Orașe din zone spectaculoase ale Europei care oferă bani celor care vor să se mute acolo. Condițiile impuse de autorități

Duminica, 01 Octombrie 2023, ora 10:39
8020 citiri
Orașe din zone spectaculoase ale Europei care oferă bani celor care vor să se mute acolo. Condițiile impuse de autorități
Un oraș elvețian oferă 25.000 franci familiilor care vor săs e mute aici FOTO Facebook/Jim Gabriel

Orașele europene cu populație în scădere oferă stimulente bănești generoase noilor rezidenți. Dacă sunteți interesat să vă mutați în străinătate și să fiți recompensați pentru asta, mai multe orașe europene care se confruntă cu scăderea populației oferă stimulente financiare celor care doresc să se munte acolo.

Multe zone rurale se confruntă cu problema îmbătrânirii populației, pe măsură ce tinerii se îndreaptă către orașe sau aleg să nu aibă copii. Pentru a contracara această tendință, administrațiile locale din diferite țări încearcă să atragă străinii să se stabilească în aceste localități, oferind subvenții de relocare și plăți în numerar, relatează Euronews Travel.

Albinen, situat în Alpii elvețieni, are mai puțin de 250 de locuitori. Pentru a-și crește populația, municipalitatea oferă familiilor de adulți sub 45 de ani 25.000 de franci elvețieni (25.300 de euro) pentru a se muta acolo, plus 10.000 de franci elvețieni (10.120 de euro) pentru fiecare copil.

Programul este destinat cetățenilor elvețieni și străinilor eligibili care au obținut deja un permis de ședere C. De asemenea, solicitanții trebuie să achiziționeze o casă în valoare de cel puțin 200.000 de franci elvețieni (202.310 euro) și să se angajeze să locuiască în Albinen timp de 10 ani.

Calabria, Italia - Regiunea de sud-vest a Italiei, oferă până la 28.000 de euro celor care se mută în satele cu cel mult 2.000 de locuitori. Această inițiativă încearcă să combată depopularea și se adresează persoanelor cu vârsta de până la 40 de ani care se mută în regiune în termen de 90 de zile și lansează o afacere sau găsesc un loc de muncă.

Presicce-Acquarica, Italia - Presicce-Acquarica, situat în regiunea Puglia din sudul Italiei, oferă până la 30.000 de euro noilor locuitori pentru a se muta acolo. Aceștia trebuie să își mute oficial reședința în oraș și să folosească banii pentru a cumpăra și renova o proprietate nelocuită din zonă. Se oferă o sumă suplimentară de 1.000 de euro pentru fiecare copil născut în oraș.

Sardinia, Italia - Insula italiană Sardinia oferă 15.000 de euro celor care se mută acolo. Scopul este să contracareze scăderea populației rurale, deoarece tinerii locali pleacă în străinătate pentru a lucra. Pentru a fi eligibili, trebuie să se mute într-o municipalitate din Sardinia cu mai puțin de 3.000 de locuitori și să folosească banii pentru a cumpăra sau renova o locuință. Subvenția nu poate depăși jumătate din costul total al casei sau renovării. Beneficiarii trebuie să locuiască cu normă întreagă și să devină rezidenți permanenți în Sardinia în termen de 18 luni de la sosire.

Lecția de viață a unei românce care îi va pune pe mulți pe gânduri. "Vedeți dacă nu cumva aveți chiar tot ce vă trebuie"
Lecția de viață a unei românce care îi va pune pe mulți pe gânduri. "Vedeți dacă nu cumva aveți chiar tot ce vă trebuie"
Majoritatea oamenilor se află într-o alergătură continuă, din dorința de a avea mereu mai mult. Adesea ne comparăm cu cei din jur și avem o stare de insatisfacție legată de viață. Unii...
Horoscop zilnic. Sâmbătă, 27 aprilie. Zodia care va pleca într-o călătorie
Horoscop zilnic. Sâmbătă, 27 aprilie. Zodia care va pleca într-o călătorie
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec:...
#case, #bani, #mutare oras, #mutare la tara, #Europa , #stiri sociale