Români exasperați de părinți și de copii în timpul zborului: "Schimbă scutecele bebelușilor in avion, nu la toaletă, astfel încât să miroasă peste tot"

Duminica, 10 Martie 2024, ora 03:41
12766 citiri
Români exasperați de părinți și de copii în timpul zborului: "Schimbă scutecele bebelușilor in avion, nu la toaletă, astfel încât să miroasă peste tot"
Copil în avion FOTO Unsplash

Mulți români se plâng de comportamentul familiilor cu copii în timpul zborului. Problema care este frecvent reclamată este cea a gălăgiei excesive făcută de cei mici fără ca adulții să îi poată calma.

Un român a deschis o discuție pe această temă referindu-se la situația care l-a deranjat în timp ce călătorea cu avionul.

"Maximă nesimțire în avion"

"Am citit pe forumul general despre copiii lăsăți liberi de către părinți să urle și să zbiere în avion cât pot. Dar ce ziceți de ... mamele care schimbă scutecele bebelușilor în avion (nu la toaletă), astfel încât să miroasă peste tot?", a întrebat acesta pe Reddit.

Întrebarea sa a strâns sute de comentarii în care utilizatorii platformei au relatat situațiile care i-au deranjat.

"Funny moment:

Avion.

Copiii în piciorușele goale fugind pe culoar. Mame care își duc copii desculți la baie....unde nu se face curat niciodată pe low cost.

Una dintre ele este rugată de stewardesă să oprească copilul din a da cu piciorul în geam.

-Păi nu a dat deloc, răspunde mama. (În timp ce zicea asta călcâiul copilului lovea mai departe cu toată forța lui, marcând fiecare 2 secunde cu o bufnitură).

-Păi dă chiar acum, în timp ce purtăm această conversație.

-Nu este adevărat. Poate s-o fi lovit el din greșeală.

(între timp Marceluş dădea mai departe cu piciorușul lui fin de copil de 5 ani supraponderal, bucurându-se la fiecare bufnitură...condimentată din când în când cu câte un "IA!!!")

Nu copiii sunt de vină. Fac și ei ce văd la noi."

"Fă-i pe plac și cumpără-i bilet la geam"

"Sau când îți plătești locul la geam și mama "păi el e doar un copil, ar fii frumos să lași locul lui". Nu. O să crească, o să plătească și o să stea unde vrea. Până atunci stă unde își are locul."

"Dacă tot e doar un copil, fă-i pe plac și cumpără-i bilet la geam… unii cred că odraslele lor sunt centrul pământului și noi toți ar trebui să ne învârtim în jurul lor"

"Cum doamne iartă-mă să schimbi un scutec pe scaun? Păi dacă omul de lângă tine vrea să mănânce ce faci?

Nu am copii și de obicei sunt foarte înțelegătoare cu cei mici, chiar dacă plâng sau țipă (îmi pun căștile, izolează bine), nu m-ar deranja nici dacă o femeie ar alăpta (discret) lângă mine dar dacă aș avea copii mici aș preferă să îi schimb pe wc decât lângă cineva. Chiar e maxim lipsă de bun simt."

Un tată care a călătorit cu bebelușul a dat exemplul personal.

"Aici un tată care a reușit să schimbe un copil în WC unui Airbus A320 pregătit cu un scutec+șervețele umede+o pătură absorbantă. Se poate!"

"Se punea pe jos și trăgea de hainele oamenilor"

"Am prins și mai mulți bebeluși odată și toți au plâns la aterizare și da, e nașpa rău, dar mna înțeleg că sunt mici nu înțeleg ce se întâmplă. În schimb de la 3, 4 pot înțelege că sunt copii, nu mentally impaired. Cel mai rău am prins un zbor pe Wizz, cu dracul de Aidan, care era român că pe mă-sa și tac-su i-am auzit vorbind română cât așteptam la îmbarcare. Și oamenii inițial păreau decenți, normali. Deci băiatul asta de 5, 6 ani maxim, a făcut ca toți dracii. Cum s-a oprit semnul de purtați centura i-au dat drumul pe culoar și a alergat ca disperatul continuu, urlând, trântind, lovind lumea și stewardese care treceau pe acolo cu shoppul, s-a băgat pe lângă lada lor. Efectiv alerga cu mâna întinsă spre scaune și lovea lumea. Se punea pe jos și trăgea de hainele oamenilor.

Stewardesele nu au făcut nimic deși le-am atras atenția. Până la urmă o altă pasageră s-a dus și le-a spus direct să îl oprească că deranjează pe toată lumea. O dădeau cu engleză. Le-a zis direct că știe că înțeleg română, l-au luat, dar a continuat să urle de pe scaun diverse. În română.

Părințîi lui Aiden, dacă vedeți asta, aveți cel mai needucat copil și netratat (în caz că chiar are vreo tulburare mentală), iar voi sunteți la fel de needucați și aroganți degeaba pe lângă."

"Am întins un pic piciorul. Piticul s-a dus direct în nas"

Ajunși la limita răbdării, unii pasageri caută soluții disperate.

"Clasicul cuplu care își lasă copiii să facă ca toate visele prin avion, alergau, țipau, plângeau. Unul din ei, mai vivace, dădea ture de culoar în sus și în jos fără oprire. Atât eu cât și alți oameni am rugat stewardesele să facă ceva. Au vorbit cu fericitul cuplu. Nimic.

Le-am spus celor doi: "vedeți că o să se lovească la un moment dat dacă mai face așa". Au zis că nu e problema, nu are ce să îi se întâmple.

Fast forward cinci minute, piticul nesuferit venea fugind. Eram așezat pe scaunul de la culoar. Am întins un pic piciorul. Piticul s-a dus direct în nas. Părinții panicați. A plâns două minute și apoi a tăcut. N-a mai alergat.

M-am întors la părinți și le-am spus: "V-am zis eu".

Je ne regrette rien."

"E greu cu zborurile low cost spre România. Dai de niște animale de îți vine să te dai cu capul de pereți. Eu nu am de ales, când vreau să vin în țară Wizz e cam singura companie care are zboruri directe și regret fiecare zbor. Urletele copiilor le mai suport că na, sunt copii și e greu dar când dau românii drumul la manele că nu au auzit de căști, și strigă de pe locul 5b să vorbească cu "vecinu" din 20A îți vine să îi iei la palme."

Mai mulți copii ucrainieni, care fuseseră transferați cu forța în Rusia, s-au întors la familii. Kievul estimează că 20.000 de minori au fost deportaţi
Mai mulți copii ucrainieni, care fuseseră transferați cu forța în Rusia, s-au întors la familii. Kievul estimează că 20.000 de minori au fost deportaţi
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri, că şaisprezece copii ucraineni care fuseseră "transferaţi cu forţa în Rusia" au fost "reuniţi cu familiile lor", după ce...
O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
Echipamentul permite o comunicare sigură și fiabilă pentru telefoanele mobile utilizate de oficialii ruși, inclusiv de președintele Vladimir Putin și de ministrul apărării Serghei Șoigu....
#avion, #copii, #scutece, #bebelusi, #toaleta, #miros , #stiri sociale