Un fost apropiat al Kremlinului anunță turnura de la Moscova: Putin, mutare radicală față de Netanyahu

Miercuri, 01 Noiembrie 2023, ora 05:07
19176 citiri
Un fost apropiat al Kremlinului anunță turnura de la Moscova: Putin, mutare radicală față de Netanyahu
Putin se întoarce contra lui Netanyahu, susține un fost apropiat al Kremlinului FOTO / Express

Un fost apropriat al Kremlinului susține că Rusia își schimbă radical poziția din Orientul Mijlociu, după ce zeci de ani a căutat să aibă o poziție de neutralitate. Acum, președintele Vladimir Putin se întoarce împotriva lui Benjamin Netanyahu, vechiul său prieten, afirmă Abbas Gallyamov, fostul redactor al discursurilor liderului de la Kremlin.

Președintelui rus „nu-i mai pasă de Netanyahu”, deoarece poziția Rusiei se schimbă în Orientul Mijlociu, susține Gallyamov, care locuiește în prezent la Tel Aviv, în Israel, potrivit Express.

Vladimir Putin va vedea acum Israelul ca un „inamic” pe măsură ce se apropie de Iran și se alătură Hamas în Orientul Mijlociu, a declarat fostul redactor de discursuri ale președintelui rus.

Mutare surpriză a unei puteri din Europa: Liderul său ajunge în spatele curții lui Putin, făcând o mutare cheie

Hamas a numit Rusia „prietenul său cel mai apropiat”, deoarece gruparea teroristă promite că va elibera opt ostatici ruși răpiți în timpul atacului său din 7 octombrie în Israel.

Putin pare să se rupă de linia sa anterioară de neutralitate asupra Israelului și Palestinei. Săptămâna aceasta, el a cerut Israelului să-și anuleze invazia terestră în Gaza. Gallyamov spune că Putin a devenit mai dependent de Iran pentru aprovizionarea cu arme și de aceea are acum o atitudine pro-Palestina.

El a spus: „Timp de mulți ani Putin a păstrat cu adevărat o cale de mijloc între Israel și Iran, dar recent Rusia a devenit dependentă de Teheran din cauza livrărilor de arme.

Relațiile Rusia-Israel se deteriorează

„Și-a pierdut șansa de a fi un jucător independent. Probabil că Iranul a spus vă susținem în Ucraina, voi ne susțineți în Orientul Mijlociu”. „Putin a trebuit să urmeze Teheranul. În Orientul Mijlociu, Rusia se transformă rapid într-un alt mandatar al Iranului, la fel ca Hamas și Hezbollah”.

Gallyamov a fost inclus pe o listă de căutări de suspecți criminali din Rusia la începutul acestui an, din cauza criticilor sale la adresa invaziei Ucrainei. Întrebat dacă Rusia ar putea oferi bani și arme pentru Hamas, Gallyamov: „Da. Nu exclud acest lucru. Când devii mandatar, pierzi șansa de a conduce o linie independentă”.

El a continuat: "Cred că lui Putin nu-i mai pasă de Netanyahu. Acum el a luat această atitudine pro-Palestina asupra conflictului, orice guvern israelian este un inamic pentru Putin".

Putin intră în conflict cu un oficial de rang înalt din Rusia. Tactica președintelui care lovește Occidentul și sugrumă oligarhii

Iranul a furnizat Rusiei drone pentru a le folosi în războiul său din Ucraina, după ce sancțiunile occidentale grele au lăsat Rusia izolată.

În ceea ce privește relația lui Putin cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, cei doi lideri au încercat să creeze o relație mai puternică în ultimii ani. Dar cei doi lideri nu au vorbit decât la o săptămână după atacul Hamas din 7 octombrie.

Kremlinul a spus că Putin și-a exprimat „condoleanțe sincere familiilor și prietenilor israelienilor decedați”. Relațiile dintre Israel și Rusia s-au deteriorat în ultima vreme și ele nu vor fi ajutate de faptul că Moscova a găzduit reprezentanții Hamas la Kremlin săptămâna trecută.

Guvernul Netanyahu va fi înlăturat de la putere dacă nu lansează atacul asupra orașului Rafah din sudul Fâșiei Gaza, susține un ministru israelian
Guvernul Netanyahu va fi înlăturat de la putere dacă nu lansează atacul asupra orașului Rafah din sudul Fâșiei Gaza, susține un ministru israelian
Ministrul israelian de Finanţe, Bezalel Smotrich, a avertizat duminică, 28 aprilie, guvernul lui Benjamin Netanyahu cu înlăturarea de la putere în cazul în care acesta renunţă la asaltul...
Israelul a bombardat nordul Fâşiei Gaza în cel mai puternic atac din ultimele săptămâni. „Alte crime atroce” FOTO/VIDEO
Israelul a bombardat nordul Fâşiei Gaza în cel mai puternic atac din ultimele săptămâni. „Alte crime atroce” FOTO/VIDEO
Armata israeliană a bombardat în timpul nopţii nordul Fâşiei Gaza, într-unul unul dintre cele mai puternice atacuri din ultimele săptămâni, provocând panică printre locuitori şi...
#Putin netanyahu, #Netanyahu, #razboi Gaza, #Putin israel, #Rusia Israel, #Rusia Israel Gaza, #israel gaza, #Razboi Israel Gaza, #Abbas Gallyamov , #Razboi Gaza