Basescu: Ministrul Apararii nu intelege nimic. Guvernul sa trimita o documentatie solida la Bruxelles

Joi, 18 Decembrie 2014, ora 11:10
5526 citiri
Basescu: Ministrul Apararii nu intelege nimic. Guvernul sa trimita o documentatie solida la Bruxelles
Foto: B1TV

Presedintele Traian Basescu l-a criticat pe ministrul Apararii, Mircea Dusa, ca i-a dat "sarcini prin presa" de rezolvat la Consiliul European si a cerut Guvernului sa trimita o documentatie solida la Bruxelles pentru a rezolva problema bugetului Apararii.

"Am vazut sarcina pe care am primit-o prin presa de la ministrul Apararii - sa rezolv problema bugetului Apararii. Domnul ministru tinde sa dovedeasca si public ca nu intelege nimic", a declarat presedintele, joi, inainte de plecarea la Bruxelles, unde va participa la ultimul Consiliu European inainte de incheierea mandatului.

Basescu: Trebuie noi sanctiuni pentru Rusia. Usor, usor, Putin o sa renunte la aroganta

Reactia vine ca urmare a faptului ca ministrul Apararii, Mircea Dusa, i-a trimis presedintelui o scrisoare prin care i-a cerut sa pledeze la Consiliul European de la Bruxelles pentru aprobarea cresterii deficitului, care ar permite MAPN o suplimentare de 0,3% la buget.

Presedintele Traian Basescu l-a intrebat pe Mircea Dusa "ce documentatie s-a trimis la CE pentru ca eu sa pot sustine in Consiliu acest lucru?".

"Am discutat cu premierul Victor Ponta acest subiect in timpul negocierilor cu FMI. L-am rugat sa agate in deficitul convenit un 0,1% pentru armata, sa putem spune 'Atat am putut, dar mai vrem o extindere cu 0,2% a deficitului'", a declarat presedintele.

Seful statului a cerut Guvernului sa depuna la CE o "documentatie solida".

"Sunt convins ca in perioada urmatoare si MApN, si Ministerul de Finante, si premierul vor lucra la aceasta documentatie. Eu il voi preveni pe Jean Claude Junker ca o astfel de documentatie va veni si se va putea discuta in perioada imediat urmatoare. Guvernul sa intre in structurile CE pentru a obtine o astfel de derogare. Lucrul e simplu, dar nu se rezolva prin sarcini date prin presa", a mai subliniat Traian Basescu.

Citește și:
Alexandru Rafila, despre șpăgile din spitale: Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane
Alexandru Rafila, despre șpăgile din spitale: Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a criticat ferm decizia unor medici de a accepta bunuri materiale pentru acordarea de servicii medicale. ”Este absolut inacceptabil. Sunt foarte...
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Premierul Nicolae Ciucă face, sâmbătă şi duminică, o vizită de lucru în Republica Arabă Egipt. Potrivit programului, sâmbătă, şeful Guvernului de la Bucureşti va avea convorbiri...