Gigi Becali, urmarit penal de DNA pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului (Video)

Miercuri, 09 Martie 2016, ora 11:09
6903 citiri
Gigi Becali, urmarit penal de DNA pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului (Video)

Gigi Becali a fost pus sub urmarire penala, miercuri, de procurorii DNA, fiind acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea infractorului.

Gigi Becali a venit la DNA, miercuri, pentru a fi audiat intr-un dosar in care este suspectat de marturie mincinoasa, dupa ce si-a schimbat declaratiile din dosarul in care omul de afaceri Gabriel Popoviciu este judecat pentru ca ar fi obtinut ilegal o suprafata de 224 de hectare de teren in zona Baneasa.

La iesirea din sediul institutiei, Becali a confirmat ca s-a inceput urmarirea penala pe numele sau.

Becali si-a schimbat declaratiile in dosarul Popoviciu si va fi acuzat de marturie mincinoasa: Eram Gigi, nu eram Gheorghe!

"Da, mi-au adus la cunostinta (urmarirea penala - n.red.). Ce o vrea Dumnezeu acum. Acuzatia asta e de abuz in serviciu. Intr-un abuz de serviciu nici nu conteaza ce spun eu. Acolo sunt acte. Infractiunea asta se dovedeste prin acte nu prin vorbe", a declarat Gigi Becali.

Si la sosirea la DNA el afirmase ca nu conteaza declaratiile sale, pentru ca indiferent de afirmatii, abuzul in serviciu se dovedeste prin acte.

"Sunt chemat in legatura cu acea declaratie a mea cu dosarul lui Puiu Popoviciu. Marturie mincinoasa nu are cum sa fie. Orice as spune eu, orice as declara eu in acest dosar nu are relevanta, pentru ca plangerea mea este (...) prejudiciu un miliard de euro, 500 de euro, terenul meu. Ei au facut o evaluare si au zis ca e 40. Inseamna ca eu nu am stiut. Asta este plangerea mea, dupa care procurorii au anchetat. Ce spun eu nu are relevanta, pentru ca eu nu am cum sa stiu ce stiu procurorul si judecatorul. E pe acte infractiunea asta, nu pe ce zice Becali ", a adaugat omul de afaceri.

De ce si-a schimbat Becali declaratiile

In 15 februarie, Gigi Becali a mers la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), pentru a fi audiat in calitate de martor in dosarul omului de afaceri Puiu Popoviciu.

In sala de judecata, latifundiarul din Pipera si-a retras denuntul facut la DNA, in anul 2006, impotriva lui Popoviciu. Becali a spus ca nu mai sunt valabile acuzatiile din urma cu zece ani, pentru ca o parte din ele s-au bazat pe barfe.

In plus, omul de afaceri a precizat ca nici nu mai stie cu exactitate ce a declarat la acea vreme in fata anchetatorilor.

La finalul sedintei de judecata, procurorul a anuntat ca DNA se autosesizeaza in cazul lui George Becali pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa.

La iesirea de la audieri, Becali a stat de vorba cu jurnalistii si le-a spus ca, de data aceasta, a spus tot adevarul cu mana pe Biblie.

"Am spus doar adevarul in ceea ce stiu. Acolo, in declaratie, era si din ce se barfea", a spus Gigi Becali.

Intrebat care este adevarul, ce a declarat luni sau in 2006, acesta a raspuns: "Pai da' eu mai stiu atunci ce era? Erau alte vremuri, eu eram alt om, eram Gigi, nu eram Gheorghe. Acum am invatat din Sfintele Scripturi ca, daca vei descoperi aproapele, si Dumnezeu iti va descoperi tie la judecata".

Gigi Becali a punctat ca si-a retras denuntul, pentru ca prefera sa sufere el decat familiile celor implicati in dosar.

Citeste si:
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
La secțiile de terapie intensivă sunt aproape 50 de copii infectați cu Covid-19, care se zbat între viață și moarte. Nu toți pot fi salvați. Săptămâna trecută au murit deja unii,...
Istoria guvernelor României
Istoria guvernelor României
O fi bimilenară istoria ceaușistă a poporului român, dar istoria documentată a guvernelor României nu este mai veche de 159 de ani. În tot acest timp, Principatele Unite, apoi Regatul...
Sursa: Ziare.com