Cine acuză presa de isterie în cazul ”azilelor groazei”. ”Mi-ați linșat tatăl. O știre penibilă!”

Duminica, 30 Iulie 2023, ora 11:01
8919 citiri
Cine acuză presa de isterie în cazul ”azilelor groazei”. ”Mi-ați linșat tatăl. O știre penibilă!”
Televiziunile au filmat niște sere și au susținut că acolo ar fi fost cazați vârstnicii. FOTO: Antena1 (captură video)

Căminul „Sf. Andrei” din Voluntari despre care televiziunile au transmis că îi ținea pe vârstnici în sere, la peste 50 de grade Celsius era, de fapt, în renovare, iar construcțiile improvizate erau niște barăci folosite de muncitori, care nici măcar nu erau amplasate pe terenul căminului, scrie pe Facebook dr. Raluca Suba Enciu, fiica medicului care deține afacerea.

Femeia îi acuză acum pe jurnaliști că au transmis un fake-news pe fondul isteriei create de „azilele groazei” din Voluntari ale fraților Godei și cele din Mureș.

Spre deosebire de cele două cazuri, cei 26 de beneficiari care au fost ridicați de la Căminul „Sf. Andrei” cu ambulanțele se aflau în stare bună, iar analizele lor arătau o stare de sănătate normală.

În plus, aparținătorii vârstnicilor s-au opus vehement relocării acestora, arătând că rudele lor sunt bine îngrijite la căminul doctorului Sorin Suba. Oamenii au arătat că nu înțeleg de ce părinții și bunicii lor sunt mutați de acolo fără acordul lor.

Iată mesajul fiicei acestuia, care la rândul ei este medic:

  • „Pentru cine încă nu a văzut știrile, fac un anunț: Realitatea TV, Antena1, Romania TV și domnul purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, reprezentant BOR, Vasile Bănescu, mi-ați linșat tatăl, ați distrus într-o zi muncă de o viață a unui om printr-o știre atât de penibilă că doar cine nu vrea să vadă asta nu o vede.
  • Cum poate crede cineva vreodată că un vârstnic de 80 de ani poate supraviețui fie și o ora într-o seră la 50 de grade?
  • La Căminul din Voluntari Sfântul Andrei pacienții erau de peste 10 ani în îngrijire! Vorbim de pacienți vârstnici care au supraviețuit acolo perioade lungi de timp pentru că Dr. Suba era zi și noapte acolo, prezent pentru ei, pentru a le oferi cele mai bune îngrijiri medicale.
  • Pacienții erau cazați în camerele căminului. Presă a pozat curtea vecină cu un cort improvizat unde se schimbau muncitorii!
  • Ați distrus muncă unui om de o viață! Cum puteți să difuzați așa ceva, fără să aveți nicio dovadă?! Întreagă activitate din cămin este supravegheată de camerele video și înregistrată 24 din 24 de ore. Așa că avem dovezi!
  • Vă invit să citiți rapoartele medicale ale medicilor de pe ambulanțele care au ridicat pacienții din cămin. Toți pacienții aveau constante biologice normale și se aflau în stare bună! Afirmația doctoriței a fost „au tensiunile și glicemiile mai bune decât ale mele!”
  • Aparținătorii și pacienții nu au vrut să plece de acolo, bunicii au plecat în lacrimi din căminul lor, i-ați urcat abuziv în ambulanțe, fără să aveți acordul lor! Una dintre bunici e de negăsit acum…ați rătăcit-o în încercarea dumneavoastră de a o scapă din „căminul groazei” unde trăia bine mersi de ani de zile.
  • Cine răspunde pentru că ați distrus un om într-o zi? Cine îl cunoaște pe tatăl meu, cine a avut bunicii internați acolo, vă rog să dați share. Tatăl meu are nevoie de susținerea voastră. Așa poate veți reuși să-l răsplătiți măcar cu 1% din cât merită! Ce se întâmplă cu bunicii României? Cine va mai avea grijă de ei dacă hăituiți acum toate azilele?”, a scris pe Facebook dr. Raluca Suba Enciu, fiica medicului Sorin Suba.

Zeci de vârstnici de la Căminul „Sf.Andrei” din Volunari au fost urcați de autorități în ambulanțe, iar polițiștii au început să facă cercetări, după ce în presă a apărut informația că un nou „azil al groazei” ar funcționa la câteva sute de metri de cel al fraților Ștefan și Daniel Godei.

Jurnalștii au filmat niște construcții acoperite cu folie de plastic, în interiorul cărora erau amenajate paturi, susținând că acolo ar fi fost cazați beneficiarii.

În schimb, medicul Sorin Suba, patronul căminului „Sf. Andrei”, a explicat că azilul său de vârstici era în renovare, iar 26 de beneficiari erau cazați în clădire, separat de zona unde se efectuau lucrările, dar în niciun caz în sere – despre care spune că nu se află pe terenul său, ci pe cel al vecinului.

Primul vaccin personalizat pentru cancer de piele, testat pe pacienți britanici
Primul vaccin personalizat pentru cancer de piele, testat pe pacienți britanici
Primul vaccin pe bază de ARNm personalizat din lume pentru melanom este testat pe pacienți britanici în ceea ce a fost salutat un potențial „moment de cotitură” pentru tratamentul...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#azilele groazei voluntari, #fake news, #pacienti, #medic , #azilele groazei voluntari