Liderii clanului Caran, arestați. ”Combinația” din America pe care o pregăteau. ”Deci toată garda e acolo, ne așteaptă pe noi la șosea!” INTERCEPTĂRI

Sambata, 25 Noiembrie 2023, ora 13:22
6169 citiri
Liderii clanului Caran, arestați. ”Combinația” din America pe care o pregăteau. ”Deci toată garda e acolo, ne așteaptă pe noi la șosea!” INTERCEPTĂRI
Liderii clanului Caran săltați de mascați dintr-un club, în timpul unei petreceri FOTO captură video

Cei trei şefi ai grupării Caran, vizați de ample percheziții ale DIICOT, fraţii Costel, Aurel şi Emil Răducanu au fost arestați preventiv, alături de alţi 5 membri ai clanului.

Sunt acuzați, printre altele, pentru camătă, şantaj, tentativă de omor, fals intelectual şi infracţiuni de corupţie. Stenogramele din referatul de arestare conțin mai multe discuții interceptate din care reiese că șefii grupării intenționau să plece în America pentru ”o combinație”.

Referatul privind propunerea de arestare a celor mai periculoşi interlopi din Clanul Caranilor conţine mai multe interceptări despre afacerile ilegale cu care aceştia se ocupau.

Într-o discuţiile interceptată de procurori reiese cum unul dintre interlopi vrea să plece în America pentru o combinaţie care îi va aduce un câştig de până la un milion de euro.

"RĂDUCAN CONSTANTIN: Tati meu, dacă se chinuie puțin, mă gândesc la o afacere, s-ar putea să plec și eu în America la o combinație.

LUCIAN: Dacă pleci în America, vin cu tine în America!

RĂDUCAN CONSTANTIN: Nu, nu.

LUCIAN: Vin cu tine în America! N-auzi că vin?

RĂDUCAN CONSTANTIN: Bă tati, iar ai vorbit prost.

LUCIAN: Păi, vreau și eu cu tine în America!", se arată în referatul procurorilor.

În referatul de arestare apare o altă discuţie în care membrii clanului vorbesc despre cei mai periculoşi rivali:

"- Răducan Lucian: Să-i dai lui Scutaru numai în burtă, numai în mâini, numai în picioare.

- Răducan Lucian: Io cred că tu ți-ai făcut filme, eu te simt pe tine, cum îi dai lui ăla".

Într-o altă discuţie, de această dată între un bărbat şi o femeie, procurorii au interceptat momentul în care bodyguarzii interlopilor acţionează atunci când au de a face cu poliţia.

"Ranete Ionuț: Lasă, mă, că ți-l iei acuma. Deci toată garda e acolo, ne așteaptă pe noi la șosea!

Persoană neidentificată de sex feminin: Păi vezi dacă mai stă Costel!

Ranete Ionuț: Păi ce să mai stea? Au ieșit toți afară, iubi, nu mai stă. Că eu am și pistolul, am. Știi ce zic, da? Și mergeți voi în față.

Ranete Ionuț: Ca să pot să-l arunc în iarbă sau undeva că vin după aia să-l iau, știi?

Persoană neidentificată: Sau dacă nu, le bagi undeva bine!", au arătat procurorii DIICOT.

Tot din interceptări iese la iveală şi cum liderul grupării, Constantin Răducanu, zis "Costel Caran" încearcă să intimideze doi poliţisti care l-a oprit în trafic, spunând că e coleg cu agenţii şi îl ştie toată lumea pentru scăpa de sancţiune.

"Polițist 1: Dă-ne și nouă permisul

…………

RĂDUCAN CONSTANTIN: Hai bre, sefu. Lasă-mă în pace!

Politist 2: Uite tu aicea că nu îți mai dau amenda, îți iau permisul.

RĂDUCAN CONSTANTIN: Lasă-l încolo pe permis.

Polițist 2: nu ți-l las? Păi nu ai zis, mă, tu așa?

RĂDUCAN CONSTANTIN: Păi nu mă mai omor acum! Sunt cuminte acuma!. Uite aici la matale, permisul, da? 4 milioane acolo. Ai găsit? Suport! Sunt coleg cu colegii dumneavoastră, sunt Costel al lui Caran.

Polițist 1: Cine?

RĂDUCAN CONSTANTIN: Costel al lui Caran. Mă știe toți colegii dumneavoastră”, sunt discuțiile interceptate de procurorii care au supravegheat membrii clanului Caran, potrivit antena3.ro.

