Pronuntarea in dosarul Becali - MApN, amanata pentru 24 mai

Joi, 17 Mai 2012, ora 12:14
1687 citiri
Pronuntarea in dosarul Becali - MApN, amanata pentru 24 mai

Pronuntarea deciziei in dosarul schimburilor de terenuri cu MApN in care este inculpat si europarlamentarul Gigi Becali, a fost amanata pentru data de 24 mai, au hotarat, joi, judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

La sfarsitul lunii aprilie, procurorii DNA au cerut pedepse cu inchisoarea pentru toti inculpatii din dosarul schimburilor de terenuluri cu MApN, in care sunt implicati, printre altii, europarlamentarul George Becali si fostul ministru al Apararii, Victor Babiuc.

Procurorii DNA au mai cerut obligarea lui Becali si a lui Babiuc la plata sumei de 448.378 dolari, reprezentand diferenta de curs valutar a valorii terenurilor schimbate. De asemenea, fostul secretar de stat in Ministerul Apararii Nationale (MApN) si fost sef al Marelui Stat Major General, Dumitru Cioflina, si europarlamentarul George Beacali sunt obligati sa plateasca 423.380 dolari, suma reprezentand diferenta de valoare a terenului schimbat.

Potrivit DNA, Becali mai are de achitat suma de 21.000 de dolari, contravaloarea de la momentul tranzactiei a 1,7 hectare de teren pe care europarlamentarul nu l-a predat.

DNA cere pedepse cu inchisoarea pentru inculpatii din dosarul Becali - MApN

Fostul ministru al Apararii Victor Babiuc a fost deferit justitiei, in noiembrie 2010, de procurorii DNA, sub acuzatia de abuz in serviciu contra intereselor publice si luare de mita, iar europarlamentarul George Becali sub acuzatia de complicitate la abuz in serviciu.

Totodata, Dumitru Cioflina, fost secretar de stat in Ministerul Apararii Nationale (MApN) si fost sef al Marelui Stat Major General, este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata. Ioana Cristina Anca Babiuc, fiica fostului ministru al Apararii din perioada 1997 - 2000, este acuzata de complicitate la luare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in perioada 1996 - 1999, in calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publica a statului din zona Voluntari (fosta Ferma Rosia), MApN a efectuat doua schimburi de terenuri cu Gigi Becali, suprafata totala cedata acestuia in urma celor doua schimburi fiind de 28,89 hectare de teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecinta prejudicierea statului roman cu suma totala de 892.758 de dolari.

Citeste si:
Nicolae Ciucă, scrisoare de armistițiu politic pentru susținerea unui guvern minoritar. Cîțu: „USR şi PSD continuă să rămână cantonate în poziţiile lor”
Nicolae Ciucă, scrisoare de armistițiu politic pentru susținerea unui guvern minoritar. Cîțu: „USR şi PSD continuă să rămână cantonate în poziţiile lor”
Liderul PNL, premierul intermar Florin Cîţu, a declarat marţi, 26 octombrie, că premierul desemnat Nicolae Ciucă a transmis către liderii partidelor parlamentare un document cu un armistițiu...
Năsui, despre un armistiţiu politic cu un guvern minoritar PNL-UDMR: „Nu există când e vorba de împărţirea banilor publici"
Năsui, despre un armistiţiu politic cu un guvern minoritar PNL-UDMR: „Nu există când e vorba de împărţirea banilor publici"
Fostul ministru USR Claudiu Năsui a declarat marţi, 26 octombrie, la Antena 3, că formaţiunea îşi doreşte refacerea coaliţiei de guvernare cu PNL şi UDMR, pe bazele stabilite în 2020 şi...
Sursa: rNews