Revolut dublează donațiile către Crucea Roșie din Ucraina. Șeful companiei s-a născut în Rusia și are tată ucrainean

Miercuri, 02 Martie 2022, ora 17:15
8733 citiri
Revolut dublează donațiile către Crucea Roșie din Ucraina. Șeful companiei s-a născut în Rusia și are tată ucrainean
CEO Revolut, Nik Storonsky, a anunțat că va egala donațiile făcute către Crucea Roșie a Ucrainei FOTO / Facebook Nik Storonsky

CEO Revolut, Nik Storonsky, spune într-o scrisoare că fiecare donație făcută Crucii Roșii din Ucraina va fi egalată de Revolut. Nik Storonsky s-a născut în Rusia, are tată ucrainean și este cetățean britanic.

CEO Revolut, Nik Storonsky, își arată solidaritatea față de Ucraina într-o scrisoare, publicată marți, 1 martie, pe blogul companiei, și menționează că Revolut va egala fiecare donație făcută Crucii Roșii din Ucraina.

Nik Storonsky s-a născut în Rusia, are tată ucrainean, și este cetățean britanic.

”Când eram copil, noțiunea de război între Rusia și Ucraina era de neconceput. Nu doar pentru că războiul și pierderea de vieți nevinovate sunt întotdeauna greșite, ci pentru că pentru mine, ucrainenii și rușii sunt rude. Știu asta pentru că, când Vladyslav și cu mine am fondat Revolut la Londra, nu a contat de unde venim. Am simțit că eram doi frați cu un scop și o viziune mare.

Și astăzi, încă mai are. Pentru că, deși am venit din Rusia și acum sunt cetățean britanic, prin descendență sunt și ucrainean. Tatăl meu este ucrainean. Am familie și prieteni în toată Ucraina - oameni cărora îmi pasă profund și de care sunt enorm de îngrijorat. Deci, pentru mine, ca și pentru mulți, ideea unui război între Rusia și Ucraina nu este doar înfiorătoare, este aproape imposibil de crezut. Tot recent, ca săptămâna trecută, eram încă convins că se va ajunge la o soluție diplomatică și am privit cu deplină neîncredere și tristețe violența din această săptămână trecută”, scrie Nik Storonsky pe blogul companiei.

Acesta subliniază că ”războiul nu este niciodată răspunsul”, că ”acest război este greșit și total dezgustător” și ”nici o persoană nu ar trebui să moară în acest conflict inutil”.

Însă, acesta consideră că opinia sa despre războiul din Ucraina ”nu ar trebui să conteze”, că ”opiniile sunt de mică importanță” și că acțiunile sunt singurele care contează.

”Vineri (n. r. 25 februarie), am deschis donații instantanee, fără taxe pentru clienții noștri din Marea Britanie, Lituania, Irlanda, Polonia, Elveția, Portugalia, Austria, Bulgaria și Singapore. Clienții noștri au donat peste 1 milion de lire sterline în 24 de ore.

De atunci, am adăugat încă 17 țări europene pe această listă, cu și mai multe în întreaga lume. De asemenea, ne-am asigurat că persoanele care doreau să trimită bani la băncile din Ucraina pot face în continuare acest lucru și am renunțat la taxele de transfer asociate.

Dar Revolut poate face mai mult. Așa că astăzi, în solidaritate cu poporul ucrainean, anunț că fiecare donație făcută la apelul Crucii Roșii Ucraina va fi egalată de Revolut. Pentru fiecare liră, euro sau zloty sau franc donat de un client Revolut, Revolut va dona din nou același lucru, începând de astăzi, în următoarele 7 zile, până la 1,5 milioane de lire sterline.

Sper că angajamentul nostru va ajuta victimele acestui război. Sper din tot sufletul că se poate găsi rapid o soluție diplomatică, care să permită restabilirea păcii în regiune. Și pot doar să sper că acea zi va veni foarte curând”, mai amintește Nik Storonsky.

Cum încearcă SUA să încurajeze Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune. „Sperăm că acest lucru va juca un rol”
Cum încearcă SUA să încurajeze Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune. „Sperăm că acest lucru va juca un rol”
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja Germania să facă acelaşi lucru, lucru pe care Berlinul l-a exclus...
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Pentagonul a pregătit de luni de zile pachete de arme și muniții pentru Ucraina. Sunt disponibile livrări prin Polonia și prin centrele logistice ale armatei americane din Germania. Acum...
#CEO, #Crucea Rosie, #Ucraina, #razboi Ucraina , #Ucraina