de extremă dreapta, organizată de AUR la București. „Ce vedem ameninţată azi: suveranitatea naţională”
AUR a organizat conferinţa Internaţională „Acea Europă în care credem” FOTO Facebook/ George Simion

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat sâmbătă, 12 noiembrie, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, conferinţa Internaţională „Acea Europă în care credem”.

Evenimentul a fost girat de Institutul de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu”, un for coordonat de AUR.

„Nu ne dorim să fim conduși de Ursula von der Leyen și de birocrați fără chip: acesta este mesajul partidelor patriotice din Europa, spus tare azi la București”, a transmis liderul AUR după eveniment.

Potrivit unui comunicat oficial al formaţiunii, cuvântul de deschidere a evenimentului a aparţinut lui Claudiu Târziu, senator, preşedintele Institutului Conservator „Mihai Eminescu” şi preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR.

Claudiu Târziu a pledat pentru armonizarea viziunilor, fixarea obiectivelor comune şi urmărirea acestora printr-un plan de acţiuni ale ansamblului formaţiunilor conservatoare dintr-o Europă aflată astăzi într-o fază de degradare în primul rând morală, din cauza ideologiei neomarxiste, ajunsă acum la potenţialul ei maxim şi care stă la temelia politicilor distructive emanate de la Bruxelles.

”Conservatorii sunt cei mai conştienţi de pericolul neomarxismului, care ameninţă şi Europa, prin insinuarea în conducerea unor state, precum şi la vârful Uniunii Europene. Pentru că doar conservatorii nu au abandonat valorile străvechi ale popoarelor lor şi nu au pierdut contactul cu realitatea obiectivă, ei sunt chemaţi astăzi să apere normalitatea şi, acolo unde este cazul, să o restaureze. Noi, conservatorii europeni, suntem anticorpii contra bolii numite neomarxism. Iar renaşterea mişcării conservatoare în Europa se datorează puternicului instinct de conservare a popoarelor. O revoluţie conservatoare, în sensul întoarcerii la normalitate, a început de mai mulţi ani în Polonia, Ungaria şi în alte state europene. De curând, această revoluţie conservatoare a obţinut victorii istorice şi în Italia şi Suedia. Fără îndoială, în 2024, ea va învinge şi în România. Prin colaborarea noastră, a conservatorilor europeni, putem învinge în toată Europa. ” - a spus preşedintele Claudiu Târziu, potrivit comunicatului AUR.

La rândul său, preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a salutat prezenţa la Conferinţă a importantelor delegaţii ale partidelor conservatoare din Europa, precum şi a personalităţilor româneşti participante la lucrări.

În discursul său, intitulat „Europa noastră, nu a lor”, George Simion a ţinut să sublinieze sărbătorirea la Bucureşti, cu o zi în urmă, alături de prietenii polonezi, a Zilei Independenţei Poloniei.

”Poporul polonez se atârnă cu tot ce are de această independenţă, care e ameninţată dinspre est şi vest”- a spus preşedintele Simion, care a enumerat cu aceeaşi bucurie în context recenta victorie electorală a, partidului Likud în Israel, cea a republicanilor din SUA în alegerile intermediare, iar, la începutul anului, victoria partidelor conservatoare patriotice din Suedia şi Italia.

”Ce vedem ameninţată azi: suveranitatea naţională. Pe lângă suveranitate, vedem ameninţat un mod de viaţă. Europa noastră, modul în care noi vedem lumea se axează pe libertate culturală, religioasă. Europa lor, Europa birocraţilor actuali de la Bruxelles, înseamnă restricţii, totalitarism. În mai 2024, vom avea alegeri pentru un nou Parlament European. Sperăm că vom fi cu toţii acolo, împreună, pentru a sărbători o mare victorie comună. Forţele patriotice, conservatoare, suverane ale Europei şi ale întregii lumi trebuie să se unească pentru a lupta împotriva actualei veritabile boli care ameninţă lumea - neomarxismul. Sunt convins că în 2024 victoria va fi a noastră!” – a conchis George Simion.

Marcel Boloș, așteptat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea AUR. Pentru ce trebuie Ministrul Finanțelor să dea socoteală
Marcel Boloș, așteptat în plenul Camerei Deputaților la solicitarea AUR. Pentru ce trebuie Ministrul Finanțelor să dea socoteală
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş este aşteptat luni, 22 aprilie, la ”Ora Guvernului”, la plenul Camerei, după ce parlamentarii AUR au solicitat acest lucru. Ministrul va fi chestionat în...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#aur, #partide extremiste UE, #George Simion, #conferinta, #Parlament , #AUR