Atac cu drone în Rusia. Mai multe instalaţii ruseşti de combustibil au fost incendiate

Marti, 12 Martie 2024, ora 08:48
3087 citiri
Atac cu drone în Rusia. Mai multe instalaţii ruseşti de combustibil au fost incendiate
Instalaţii ruseşti de combustibil din regiunile ruse Oriol şi Nijni Novgorod,în flăcări FOTO Reteaua X

Instalaţii ruseşti de combustibil din regiunile ruse Oriol şi Nijni Novgorod erau în flăcări, marţi, în urma unor atacuri cu drone ucrainene, au declarat guvernatorii locali şi presa, în ceea ce pare a fi o operaţiune aeriană coordonată de Kiev care a vizat şi Moscova şi alte regiuni, relatează Reuters.

Sistemele de apărare aeriană au doborât în total 25 de drone lansate de Ucraina deasupra mai multor regiuni ruseşti, a relatat agenţia de ştiri de stat RIA, citând Ministerul rus al Apărării, dar nu a precizat dacă toate dronele au fost distruse.

"Dimineaţă, zona industrială Kstovo, o instalaţie a complexului de combustibil şi energie, a fost atacată de avioane fără pilot", a declarat Gleb Nikitin, guvernatorul din Nijni Novgorod, pe aplicaţia de mesagerie Telegram, adăugând că o unitate de procesare a combustibilului a luat foc în urma atacului.

RIA a relatat, citând Căile Ferate Ruse, că un tren de stingere a incendiilor participa la o operaţiune pe teritoriul rafinăriei Lukoil din Kstovo.

Guvernatorul din Oriol, Klicikov, a declarat că Ucraina a lansat un atac cu drone la o instalaţie de combustibil din regiune, în timp ce RIA a citat serviciile de urgenţă care au declarat că un rezervor de petrol a luat foc în urma atacului.

Canalul Telegram Baza, apropiat de forţele de ordine ruse, a postat o fotografie cu flăcări mari care se ridicau deasupra a ceea ce părea a fi o instalaţie industrială. Canalul a citat locuitori din Oriol, care au declarat că a avut loc o explozie înainte de izbucnirea incendiului.Oficialii din regiunile Moscova, Kursk, Tula, Voronej şi Belgorod au raportat, la rândul lor, atacuri cu drone, oferind puţine detalii despre eventualele pagube, dar spunând că nu sunt victime în urma atacurilor.

Şapte aşezări din regiunea rusă Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, au rămas fără electricitate peste noapte, după ce o dronă lansată de Ucraina a aruncat explozibili, a declarat Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, pe Telegram.

Roman Starovoit, guvernatorul regiunii Kursk, care se învecinează, de asemenea, cu Ucraina, a declarat marţi că şase drone lansate de Ucraina au fost doborâte în timpul nopţii deasupra regiunii sale, iar serviciile de urgenţă au verificat eventualele pagube.

O dronă care zbura spre Moscova a fost doborâtă deasupra districtului Ramenski, în apropiere de capitală, a declarat pe Telegram primarul Moscovei, Serghei Sobianin.

De asemenea, o dronă a fost doborâtă deasupra regiunii ruse Tula, care se învecinează cu regiunea Moscova, şi una deasupra regiunilor Voronej din sudul Rusiei, au declarat oficiali locali ruşi pe canalele lor Telegram, fără a oferi mai multe detalii.

În ultimele luni, Ucraina a lansat o serie de atacuri cu drone asupra rafinăriilor şi instalaţiilor energetice ruseşti, unele dintre acestea reuşind să aibă succes şi provocând pagube şi opriri semnificative.

În ianuarie, două drone au lovit o instalaţie de combustibil din oraşul Oriol, situat la aproximativ 370 km sud de Moscova şi la 220 km de graniţa cu Ucraina. Un incendiu a izbucnit, de asemenea, la instalaţie în februarie, deşi oficialii nu au oferit un motiv pentru ultimul incendiu.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Primul iubit al nepoatei Regelui Charles, găsit mort într-o cameră de hotel. Trecutul dubios al lui Paolo Luzzo
Primul iubit al nepoatei Regelui Charles, găsit mort într-o cameră de hotel. Trecutul dubios al lui Paolo Luzzo
Paolo Luzzo, în vârstă de 41 de ani, cu care Prințesa Beatrice, fiica prințului Andrew și nepoată a Regelui Charles, s-a întâlnit în urmă cu 18 ani, a fost găsit mort într-o cameră a...
#cantaret, #celebru, #mort, #decedat, #hituri, #muzica , #Razboi Ucraina