Parlamentarii de care a trecut legea privind identitatea de gen nu stiu ce au votat. Carmen Dan: Nici nu stiu cine sunt initiatorii

Vineri, 19 Iunie 2020, ora 13:21
9554 citiri
Parlamentarii de care a trecut legea privind identitatea de gen nu stiu ce au votat. Carmen Dan: Nici nu stiu cine sunt initiatorii

Luni, 15 iunie, Senatul a votat, in calitate de camera decizionala, un proiect care modifica Legea Educatiei, astfel incat referirile la identitatea de gen sa fie interzise in scolile si universitatile din Romania.

Proiectul de modificare a legii a fost votat cu 81 de voturi "pentru", 22 "impotriva" si 27 de abtineri. Acum, legea se afla pe masa presedintelui Klaus Iohannis, pentru promulgare.

Amendamentul depus de Vasile Cristian Lungu si sustinut de colegul sau Marius Pascanu, ambii parlamentari PMP, este urmatorul: "In toate institutiile de invatamant si spatiile destinate educatiei sa fie interzise activitatile in vederea raspandirii teoriei sau opiniei identitatii de gen, inteleasa ca teoria sau opinia ca genul este un concept diferit de sexul biologic si ca cele doua nu sunt intotdeauna aceleasi."

Amendamentul a primit aviz favorabil in 25 februarie 2020 de la Comisia pentru drepturile omului, egalitate de sanse, culte si minoritati, scrie VICE Romania

Din aceasta comisie face parte si senatoarea Carmen Dan, care, desi a avut pe masa acest proiect, nu stie nimic despre el.

"Este o propunere legislativa, nici nu stiu cine sunt initiatorii. Presupun ca urmeaza sa intre in comisie, va fi analizata, eventual amendata, asta e procedura.", a spus senatoarea Carmen Dan, fostul ministru de interne, nestiind ca legea a trecut deja prin toate procedurile din Senat.

Despre subiectul identitatii de gen, Carmen Dan a declarat: "Eu cred ca este o tema de discutie, ca este bine sa avem o legislatie care evident poate sa fie imbunatatita. E un prim pas pentru ca nu e un subiect foarte discutat pana acum. Si cred ca ar trebui sa existe o prevedere legala in sensul asta. (...)Este clar ca e o tema de actualitate si e bine sa avem de unde pleca intr-un subiect."

In realitatea, legea pe care senatorii au votat-o de fapt interzice discutiile si orice referire la identitatea de gen in scoli si universitati.

"Nu mai stiu cand a fost legea respectiva"

Aceeasi "confuzie" a facut-o si senatorul PSD, Ioan - Narcis Chisalita, vicepresedintele Comisiei pentru drepturile omului din Senat, care nici el nu stia prea multe despre legea la care a acordat aviz pozitiv.

"Eu cred ca trebuie sa fie facuta o lege care sa respecte drepturile persoanelor, fiecare are dreptul la propria sa identitate, indiferent de gen, de sex, de nationalitate etc. (..) Nu mai stiu cand a fost legea respectiva. Acum nu pot sa le stiu pe toate, doamna.", a declarat Ioan-Narcis Chisalita

Eugen Nazare Tapu, senator PNL, membru al aceleiasi Comisii, nici el nu a stiut nimic despre ce contine legea pe care Comisia din care face parte a avizat-o: "Nu stiu ce sa va zic, nici macar nu stiu ce am votat la ea".

Cel mai confuz dintre senatori pare a fi PMP-istul Gheorghe Baciu care se declara revoltat de legea initiata de colegii sai de partid, pentru ca, spune el "e pusa pentru a-si alege genul", cand in realitate, legea interzice orice discutie despre identitatea de gen.

"Legea este initiata, din pacate, de un coleg de-al meu, senatorul Lungu. Eu nu am votat favorabil in Comisia pentru Drepturile Omului. A fost si in plen, senatorul Lungu a sustinut-o, a picat cu brio, n-am votat-o nici in plen. Eu consider ca e neavenita. Cum adica sa lasi un copil de sapte-zece ani sa isi aleaga genul? Sunt niste chestiuni care, in logica mea de om crescut la tara, intr-o maniera sanatoasa, nu pot sa admit asa ceva", a declarat senatorul Baciu, conform sursei citate.

Dorin-Valeriu Badulescu, senator PMP, este de parere ca discutia despre identitatea de gen le induce copiilor dorinta de a-si schimba sexul. Senatorul Badulescu nu ia in calcul faptul ca legea interzice referintele despre identitatea de gen si in spatiu universitar, unde exista programe de master care cerceteaza problematica identitatii de gen.

"Nu poti obliga majoritatea sa invete si sa fie partasa la lucruri care privesc o minoritate. Am fost de acord si cu referendumul privind casatoria intre barbat si femeie. E o chestie de morala crestina si de normalitate.

Pot sa fiu acuzat ca as discrimina si sunt constient de lucru asta, dar cand e vorba de copii si de a le induce o anumita chestiune, nu o vad normala. Poate mai tarziu, cand devin adulti, sa isi gaseasca orientarea.", a declarat Dorin Badulescu

Citeste si:
Florin Cîțu urmează să fie schimbat de la șefia PNL Sector 3, a anunțat Nicolae Ciucă
Florin Cîțu urmează să fie schimbat de la șefia PNL Sector 3, a anunțat Nicolae Ciucă
Fostul președinte al PNL Florin Cîțu urmează să fie schimbat de la șefia filialei de la Sectorul 3, a anunțat luni, 27 iunie, actualul lider al partidului Nicolae Ciucă. Potrivit lui...
De ce partid este mai apropiat Nicușor Dan, după ce a ajuns primar cu sprijinul PNL și USR. „Continuă să îşi facă cuiburi în diverse zone de influenţă”
De ce partid este mai apropiat Nicușor Dan, după ce a ajuns primar cu sprijinul PNL și USR. „Continuă să îşi facă cuiburi în diverse zone de influenţă”
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat sâmbătă, 25 iunie, că “trebuie să fii inconştient ca să îţi doreşti un mandat ca primar general”, precizând că ar fi foarte greu de...