Olteanu: GDS nu va ramane fara sediul din Calea Victoriei

Marti, 04 Martie 2008, ora 18:13
1767 citiri
Olteanu: GDS nu va ramane fara sediul din Calea Victoriei

Grupul de Dialog Social (GDS) nu va ramane fara sediul din Calea Victoriei, a asigurat marti presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, citat de NewsIn. In replica la scrisoarea deschisa adresata, duminica, de reprezentatii GDS, Bogdan Olteanu respinge acuzatiile de inconsecventa si sustine ca va proteja in continuare interesele acestei organizatii.

Grupul de Dialog Social sustinuse ca Olteanu a semnat doua initiative legislative care prevad, printre altele, evacuarea GDS din sediul din Calea Victoriei, in pofida Ordonantei Executivului, care stabileste ca imobilul in cauza ramane in administrarea organizatiei.

Potrivit unui comunicat, cele doua initiative invocate de GDS si semnate de presedintele Camerei Deputatilor, respectiv proiectul de lege pentru modificarea Legii tinerilor si propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.146/2002 privind regimul juridic al fundatiilor judetene pentru tineret nu reglementeaza in nici un fel situatia sediului din Calea Victoriei nr. 120.

"Aceste legi fac referire la celelalte aspecte de statut si de patrimoniu, dar nu aduc nici o atingere sediului dumneavoastra din Calea Victoriei. In calitate de cetatean care a privit transformarea Romaniei si anii tranzitiei prin prisma ideilor si valorilor sutinute de catre membri Grupului de Dialog Social, dar si de om politic care a participat la numeroase dezbateri organizate de catre dumneavoastra, consider ca sediul din Calea Victoriei nr.120 a castigat valoare de simbol, de traditie in spatiul public de dezbatere din Romania", a declarat Olteanu.

Presedintele Camerei Deputatilor mai sustine ca, in calitate de liberal si presedinte al Camerei Deputatilor, va sustine punctul de vedere al Guvernului, respectiv revenirea sediului din Calea Victoriei nr. 120 la detinatorii sai de drept, adica la Grupul de Dialog Social, atunci cand Ordonanta de Urgenta a Guvernului pe aceasta tema va ajunge in plenul Camerei Deputatilor pentru reexaminare.

Citește și:
Cine este anonimul care a autorizat protestul AUR programat pe 2 octombrie: ”Am 100 de prieteni care vor fi atenți la participanți”
Cine este anonimul care a autorizat protestul AUR programat pe 2 octombrie: ”Am 100 de prieteni care vor fi atenți la participanți”
Un consilier parlamentar AUR, cu un profil puțin cunoscut pe scena publică, se află în spatele protestului la care sunt chemați masiv oameni și care va avea loc în Piața Universității din...
Nicolae Ciucă și-a dat OK-ul pentru demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”România are nevoie de stabilitate şi coerenţă”
Nicolae Ciucă și-a dat OK-ul pentru demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”România are nevoie de stabilitate şi coerenţă”
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat joi seară, 29 septembrie, că a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei. ”Am acceptat astăzi demisia domnului Sorin...