Basescu s-ar putea intalni cu premierul Ungariei, in Harghita

Marti, 20 Iulie 2010, ora 22:05
1324 citiri
Basescu s-ar putea intalni cu premierul Ungariei, in Harghita
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu ar putea avea o intalnire cu premierul ungar, Viktor Orban, cu ocazia celei de a XXI-a editii a Universitatii de Vara si a Taberei Studentesti "Tusvanyos" care incepe miercuri, la Baile Tusnad, in judetul Harghita.

Deschiderea taberei va avea loc, la ora 10.00, in cortul principal. Potrivit organizatorilor, premierul ungar Orban Viktor este asteptat sa soseasca in tabara vineri seara, iar sambata va participa la dezbateri pe tema "Europa Centrala - Centrul Europei?", impreuna cu vicepresedintele Parlamentului European, Tokes Laszlo, intr-o discutie moderata de secretarul de stat in Ministerul de Externe al Republicii Ungare Nemeth Zsolt, informeaza Mediafax.

Organizatorii spun ca ar putea avea loc o intalnire intre premierul ungar si presedintele Traian Basescu. "Un consilier al presedintelui Traian Basescu ne-a sunat si ne-a spus ca acesta este de acord, chiar doreste sa raspunda invitatiei de a se intalni cu premierul ungar, dar ca nu s-au stabilit inca amanuntele", a declarat reprezentantul organizatorilor, Sandor Krisztina. Aceasta a afirmat ca intalnirea dintre cei doi oficiali poate avea loc la Miercurea Ciuc, la Targu Mures sau chiar la Tabara Tusvanyos.

Dupa deschiderea festiva de miercuri, vor urma dezbateri pe teme precum "UE si economiile nationale - catuse sau oportunitate de a iesi din criza economica?" si "Nu suntem orfani...", care va prezenta rezultatele obtinute dupa un deceniu de derulare a programului de invatamant maghiar si sansele unei vieti religioase maghiare in comunitatea ceangailor din Moldova.

In cadrul Atelierului Jakabffy, se va vorbi despre "Protejarea monumentelor istorice din Bazinul Carpatic", "Pe urmele arhivelor, bibliotecilor, comorilor de arta confiscate" si despre "Transparenta, integritatea, lustratia - la 20 de ani de la schimbarea de regim".

Studentii Universitatii de Vara vor mai putea opta, miercuri, pentru subiecte de dezbatere precum "Institutul Balvanyos", "Conferinta Tineretului Maghiar - X plus un an. Incotro?" sau oportunitati si provocari in cadrul Programului LEADER, toate la cortul Europa, in timp ce la cortul Commitment se va discuta despre "Sansele infiintarii unei universitati de stat maghiare in Romania - cu cartile pe fata", "Revolutia comunicarii si informatiei".

Universitatea de Vara "Tusvanyos" se va incheia duminica, fiind organizata de Fundatia "Pro Minoritate" din Budapesta si de Consiliul Tineretului Maghiar din Romania.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Traian Basescu Viktor Orban, #intalnire Basescu Orban, #Universitatea Vara Harghita , #presedinte