Un călugăr de pe Athos critică dur românii care au animale de companie. „Au ajuns să aibă doi câini, două mâţe în casă şi 10 avorturi”

Marti, 05 Martie 2024, ora 16:32
7181 citiri
Un călugăr de pe Athos critică dur românii care au animale de companie. „Au ajuns să aibă doi câini, două mâţe în casă şi 10 avorturi”
Preotul Pimen Vlad de pe Athos Foto: Captură video/YouTube/doxologia.ro

Preotul Pimen Vlad de pe Athos, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați oameni ai bisericii a criticat dur românii care au animale de companie, spunând ironic că aceștia au ajuns să aibă doi câini, două mâțe și 10 avorturi.

Călugărul român afirmă că nu a fost niciodată de acord ca animalele să stea în casă și mai spune că românii aleg să facă avort când apare o sarcină neașteptată.

„Niciodată n-am fost de acord să ţii animalul în casă. A ajuns acum fiecare să aibă animal de companie: doi câini, două mâţe în casă şi 10 avorturi. O să dăm răspuns pentru toate astea în faţa lui Dumnezeu.

Animalele de ce au fost aduse: cum era înainte, erai la casă; aveai câinele câinele în curte să-ţi păzească casa, aveai o pisică, îţi făcea curat în jurul casei de şoareci. Dar nu să-l ţii în casă, să-i faci baie în cadă, dormi cu el. Animalul ăla care se linge peste tot îl pupi tu sau îi pui să mănânce în farfurie sau se aşază cu fundul pe pernă şi după aia pui tu capul. Dăm într-un lucru bolnăvicios”, a declarat călugărul Vlad Pimen, în cadrul unui interviu, conform romaniatv.net.

Preotul îi îndeamnă pe cei care se plâng de depresie și singurătate să se apuce de voluntariat.

„Spunea cineva: „Câinele ăsta e salvarea mea că altfel cădeam în depresie”. Serios? Dar nu mai există Dumnezeu? Nu mai există săraci în lumea asta, orfelinate, ca să spui că suferi de singurătate? Ai timp liber, suferi de singurătate? Du-te şi fă voluntariat la un spital din ăla de bolnavi ultimul grad. Că sunt bătrâni aduşi la spital care nu mai au pe nimeni. Cineva să se ducă să-i îngrijească un pic că nu mai au timp asistentele. Du-te o zi pe săptămână şi fă lucrul ăsta să vezi cum îţi dispare depresia când vezi suferinţa celor din spitale. Du-te la un orfelinat şi spune să-ţi dea voie să faci voluntariat într-o zi, să vezi cum dispare depresia. Sau ai prea mult timp acasă după serviciu? Du-te câte două ore seara şi ajută pe cineva. Poţi să completezi lucrul ăsta fără să ţii nu ştiu câte animale în casă ca să-ţi mângâi singurătatea”, spune călugărul Pimen Vlad.

De asemenea, preotul e de părere că omul nu mai știe să ofere nimic și vrea doar să primească, acesta fiind un alt motiv pentru care românii preferă să aibă animale de companie.

„Omul nu-i dispus să ofere nimic. Nu dragoste, nu compasiune, nu milă faţă de ceilalţi. El vrea doar să primească. Şi pentru că nu poate cumpăra cu bani lucrul ăsta de la oameni, zice: Îl plătesc pe unu şi primesc dragoste sinceră de la acela. O primeşte o perioadă interesat că i-ai dat cu bani şi vine şi te satisface sub o formă sau alta. Dar zice că de la un animal dacă i-a dat o bucată de pâine, l-a mângâiat un pic, primeşte toată dragostea. El doar caută să primească, nu e dispus să ofere. Şi la animal e simplu: i-ai dat două şuturi, fuge şi ţipă dincolo; i-ai aruncat o bucată de pâine, ţi-a venit iar la picioare. Pe când cu omul nu poţi să faci lucrul ăsta. Îl respecţi, te respectă; îl iubeşti, te iubeşte. Şi atunci preferă animalul, că face ce vrea cu animalul”, afirmă preotul.

Călugărul Pimen Vlad le mai spune românilor să nu mai facă avort și să nască toți copiii pe care îi trimite Dumnezeu.

„E o înşelare, dar foarte mulţi ajung în lucrul ăsta și oameni pe care-i vezi credicioşi; dacă te-ai atins de animalul lui, şi Dumnezeu dacă s-a atins de animalul lui, trebuie să dispară din viaţa lui. E o credinţă falsă. Vrei companie? Ia şi naşte toţi copiii pe care ţi i-a dat Dumnezeu! Nu-i omorî, nu face avorturi, nu te proteja şi ţine câinii în casă”, a mai transmis preotul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dispute mari în SUA pe tema avortului. Kamala Harris îl acuză pe Trump că "vrea să ducă America înapoi în anii 1800"
Dispute mari în SUA pe tema avortului. Kamala Harris îl acuză pe Trump că "vrea să ducă America înapoi în anii 1800"
Când vine vorba de avort, Donald Trump "vrea să ducă America înapoi în anii 1800", a afirmat, vineri, vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, în timpul unei deplasări în Arizona, unde...
Declarația controversată a unui lider AUR: ”A include dreptul la avort este o oroare fără margini”
Declarația controversată a unui lider AUR: ”A include dreptul la avort este o oroare fără margini”
Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor, Claudiu Târziu, afirmă despre votul din 11 aprilie din Parlamentul European, privind includerea, în Carta...
#calugar, #Athos, #critici romani, #animale companie, #avort, #animale, #copiii, #depresie, #singuratate , #stiri sociale