Un copil de 7 ani a fost rănit grav după ce o statuie din Primăria Capitalei s-a prăbușit peste el. A fost dus conștient la spital UPDATE

Luni, 22 August 2022, ora 14:42
8586 citiri
Un copil de 7 ani a fost rănit grav după ce o statuie din Primăria Capitalei s-a prăbușit peste el. A fost dus conștient la spital UPDATE
Imagini de la locul incidentului FOTO ISU

Un copil de șapte ani a fost lovit de o statuie din holul principal al Primăriei Capitalei, care s-ar fi desprins și ar fi căzut pe el.

UPDATE 18.00 Copilul accidentat în sediul Primăriei Capitalei a ajuns la spitalul de copii Grigore Alexandrescu în „stare generală gravă”.

„Copilul a fost preluat cu celeritate de o echipă multidisciplinară (medicină de urgenţă, ATI, neurochirurgie, chirurgie, ortopedie). A fost stabilizat în UPU i s-au efectuat investigaţiile necesare atât biologice cât şi imagistice. În prezent, copilul este internat în secţia de terapie intensivă a spitalului nostru sub supraveghere şi monitorizare permanentă”, au transmis reprezentanții unităţii sanitare printr-un comunicat dat publicităţii luni după amiază.

UPDATE 15.22 Primăria București susține că tatăl copilului de 7 ani venise la sediul amdinistrației centrale ”pentru rezolvarea unei probleme”.

Martorii susțin că puștiul s-ar fi urcat pe una dintre cele două coloane expuse în holul primăriei și ar fi căzut împreună cu statuia:

”Conform informațiilor furnizate de martori, copilul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol și a căzut împreună cu coloana, suferind traumatisme.

La intervenția angajaților PMB, el a fost preluat în mai puțin de 5 minute de o ambulanță, fiind dus imediat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. La momentul urcării în ambulanță, copilul era conștient.

(...) Menționăm că în holul unde a avut loc accidentul există două coloane decorative, lucrări de artă plastică monumentală, expuse acolo începând cu anul 2016. Pentru elucidarea împrejurărilor accidentului va fi făcută o anchetă administrativă în cadrul Primăriei Capitalei, în paralel cu ancheta deja demarată de poliție”.

UPDATE 15.09 Primăria Capitalei a anunțat că va avea loc, în paralel cu cercetările poliţiei, o anchetă administrativă.

Știre inițială

Copilul a ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, în urmă cu puțin timp.

"La ora 13.46 am fost solicitați să intervenim pentru un copil rănit la intrarea principala în Primăria Capitalei. La ora 13.51 copilul a fost preluat de un echipaj SMURD si transportat, conștient, la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala", a transmis ISU București-Ilfov.

Anunțul Primăriei

În cursul acestei zilei, 22 august 2022, în jurul orei 13.40, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 17 au fost sesizați cu privire la faptul că, în interiorul unei instituții publice, o statuetă ar fi căzut peste un minor.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar în momentul de față efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul.

Minorul a fost transportat la o unitate spitalicească, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Anunțul Poliției

"Un minor de 7 ani, însoțit de tatăl său, ar fi încercat sa se urce pe o statuetă, moment în care ar fi căzut peste el".

Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Cristian Popescu Piedone şi-a lansat vineri, 26 aprilie, programul politic sub forma unui "contract cu cetăţenii Bucureştiului". Candidat din partea PUSL la funcţia de primar general al...
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
#copil ranit, #statuie, #cazuta, #Primaria Capitalei, #ancheta, #spital, #smurd , #accident