Gerul a rupt șinele de cale ferată pe mai multe tronsoane din țară. Trenurile au întârzieri și de 300 de minute

Miercuri, 10 Ianuarie 2024, ora 11:26
5012 citiri
Gerul a rupt șinele de cale ferată pe mai multe tronsoane din țară. Trenurile au întârzieri și de 300 de minute
Temperaturile scăzute au perturbat traficul pe cale ferată FOTO clubferoviar.ro

Temperaturile scăzute din noaptea de marți spre miercuri au rupt șine de cale ferată, provocând întârzieri de trenuri în unele zone. Sunt probleme de trafic feroviar pe raza a cinci regionale de cale ferată din cele opt. Un tren care trebuia să ajungă la Brașov de la Rupea are 295 de minute întârziere.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat miercuri dimineață că pe rețeaua feroviară circulația trenurilor se desfășoară în condiții normale de iarnă, traficul fiind adaptat la condițiile meteo nefavorabile.

”Menționăm faptul că temperaturile extreme înregistrate în cursul nopții, care în unele zone au fost de până la -17°C, au provocat pe raza mai multor Sucursale Regionale CF (Galați, Iași, București, Craiova, Brașov, Timișoara) defecțiuni ale liniei CF (șine rupte) pe mai multe secțiuni, iar circulația feroviară s-a realizat/se realizează pe un singur fir, generând întârzieri ale trenurilor”, se arată în comunicatul dat publicității de CNCF CFR SA.

Personalul companiei de infrastructură a intervenit pentru remedierea acestor defecțiuni, astfel încât să se asigure continuitate în circulația trenurilor.

CFR SA precizează că întârzierile înregistrate în circulația trenurilor în această perioadă sunt cauzate de: restricțiile de viteză introduse în zonele afectate de condițiile meteo nefavorabile, defectările materialului rulant, imposibilitatea manevrării macazelor (din cauza gerului) sau defecțiuni ale liniilor CF (șine rupte).

Personalul CFR SA menţine permanent legătura cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar atât de călători, cât şi de marfă, şi va transmite operativ măsurile necesare care trebuie luate astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor.

”Adresăm scuzele necesare călătorilor, în situația în care trenurile cu care călătoresc ajung cu întârziere la destinație, însă toate măsurile de circulație adoptate în această perioadă sunt necesare pentru a menține condițiile optime și de siguranță pe rețeaua feroviară. Călătorii sunt rugaţi că în această perioadă, în care sunt anunţate condiţii meteo nefavorabile, să solicite informaţiile referitoare la condiţiile de circulaţie a trenurilor la nr de telefon 021/9521 – Informaţii CFR, iar pentru verificarea orelor de sosire sau plecare din gări pot accesa site-ul administratorului infrastructurii feroviare – www.cfr.ro, domeniul Camere web, unde panourile de sosiri/plecări sunt actualizate din minut în minut”, se mai arată în comunicat.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#CFR, #trenuri, #intarzieri trenuri CFR, #ger , #CFR