Anchetatorii au descins, joi, la locuințele membrilor clanului Caranilor, una dintre cele mai mari și mai periculoase grupări interlope din România. În conturile lor au fost găsiți 15 milioane de dolari, bani obținuți din exploatarea sexuală a unor tineri și accesarea ilegală a conturilor unor cetățeni americani. Banii acestora erau scoși de la bancomate din Olanda și aduși în țară cu mașinile. Liderii clanului au fost săltați chiar din propriul lor club pe care îl aveau în centrul Capitalei și unde organizaseră o petrecere.

În ancheta care vizează această grupare au loc 84 de percheziții domiciliare în București și în județele Ilfov, Dolj, Gorj, Timiș și Brăila. DIICOT transmite că "din cercetările efectuate a rezultat că începând cu luna septembrie 2020 și până în prezent 3 făptuitori (frați), în calitate de lideri decizionali, au inițiat și constituit un grup infracțional bazat atât pe relații de rudenie, cât și prin afiliere sau alianțe (naș-fin, cumnați), specializat în comiterea de infracțiuni contra persoanei și contra patrimoniului în scopul impunerii în mediul infracțional al „renumelui” grupării infracționale (în detrimentul altor grupări infracționale), extinderii zonelor de influență atât pe raza municipiului București cât și la nivelul întregii țări, precum și pentru extinderea activității infracționale în străinătate, prin sprijinirea unor grupări specializate în infracțiuni informatice. Cei trei lideri au atras mai mulți membri (persoane cu un fizic impunător și comportament violent), pentru a-i însoți zilnic, atât pentru preîntâmpinarea escaladării unor conflicte cu grupări rivale, cât și în vederea unei expuneri cât mai puternice sub aspect numeric a membrilor grupului infracțional în zonele care prezentau interes pentru impunerea influenței (centrul și nordul Capitalei, stațiunea Mamaia Nord în sezonul estival ș.a.).

Ce au descoperit anchetatorii la percheziții

În urma celor 84 de percheziții domiciliare efectuate, la data de 23 noiembrie 2023, au fost descoperite și ridicate 10 autoturisme, numeroase obiecte de lux (13 ceasuri și peste 30 de genți și ghiozdane), bijuterii și monede din metal galben, sume în lei, euro, dolari, lire sterline, franci elvețieni și forinți, precum și mai multe carduri bancare.

De asemenea, au fost descoperite și ridicate arme albe (săbii, cuțite, macete, baionete, boxuri, bâte, arme artizanale ș.a.), arme (pistoale) supuse autorizării, dispozitive de bruiaj, cagule, telefoane mobile, sisteme PC/laptopuri, medii de stocare, documente și înscrisuri olografe, truse de poker, cantități de substanțe susceptibil a fi droguri de risc și mare risc, grindere și cântare de precizie, precum și alte bunuri de interes.

Astfel, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 46 de persoane, din care două arestate în alte cauze, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj, tentativă de omor, tulburarea ordinii și liniștii publice, proxenetism, spălarea banilor, dare și luare de mită, trafic de influență, organizarea ilegală a jocurilor de noroc, înșelăciune, fals în declarații, fals intelectual, uz de fals, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și rele tratamente aplicate minorului.

Față de 43 dintre aceștia a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, în cursul acestei zile, urmând să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Rusia l-a arestat în lipsă pe fostul campion mondial la șah Garry Kasparov sub acuzația de terorism
Rusia l-a arestat în lipsă pe fostul campion mondial la șah Garry Kasparov sub acuzația de terorism
Rusia l-a arestat în lipsă pe Garry Kasparov, împreună cu alți activiști, și i-au acuzat de crearea unei „comunități teroriste”, de finanțare a „activităților teroriste” și de...
Ce se ascunde în spatele arestării adjunctului ministrului rus al Apărării: Lupta pentru resurse și influență în elita Rusiei
Ce se ascunde în spatele arestării adjunctului ministrului rus al Apărării: Lupta pentru resurse și influență în elita Rusiei
Arestarea ministrului adjunct al apărării, Timur Ivanov, reflectă lupta pentru resurse și influență în cadrul elitei ruse, pe măsură ce începe noul mandat prezidențial al lui Putin,...
#clan interlopi, #clan interlopi perchezitii DIICOT, #arestare , #clan interlopi