Bucureștean deranjat de bătrânii care fac plajă în parcuri. "Dacă erau sub 30 era ok?"

Sambata, 23 Septembrie 2023, ora 16:14
7085 citiri
Bucureștean deranjat de bătrânii care fac plajă în parcuri. "Dacă erau sub 30 era ok?"
Persoane la plajă în parc FOTO Facebook/ Cetățean Sector 3

Românii care nu reușesc să plece în vacanțe și-au petrecut timpul liber la rude la țară sau în ștranduri și parcuri.

Printre cei care reușesc cu greu să facă economii pentru a pleca din orașe sunt pensionarii. Unii dintre ei aleg să petreacă mai mult timp în aer liber, iar în unele parcuri din Capitală pot fi văzuți pe spațiile verzi în timp ce se bronzează.

Nu toată lumea este de acord cu asta. Este cazul unui locuitor al Sectorului 3 care a postat două poze pe Facebook în care apar mai multe persoane care stau la plajă. În textul care le însoțește, bărbatul s-a declarat deranjat.

"Eu pur și simplu m-am săturat"

"Nu știu de voi, dar eu pur și simplu m-am săturat să văd bătrâni ce fac plajă în IOR, iar unii dintre ei afișând-și geamandurile fără nicio jenă.

Deranjant este și faptul ca dacă te duci și le spui frumos ca nu e ok ceea ce fac, primești doar înjurături înapoi.

Chiar nu există nicio sancțiune ce se poate aplica? Am sunat la poliția locală, dar nu a răspuns nimeni. Poate nu își doresc nici ei sa fie deranjați în weekend.", a scris acesta pe grupul Cetățean Sector 3.

"În IOR s-a făcut plajă dintotdeauna"

Postarea a stârnit o dezbatere între membrii grupului, însă mulți resping punctul de vedere al autorului.

"Tinerețe fără de bătrânețe, dacă părinții dvs sunt din București, află matale că poate și dânșii au făcut plajă pe IOR înainte de 1989. Acolo a fost ștrandul nostru, era frumos, ne relaxăm...pentru că nu aveam prea mulți bani pentru ștrandul Titan-3 ligheane. Regula e valabilă și astăzi, știi ce zic? Nu toți sunt avuți așa că domnia voastră. Fiți ceva mai înțelegător, va rog frumos și cu respect, nu mai utilizați tot felul de pudibonderii ridicole că nu e cazul, zău așa."

"Ce nu-ți place de fapt? Te deranjează că sunt bătrâni sau că fac? Niciuna dintre variante nu te pune într-o lumină bună."

"Nu știu de unde ai poposit în București, dar în IOR s-a făcut plajă dintotdeauna, pe lângă alte activități mai vechi sau mai noi, așa că nu avem nici un drept să-i blamăm pe cei care stau la iarbă verde în costum de baie."

"Nu îți place, nu te uita."

"Nu este loc de plajă, atunci înseamnă că am dreptul să mă duc oriunde pe străzi și în parcuri să fac plajă să mă dezbrac? Nu e ok."

"Dacă erau sub 30 era ok?"

"Fac pariu că nu ești născut în București, fac pariu că ești aciuat în sector, în I. O. R., pe flax s-a făcut din totdeauna plajă, pe vremuri se făcea și baie, așa că nu mai bine te întorci tu la obârșie, că să te liniștești?

Nu mai bine te duci tu la Brăila să hotărăști acolo cum se face plajă. În IOR se face plajă din anii '60."

"Dacă erau sub 30 era ok?"

"Să fi avut vreo 20, 25 de ani, erai direct lângă ele, la plajă... nu te mai deranjau "geamandurile". Stai blând cocoș, sunt în parc, pe iarbă și ce crezi...nu este interzis să faci plajă."

"Mai indicat ar fi să se amenajeze un loc special pentru plajă"

"De ce nu e ok??? La plajă închizi ochii când treci pe lângă ei? Nu sunt pe șosea și nici în mall... da-ți cu apă rece! Trebuie taxa de șezlong că să ai voie să stai la soare?!"

"Cred că mai indicat ar fi să se amenajeze un loc special pentru plajă. Sunt amenajate astfel de locuri și în alte parcuri. Așa cum au cățelușii insula lor poate există și acest loc special pentru plajă. Nu toți bătrânii au pensii mari și poate sunt bucuriile pe care și le pot permite, să stea la soare în parc cu nepoțeii și să socializeze. Haideți să nu mai fim așa răi, se poate ocoli acea zona, parcul este mare, este loc pentru toată lumea."

"Doar în România nu este voie să stai pe iarbă, să faci plajă sau chiar un picnic. În toate celelalte țări din Europa chiar se recomandă că mod de socializare. De ex, în Budapesta, cu mici pauze pentru ... udarea prin sistemul de irigare, 15 minute zilnic."

"O să ajungi și tu bătrân....nu te ambala așa repede."

"Bine îți face că te înjură. Nu toți au banii tăi să meargă la piscină."

"Au voie plajă dar nu topless. Nici la piscine nu au voie."

Se apropie sezonul estival: cum să te relaxezi la plajă fără să fii nepoliticos. "Pot fi foarte agresivi. Înainte să-ți dai seama, ești înconjurat"
Se apropie sezonul estival: cum să te relaxezi la plajă fără să fii nepoliticos. "Pot fi foarte agresivi. Înainte să-ți dai seama, ești înconjurat"
Pe măsură ce se apropie sezonul estival, este timpul să te pregătești pentru respectarea regulilor esențiale ale etichetei la plajă. Spațiul personal: Încearcă să-l respecți Julie...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#batrani, #plaja, #Sector 3, #parcuri, #reactii , #stiri sociale