Si ce daca-si face Becali eurocampanie? (Opinii)

Autor: Cristian Mihai Chis
Luni, 13 Februarie 2012, ora 08:48
6398 citiri
Si ce daca-si face Becali eurocampanie? (Opinii)

Din momentul in care Gigi Becali a anuntat ca descaleca in miezul nametilor din Vrancea cu utilaje si lopeti, avand de gand sa nu paraseasca judetul pana nu face partie pentru oameni si masinile cu lemne si conserve, scepticii au identificat o noua ocazie sa-si reverse acidul: isi face campanie pe seama sinistratilor!

Asa o fi! Dar cand nenorocirea este atat de mare, iar speranta celor carora le-a intrat zapada in citoplasma atat de deplina, de ce sa nu cantarim efectul motorului care l-a trimis pe patronul Stelei in miezul amaraciunii?

Chiar atat sa ne fi inghetat umanitatea pe buze, sa se fi transformat in rictus, incat sa punem mai presus de sinistrati dezgustul pe care il starneste uneori acest om? Cu ce este Gigi Becali mai urangutan decat cei care joaca la loto simtirea romanilor in numele agendelor lor personale?

Sugereaza unii ca daca putem trece cu vederea actiunea interesata a oierului europarlamentar, daca i se permite sa straluceasca pe motiv de darnicie am putea ingadui un comportament situat in vecinatate, si anume mita electotala. Deoarece tot ce conteaza este binele pe care-l faci, nu gandul ascuns in spatele unui gest frumos.

Eu nu compar doua sticle cu ulei cu utilajele trimise sa scoata niste batranei la lumina soarelui, desi schema seamana, sunt de acord. Sa nu fim, insa, ipocriti!

Sa fie chiar atat de greu de crezut ca un om care nu si-a ascuns slabiciunea pentru cele sfinte, ba chiar si-a exacerbat-o in lumina reflectoarelor, vrea sa dea o mana de ajutor?

Or mai fi si alti crestini practicanti cu posibilitati financiare, vor spune altii, deci de ce nu procedeaza la fel? Un posibil raspuns ar fi ca nu isi doresc sa candideze.

Insa in situatii atat de disperate, cand nu mai conteaza decat sa pui mana pe o lopata sau pe un pix, ca sa virezi ceva din contul tau aurit, prefer sa cred ca nu le pasa.

Averile nu se fac avand organul simtirii, ci profitand de cei care-l arata, care-l livreaza pietei la jumulit fara sa se gandeasca la consecinte. Asta nu condamna nimeni, e firesc, asta ne-am dorit.

Imi dau seama ca gresesc judecandu-i. O societate merge inainte pe masura ce are mecanismele de natura sa regleze functionarea institutiilor astfel incat viata omului sa fie valorificata, asa ca bogatii Romaniei se gandesc, probabil, ca nu este treaba lor. De acord si cu asta! Politistii prind hoti, drumarii deszapezesc, studentii invata, politicienii guverneaza.

Insa ce credeti dumneavoastra, un mosnegut caruia Becali ii va intinde mana pe ochisorul de fereastra pe unde se roaga la Dumnezeu sa-i arate soarele il va certa ca se foloseste de neputinta sa? Nu o va face. Si asta e tot ce conteaza.

Citeste si:
Dan Vîlceanu: Parlamentarii PNL vor fi prezenți la sesiunea pentru învestirea Guvernului Cioloș, dar nu vor vota
Dan Vîlceanu: Parlamentarii PNL vor fi prezenți la sesiunea pentru învestirea Guvernului Cioloș, dar nu vor vota
Parlamentarii PNL vor participa miercuri, 20 octombrie, la votul din Parlament pentru Guvernul Cioloş, însă nu vor vota, potrivit unei decizii a Biroului Executiv, a anunţat secretarul general...
Dan Barna îl compară pe Cioloș cu Leonidas: „Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă dar faptul că au stat acolo şi au luptat pentru cetatea lor a făcut să fie respectaţi”
Dan Barna îl compară pe Cioloș cu Leonidas: „Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă dar faptul că au stat acolo şi au luptat pentru cetatea lor a făcut să fie respectaţi”
Fostul președinte USR Dan Barna a vorbit luni seara, 18 octombrie, despre șansele ca guvernul Cioloș să fie votat în Parlament. Acesta l-a comparat pe actualul lider al USR cu Leonidas și a...
Sursa: Ziare.com