Cezar Preda: PDL nu se conduce cu pumnul sau cu banii

Sambata, 23 Februarie 2013, ora 15:11
1865 citiri
Cezar Preda: PDL nu se conduce cu pumnul sau cu banii

Cezar Preda a declarat sambata, la sedinta CNC, ca privind in sala poate sa spuna fara retinere ca multi dintre democrat-liberali au profitat de pe urma acestui partid si multi au muncit pentru asta, el afirmand totodata ca s-a pierdut spiritul PDL si mandria cu care se purta "trandafirul la rever".

"Uitandu-ma in sala si ascultandu-i chiar pe unii pot sa spun fara nicio retinere: Doamne, cat au profitat unii de pe urma acestui partid si cati au muncit pentru chestia asta. Sunt un om optimist de felul meu si un luptator cu multe cicatrici in luptele acestui partid.

Niciodata nu am trait insa ce traiesc acum, pentru ca ceea ce suntem azi era previzibil de cativa ani, ceea ce suntem astazi suntem pentru ca anumite valori ale noastre, ale PDL, s-au pierdut. In primul rand spiritul partidului nostru, dragostea cu care ne intalnim aici. Nu mai venim cu pieptul in fata, nu mai venim cu trandafirul la rever, simbolul partidului nostru, mandria noastra si cand aveam 6%, si cand aveam 30%. Asta era PDL. Il iubeam si credeam in el", a spus el la sedinta CNC.

Prim-vicepresedintele PDL a precizat ca vede ca pe partid "il iubesc toti, il iubesc mai mult pentru putere, pentru setea de putere".

"Pentru ce altceva sa iubesti acest partid mai nou decat sa fii la putere? (...). Trebuie sa te refaci, trebuie sa te reconstruiesti, trebue sa platesti si sa te reinventezi. Nu cu solutii miraculoase si nu impartindu-ne intre buni si rai, intre castigatori si perdanti, intre oameni cinsititi si oameni necinsiti. Asa este cum spunea cinveva de aici: partidele nu se conduc cu pumnul in masa (Elena Udrea a spus ca PDL nu se conduce cu pumnul pe masa, aluzie la Blaga, n.r.), dar nici cu banii pe masa. Se conduc corect si in echipa", a completat democrat-liberalul.

Preda a mai spus ca PDL nu este un partid "mort" asa cum au afirmat unii democrat-liberali, ci este un partid care "poate". "Partidul nostru poate, eu nu cred ca este mort. De ce spunem in spatiul public: partidul este mort, nu face opozitie la Ponta. Eu cred ca suntem vii, dar suntem plini de sange. Cine ne canta noua prohodul? Noi ne cantam prohodul nostru? Ce inseamna asta? Avem capacitatea si avem resurse sa ne revenim", a subliniat el.

Democrat-liberalul a sustinut ca Victor Ponta este in filmul "mincinosilor, mincinosilor" si cine minte ca el "se va ineca in propria voma".

"Ponta este in filmul minicinosilor mincinosilor, care minte cum respira. Ce, opozitie la el se face mintind la fel? Noi ne-am consacrat prin adevar, prin masuri dure, prin stat de drept. Acum sa intram in arsenalul minciunilor? Cine minte in halul asta se va ineca in propria sa voma. Nu trebuie sa ii fac eu acelasi joc, sa mint si eu la fel ca el sa ma creada lumea", a conchis Cezar Preda.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Cezar Preda atac Udrea, #Cezar Preda Blaga PDL , #PDL