Se cauta vinovati pentru "cancaniada" Boc-Basescu

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 08:40
4464 citiri
Se cauta vinovati pentru "cancaniada" Boc-Basescu
foto: guraialomitei.ro

Se cauta vinovati pentru guvernarea de cancan, numita Boc, si pentru cei 7 ani de mandat prezidential, marca Basescu. Nu conteaza din ce medii socio-profesionale provin, vinovatii trebuie gasiti repede si aratati intensiv cu degetul.

Conform cifrelor Eurostat, Institutul European de Statistica, Romania se afla pe locul 23 intr-un clasament intocmit, in functie de ponderea cheltuielior sociale in PIB. Insa, parerea lui Emil Boc despre "puturosii" din Romania este alta. Basescu respecta aceeasi linie, considerand ca sunt prea multi asistati social.

La ei, asistati social sunt toti. Indiferent ca sunt pensionari, veterani de razboi, vaduve ale acestora sau tigani incapabili de integrare profesionala, din cauza anlafabetismului. Mi s-ar parea ceva normal ca cei doi sa invoce si calitatea de asistat la platitorii de asigurari de sanatate. Un normal raportat la discursul anapoda al celor doi oameni politici.

Vecinul meu, Culita, habar n-are ce-i ala venit minim garantat. Stie ceva de niste ajutoare sociale, dar el nu s-a incadrat pentru ca are cal si caruta. Si, are si pamant la asociatie. Intr-un timp avea vaca si vreo cateva oi.

Calculul facut de primarie, referitor la nevoile domnului Culita, n-au aratat ca el ar mai avea nevoie de alti bani de la stat. Cu iapa cenusie se duce si ara pamantul oamenilor din sat, mai prinde cate-o vie de prasit, sau vreo claca la carat de saci cu grau. Traieste de azi pe maine, dar nu moare de foame pentru ca are o fata plecata prin Italia, care-i mai trimite cativa euroi, din cand in cand.

Nici vecinul Ion nu sta mai bine la capitolul venit minim garantat. Nu are serviciu, are doi copii minori in scoala si o sotie fara loc de munca. Se chinuie cu un tractor reconditionat si cu un plug recuperat de la "fier vechi".

Tractorul sta mai mult pe butuci, decat sa functioneze. Se mai scoate vecinu' cu firele de varza si cateii de usturoi din gradina proprie. Nu cerseste de la stat nimic si nici el nu a auzit de venitul minim garantat. El stie ca "pana nu te chinui, nu ai ce manca". Si a fost invatat ca trebuie sa-ti cresti si porcu' si gaina proprie in curtea ta. Sa nu rada lumea de tine, ca nu ai ce pune pe masa la copii. Sa nu ai porc de Craciun e cea mai mare rusine printre vecini.

Domnul Culita si vecinu' Ionica dau si cu sapa din primavara pana-n toamna. Fie la ei, pe ogorul propriu, fie cu ziua pe la alti "mosieri" din sat. Asa ca, Traian Basescu se inseala atunci cand spune ca nimeni nu mai da cu sapa pe la tara, preferand sa stea la umbra pe banii statului. Fals, domnule presedinte. Toti dau cu sapa, pentru ca plugul lu' Ion sta pe butuci, la fel ca si tractoul. "Sapa este condeiul taranului, mapa sa de lucru", spune o vorba de-a bunicilor mei.

"Oamenii au uitat sa mai dea cu sapa", graieste Basescu. In 2007, Traian Basescu si-a trecut in CV-ul personal integrarea Romaniei in UE. Patru ani mai tarziu, el isi recunoaste un esec al mandatului prin aceste declaratii. Faptul ca, inca, mai exista sape in Romania taraneasca nu este demn de o societate europeana care a descoperit demult ierbicidul, fungicidul sau agricultura mecanizata.

Si vecinii mei si parintii mei sunt vinovati ca s-au nascut la tara. Sunt vinovati ca se duc la vot cu regularitate si sunt vinovati ca, inca, mai traiesc. Sunt niste nemernici ca platesc impozit pe terenul agricol, desi toata lumea zbiara ca nu se plateste nimic in agricultura. Doctori, profesori, tarani, bugetari, toti sunt plagile deschise ale haosului social din Romania. Haos creat de mediul politic.

Intr-un sistem democratic, bazat pe respectul fata de lege, cetatenii ar trebui sa fie distinctibili in societate. Toate categoriile socio-profesionale sunt anatemizate si puse la zid. Fiecare la randul ei. De ce nu suntem o societate normala? Pentru ca Vintu trebuia sa fie la puscarie, din cu totul alte motive, si nu trebuia sa participam la simulari justitiare televizuale. Cine nu este vinovat de nimic in Romania?

Elena Udrea, ca are blog. Bloggerita blonda posteaza zi de zi interminabilele reusite realizate de dansa pe toate planurile. Indoiala trebuie sa-si faca loc in mintea noastra, referitor la frunza de brand.

O insailare de motive, care ar trebui sa ne dea de gandit. E ceva putred in presa din Romania, brandul e beton, deci banii dati spaniolior pentru doi munti si-un rau sunt perfect justificati. Si chiar e bun, dovada fiind prezenta frunzei verzi la un meci, de ras, al nationalei cu Albania. Ce pacat ca n-are si vecinu' Culita blog!

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Basescu venit minim, #Basescu sapa tarani, #Boc Eurostat , #Emil Boc