Basescu, invidios pe bucuria americanilor

Sambata, 05 Iulie 2008, ora 08:11
4381 citiri
Basescu, invidios pe bucuria americanilor

Romania merge bine, SUA merg mai putin bine, dar democratia bine, cam asa s-au gratulat reciproc presedintele Romaniei Traian Basescu si ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Nicholas Taubman.

Cel de-al 232-lea an de la declararea Independentei Statelor Unite a fost sarbatorit la Bucuresti, la resedinta ambasadorului Taubman, dar festivitati vor avea loc si in Constanta si Cluj. Este pentru ultima oara cand ambasadorul SUA la Bucuresti petrece Ziua Independentei in Capitala.

Presedintele Romaniei, a explicat ca "ne bucuram cand americanii sunt alaturi de noi si trebuie sa recunoastem ca suntem in multe locuri impreuna. Parteneriatul nostru nu este o simpla alianta", ci unul care "a devenit intre timp militar, economic si politic".

Principalul subiect abordat de Traian Basescu a fost organizarea summitului NATO in Romania, cel mai mare din istoria organizatiei, care a fost perceput drept un succes pentru tara noastra.

Seful statului a amintit proiectele comune ale Romaniei si SUA care vizeaza estul Europei, mentionand si colaborarea dintre cele doua tari in organizarea Summitului NATO care a avut loc la Bucuresti in luna aprilie.

"A fost o colaborare diplomtica excelenta Bucuresti-Washington, o colaborare in care au fost atrasi toti partenerii nostri din NATO si care ne-au dat satisfactia tuturor celor 26 de state membre a reusitei celui mai mare summit care a fost organizat vreodata in istoria organizatiei", a spus seful statului.

Invidie fata de bucuria americanilor

Basescu a felicitat poporul american pentru modul in care isi sarbatoreste ziua nationala si i-a transmis salutari presedintelui SUA, George W. Bush.

"Felicit poporul american cu ocazia zilei nationale. Adesea v-am invidiat pentru bucuria si solidaritatea cu care va sarbatoriti ziua nationala", a comentat seful statului.

Salut pentru prietenul Bush

"Vreau sa felicit poporul american cu ocazia zilei nationale. Adesea v-am invidiat pentru bucuria cu care va sarbatoriti ziua nationala. Va rog sa transmiteti prietenului Romaniei, George W. Bush, salutul meu cu ocazia Zilei Independentei", a conchis seful statului.

Puterea SUA sta in Constitutie si in convingerea americanilor in statul de drept si in faptul ca toate puterile statului - legislativ, juridic si executiv respecta legea, a spus Nicholas Taubman.

Inaltul diplomat a mai spus ca mandatul sau de ambasador a inceput in 2005, cand Romania era nou membru NATO, un partener din ce in ce mai important al Statelor Unite.

Romania, mai inteleapta si mai puternica

"De atunci, Romania a devenit mai puternica si mai inteleapta.

Sunteti membri ai Uniunii Europene. Economia romaneasca se dezvolta intr-un ritm alert. Ati gazduit cel mai mare summit NATO din istorie, fiind unul dintre cele mai bine organizate si cele mai reusite evenimente, conform opiniei generale.

Romania este o tara importanta, dintr-o regiune importanta, care joaca un rol important. Chiar daca va confruntati - ca americanii, de altfel - cu numeroase provocari, cu numeroase nevoi care inca nu sunt satisfacute, Romania progreseaza si chiar deschide drumuri", a spus Taubman.

"In acesti trei ani, parteneriatul nostru strans a devenit mai puternic. Romania nu este doar un partener puternic, ci si un prieten adevarat si de incredere al Statelor Unite. Simtim cu totii si apreciem caldura si prietenia de care dati dovada, iar noi facem tot posibilul pentru a raspunde la fel.

Parteneriatul si prietenia dintre tarile noastre au consolidat ambele state. Multumim, Romania, pentru ca mergi inainte alaturi de America", a incheiat ambsadorul american.

Americanii sarbatoresc vineri Ziua Independentei si ca in fiecare an evenimentul este sarbatorit pe tot cuprinsul Statelor Unite cu deja traditionalele picnicuri si parade.

Cele mai asteptate sunt focurile de artificii din marile orase, New York sau Los Angeles. Multe comunitati au pus la punct un program serios pentru ziua de azi, prima dintr-un weekend prelungit.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Traian Basescu, #Nicholas Taubman, #4 iulie, #Ziua Americii , #presedinte