Nici Obama nu mai poate rezolva criza din Siria - a esuat in discutiile cu Putin

Marti, 19 Iunie 2012, ora 11:04
3628 citiri
Nici Obama nu mai poate rezolva criza din Siria - a esuat in discutiile cu Putin

Presedintele american, Barack Obama, a esuat in discutiile cu omologul sau rus, Vladimir Putin, pe tema solutionarii crizei din Siria, lasand tara in fata unor violente sporite.

Discutiile dintre cei doi sefi de stat au avut loc luni, la Los Cabos, in Mexic, cu ocazia summit-ului G20, miza fiind o intelegere privind incetarea ostilitatilor in Siria, informeaza The Guardian.

Insa Obama a esuat in asigurarea sprijinului lui Putin pentru schimbarea regimului in Siria, presedintele american cautand ajutorul liderului rus in incercarea de a-l convinge pe presedintele sirian Bashar al Assad sa renunte la putere si sa paraseasca tara.

Relatiile dintre SUA si Rusia au fost incordate de mai multe luni din cauza mai multor probleme, inclusiv ingrijorarile continue de la Moscova, referitoare la planurile americane privitoare la rachete, pentru Europa si pentru Siria.

Casa Alba si-a manifestat public frustrarea fata de Rusia pentru sustinerea Siriei, un aliat in Razboiul Rece, dar si pentru blocarea actiunilor ONU impotriva Guvernului sirian, cum ar fi sanctiunile economice.

Barack Obama a descris discutiile ca fiind "sincere", iar limbajul corpului a fost sarac, fara zambete si cu putin contact vizual intre cei doi lideri, in scurta perioada in care jurnalistii au asistat la discutii.

Intr-o declaratie de presa, cei doi presedinti au spus ca, "pentru a opri varsarea de sange din Siria, cerem o incetare imediata a violentelor si ne exprimam sustinerea totala pentru eforturile ONU si ale statelor arabe, impreuna cu trimisul special Kofi Annan".

Fara sprijinul lui Putin, nu exista aproape nicio sansa pentru o actiune ferma a ONU. Un diplomat rus a declarat, fiind intrebat daca intalnirea a fost importanta pentru rusi, ca "da, dar inca si mai importanta pentru americani".

Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Cristian Popescu Piedone şi-a lansat vineri, 26 aprilie, programul politic sub forma unui "contract cu cetăţenii Bucureştiului". Candidat din partea PUSL la funcţia de primar general al...
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
#Obama Putin discutii Siria, #Obama esec discutii Siria, #Obama incetare violente Siria, #morti violente Siria, #Rusia sustinere Assad , #presedinte SUA