Kim Jong-un are un fiu secret care este ținut departe de ochii publicului pentru că este „prea palid și slab”

Vineri, 23 Februarie 2024, ora 23:44
3710 citiri
Kim Jong-un are un fiu secret care este ținut departe de ochii publicului pentru că este „prea palid și slab”
Dictatorul nord-creean Kim Jon un și fiica sa Kim Ju ae/ FOTO: japantimes.co.jp

Dictatorul de la Phenian, Kim Jong-un are un fiu, dar este prea „palid și subțire“ pentru gusturile nord-coreene și este ținut departe de ochii publicului, spune Choe Su-yong, fost ofițer în Serviciul Național de Informații (NIS) din Coreea de Sud.

Citând surse din nord, el a susținut că „aspectul fizic neatrăgător al băiatului pare să-l fi descurajat pe Kim să-și prezinte fiul în public”.

„Spre deosebire de tatăl său sau de sora lui, care este plinuță și bine hrănită, se spune că fiul lui Kim este palid și slab”, a spus el pentru Korea Times.

„Am auzit că fiul său nu seamănă deloc cu străbunicul său, Kim Il-sung”, susține spionul.

Pentru liderii nord-coreeni, o asemănare cu Kim Il-sung – fondatorul dolofan al națiunii – este considerată a fi un atribut obligatoriu.

Actualul lider a fost acuzat că își prezintă asemănarea cu Kim Il-sung, bunicul său, în încercarea de a-și consolida propria legitimitate.

Și s-ar putea să vină mai mulți lideri dolofani din Coreea de Nord – fiica „plinuță” a lui Kim Jong Un, Kim Ju-ae, a intrat în ochii publicului la sfârșitul anului 2022.

În schimb, nicio fotografie cunoscută cu fiul său „palid și subțire” nu a apărut încă. Dar experții cred că seamănă cu Kim Jong Un mai tânăr – care era slab în copilărie.

Au apărut câteva fotografii care îl arată pe tiranul Kim Jong-un înainte să ajungă la dimensiunea actuală. Michael Madden, fondatorul North Korea Leadership Watch, a declarat: „Când Kim Jong un era succesorul ereditar, era de fapt slab.

„Tatăl lui și mătușa lui i-au spus că trebuie să se îngrașă pentru a putea proiecta autoritatea. Astfel încât atunci când acele elite nord-coreene, în special acei generali bătrâni, îl văd pe acest tip de 27/28 de ani, să se simtă intimidați fizic de el”.

Madden - membru al Centrului Stimson din Washington DC – a spus că această preferință pentru liderii de talie mare are, de asemenea, o bază istorică.

„Există câteva concepte coreene despre modul în care ne prezentăm altor oameni și există o anumită idee despre atracție.

„Definiția a ceea ce este considerat atractiv și plăcut va diferi mult de ceea ce am vedea în vest.

„Când îl vedem pe Kim Jong Un, când îl vedem pe tatăl său – îl vedem pe bunicul său, nu? Obraji dolofani, nu? Roșii, zâmbet pe față.

„A fi slab și auster va aminti populației nord-coreene că aproape un milion de oameni au murit de foame la sfârșitul anilor 1990”.

NIS crede că Kim Jong Un are trei copii - fiul este cel mai mare, urmat de Kim Ju-ae și un copil de sex necunoscut.

Choe este de acord că cel mai mare este un băiat, dar crede că dictatorul are doar doi copii legitimi – acest fiu fără nume și Kim Ju-ae – plus doi copii născuți în afara căsătoriei.

Pentru Madden, întrebarea despre care copil ajunge în cele din urmă la putere este încă fără răspuns.

El a evidențiat exemplul lui Kim Jong-un, care nu a fost de la început succesorul sigur.

„Așa s-ar întâmpla cu un copil Kim palid și slab, dacă i se va spune să se îngrașă și să ia puțin soare. A funcționat pentru actualul lider. În schimb, Coreea de Nord are tradiție pentru a trece peste primul născut și a da conducerea unui frate mai mic.

Kim Jong-un a fost ales în locul fratelui său mai mare, Kim Jong-chul, pe care tatăl său l-a considerat „nu este bun pentru că este ca o fetiță”.

Și, deși Coreea de Nord nu a avut niciodată o femeie lider, Madden crede că acesta nu este neapărat un obstacol pentru Kim Ju-ae.

„Dacă Kim Jong-un decide că fiica lui va fi succesor ereditar... așa va fi. Ultima dată când am verificat, Coreea de Nord este o dictatură. Deci, când liderul spune să plecăm, plecăm, nu? Mult noroc să te ridici și să te opui atunci când se întâmplă asta“, spune Madden.

Ce avantaje are Coreea de Nord prin sprijinirea Rusiei în războiul împotriva Ucrainei: ”Kim ar putea crede că lesa lui este mai lungă decât în realitate”
Ce avantaje are Coreea de Nord prin sprijinirea Rusiei în războiul împotriva Ucrainei: ”Kim ar putea crede că lesa lui este mai lungă decât în realitate”
Sprijinul deplin al Rusiei pentru Coreea de Nord ar putea „crește apetitul lui Kim Jong-un pentru risc“ atunci când vine vorba de amenințarea Coreei de Sud și de exportul de arme în...
Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un, șef de ceremonii la un exercițiu nuclear. ”Marea sa satisfacţie privind rezultatul”
Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un, șef de ceremonii la un exercițiu nuclear. ”Marea sa satisfacţie privind rezultatul”
Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supervizat primul exerciţiu militar de simulare a "activării nucleare" a ţării. Evenimentul a servit drept ripostă la exerciţiile aeriene...
#Coreea de Nord, #Kim Jong Un, #fiu secret, #fiica, #Kim Ju ae , #Coreea de Nord