Fermierii sud-coreeni protestează față de propunerea de interzicere a consumului cărnii de câine

Vineri, 24 Noiembrie 2023, ora 11:25
2531 citiri
Fermierii sud-coreeni protestează față de propunerea de interzicere a consumului cărnii de câine
Câine maidanez FOTO Unsplash

În timp ce Coreea de Sud se pregătește să interzică consumul de carne de câine, mulți dintre cei implicați în această practică controversată, veche de secole, se luptă pentru a o menține legală.

Fermierii care cresc câinii și proprietarii de restaurante care servesc carne de câine au organizat proteste în fața parlamentului pentru a cere guvernului și Partidului Puterii Poporului, aflat la guvernământ, să renunțe la planurile de a adopta un proiect de lege în acest an pentru a pune în aplicare interdicția.

Aceștia spun că interzicerea cărnii de câine le-ar decima mijloacele de existență și, de asemenea, ar limita opțiunile disponibile clienților, scoțând din meniu un preparat care, în peninsula coreeană, a fost consumat în mod tradițional pentru a învinge căldura verii, dar care astăzi este consumat doar de unele persoane în vârstă.

"Dacă va trebui să închid, în situația financiară în care mă aflu, chiar nu există niciun răspuns la ceea ce pot face", a declarat Lee Kyeong-sig, care conduce o fermă în afara Seulului, care crește până la 1.100 de câini. "Sunt în afacerea asta de 12 ani și este atât de brusc".

Un sondaj Gallup Korea de anul trecut a arătat că aproape două treimi dintre respondenți se opun consumului de carne de câine, doar 8% dintre ei spunând că au mâncat carne de câine în ultimul an, în scădere de la 27% în 2015.

În ciuda popularității sale în scădere și a opoziției activiștilor pentru drepturile animalelor, încercările anterioare de a interzice carnea de câine au eșuat din cauza protestelor din industrie.

De data aceasta, guvernul a declarat că propunerea de interzicere va oferi industriei o perioadă de grație de trei ani pentru a face tranziția de la acest comerț, precum și pentru a oferi un sprijin financiar maxim posibil pentru cei afectați.

Cu sprijinul publicului și cu sprijinul bipartizan în parlament, există semne că interdicția ar putea deveni în curând lege.

Ministerul Agriculturii a refuzat să ofere detalii despre dimensiunea industriei, dar Asociația Coreeană a Câinilor Comestibili spune că vor fi afectate mult mai multe ferme și restaurante decât cele citate de guvern.

Asociația a declarat că 3.500 de ferme care cresc 1,5 milioane de câini și 3.000 de restaurante vor trebui să se închidă, aproape dublu față de cifrele declarate de oficiali.

Nam Sung-Gue, care a condus în ultimii 30 de ani un restaurant care vinde boshintang (supă coreeană din carne de câine) a declarat că interdicția este nedreaptă, chiar dacă afacerea sa se află într-un declin rapid.

"Dacă încearcă să interzică preparatele pe care oamenii le mănâncă de mult timp, este un tip de lege greșită, o lege care ne ia libertatea de a alege ce mâncăm", a spus el.

Mulți oponenți ai interdicției dau vina pe prima doamnă Kim Keon Hee, un critic vocal al consumului de carne de câine, care, împreună cu soțul ei, președintele Yoon Suk Yeol, are șase câini.

Întrebat despre influența lui Kim, un oficial de la biroul președintelui a spus: "Atât în țară, cât și în străinătate există sprijin și consens, precum și din partea partidului de opoziție".

An Byung-Gil, membru al parlamentului partidului de guvernământ, care este principalul sponsor al proiectului de lege, a declarat, de asemenea, că a sosit momentul pentru schimbare. "Chiar dacă ceva poate face parte din tradiție, ceea ce trebuie schimbat trebuie să fie schimbat", a spus el.

Pui de câine ascuns la motorul mașinii. Surpriză de proporții pentru șofer: ”100 km parcurși cu el sub capotă. Problema e că nu îl pot păstra”
Pui de câine ascuns la motorul mașinii. Surpriză de proporții pentru șofer: ”100 km parcurși cu el sub capotă. Problema e că nu îl pot păstra”
Un bărbat care a călătorit de la Timișoara la Cluj a avut o surpriză de proporții după ce a ajuns la destinație. A găsit un pui de câine ascuns sub capotă, în compartimentul motor al...
România va colabora cu Coreea de Sud în sectorul energiei nucleare. Ce prevede documentul semnat în timpul vizitei lui Klaus Iohannis
România va colabora cu Coreea de Sud în sectorul energiei nucleare. Ce prevede documentul semnat în timpul vizitei lui Klaus Iohannis
România şi Coreea de Sud au semnat un Memorandum de Înţelegere privind cooperarea bilaterală în domeniul energiei nucleare, care vizează inclusiv îmbunătăţirea echipamentelor nucleare,...
#caine, #carne, #protest, #Coreea de Sud, #fermieri , #proteste