Noua armă invizibilă a SUA îi dă fiori reci lui Putin: Prima de generația a 6-a din lume VIDEO FOTO

Luni, 13 Noiembrie 2023, ora 04:00
7974 citiri
Noua armă invizibilă a SUA îi dă fiori reci lui Putin: Prima de generația a 6-a din lume VIDEO FOTO
Avionul invizibil B21 raider al SUA a făcut primul test FOTO / Aviacionline

Primul zbor al noului avion invizibil B-21 Raider al Statelor Unite a avut loc vineri, 10 noiembrie 2023 de la Air Force Plant 42 din Palmdale, California. Imaginile surprinse arată prima aeronavă de generația a 6-a din lume, care îi dă fiori reci lui Vladimir Putin. Este cel mai nou bombardier strategic al Forțelor Aeriene americane și primul avion invizibil dezvoltat în ultimele trei decenii de SUA.

Primul zbor al noului avion invizibil B-21 Raider a fost confirmat de către purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale SUA, Ann Stefanek, care a spus că el ”se află în teste de zbor”, potrivit Business Insider.

Vineri, imaginile distribuite pe rețeaua de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, de fotoreporterul independent Matt Hartman au arătat ceea ce el a spus că este noul B-21 Raider care zboară sus pe cer, după ce a decolat de la instalația Northrop Grumman Corp de la Uzina 42 a Forțelor Aeriene, Palmdale, din California.

Planul este pe masa lui Biden: Noua bombă americană ce ar putea îngropa Moscova VIDEO FOTO

Ann Stefanek a explicat că această etapă „este un pas critic în campania de testare condusă de Centrul de testare al Forțelor Aeriene și Forța de testare combinată 412 a B-21”.

Acesta este un pas major pentru ceea ce a fost prezentat drept „prima aeronavă din a șasea generație”, care a fost dezvăluită în decembrie 2022.

După ce a fost dezvăluit, Doug Young, vicepreședinte de sector și director general al Northrop Grumman Aeronautics Systems, a declarat că „B-21 este cea mai avansată aeronavă militară construită vreodată și este un produs al inovației de pionierat și al excelenței tehnologice”.

Aeronava este primul bombardier invizibil din SUA din ultimii 30 de ani și, conform producătorului său, a fost proiectat cu tehnologie stealth de ultimă generație și capabilități de zbor cu rază lungă de acțiune pentru a-l face adaptabil la orice misiuni pentru care este nevoie.

Propunere-șoc a unei țări NATO, care ia prin surprindere SUA și aliații săi: Rusia, mișcare neașteptată

Conducerea Pentagonului a spus că bombardierul „va servi drept coloana vertebrală a forței de bombardiere a Americii”. Forțele Aeriene ale SUA intenționează să cumpere cel puțin 100 dintre avioane și să înceapă să înlocuiască bombardierele B-1 și B-2. Funcționarea unui B-1 costă aproximativ 60.000 de dolari pe oră, iar B-2 costă aproximativ 65.000 de dolari pe oră, potrivit datelor Pentagonului.

„Aripa zburătoare” B-21 Raider este succesorul B-2 Spirit și este capabil să transporte atât sarcini utile convenționale, cât și nucleare. Și este proiectat în așa fel încât să poată fi adaptat pentru a transporta noi arme pe măsură ce apar, „arme noi”, a spus secretarul apărării anul trecut, „care nici măcar nu au fost inventate încă”.

Aeronava este proiectată să opereze în mediul de amenințare de ultimă generație de mâine și va juca un rol esențial în asigurarea capacităților durabile de putere aeriană și de proiecție a puterii ale SUA.

”Cincizeci de ani de progrese în această tehnologie s-au concentrat în aeronavă. Chiar și cele mai sofisticate sisteme de apărare aeriană se vor lupta să detecteze un B-21 pe cer”, a declarat Lloyd J. Austin III, Secretarul Apărării al SUA, cu ceva timp în urmă.

Un fost apropiat al Kremlinului anunță turnura de la Moscova: Putin, mutare radicală față de Netanyahu

B-21 Raider va face parte dintr-o familie mai largă de sisteme pentru lovituri convenționale la distanță lungă, inclusiv informații, supraveghere și recunoaștere, atac electronic, comunicare și alte capacități.

Capacitățile sale concepute pentru generația a 6-a de avioane bombardier includ tehnologia invizibilă avansată, capacitate de calcul mare de a gestiona fluxuri uriașe de informații, conectivitate digitală multi-domeniu completă, sisteme de arhitectură deschisă și capacitatea sa de a se adapta la operațiuni cu sau fără echipaj. În plus, va putea folosi o gamă largă de muniții de lovitură directă și la distanță, inclusiv viitoare rachete hipersonice în curs de dezvoltare, conform aviacionline.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#avion invizibil SUA, #avion secret SUA, #nou avion militar SUA, #avion invizibil raza lunga actiune, #bombardiere americane , #Statele Unite