Andrei Cornea in Revista 22: Mostenirea lui Vadim

Autor:
Marti, 30 Iulie 2013, ora 19:02
1990 citiri
Andrei Cornea in Revista 22: Mostenirea lui Vadim

Vadim personal e azi aproape un zero. Dar mostenirea sa publicistica si politica e cum nu se poate mai actuala: campaniile de ura si de discreditare, conspirationismul, apelul la afecte irationale, nationalismul, antioccidentalismul, mahalagismul.

Se intampla lucruri importante, neobisnuite, ba chiar uimitoare si in Romania: daca ni s-ar fi vorbit de ele acum zece ani, le-am fi tratat ca pe o gluma buna. Iar cand au sosit, nu le dam cuvenita atentie: Vadim Tudor a fost dat afara din PRM!

S-a tinut un congres al partidului, "tribunul" nu a luat decat vreo sase voturi si - mars afara! Cu ce am putea compara acest urias eveniment? Sa spunem ca e ca si cand Jupiter ar fi fost izgonit din Olimp sau contele Dracula ar fi fost alungat de vampiri? Ceva de acest tip, doar ca, daca ne amintim bine, nici macar asta nu e suficient, fiindca Jupiter nu a facut el insusi Olimpul, iar vampiri au existat chiar si inainte de bine cunoscutul si apreciatul lor principe carpatin, scrie Revista 22.

Sa mai notam si ca Jupiterul nostru a fost inlocuit la conducere de un fel de Apollo maruntel: Gheorghe Funar, cel care, pe vremuri, din fierbinte patriotism ar fi vopsit pana si pubelele Clujului in ros-galben-albastru, daca n-ar fi fost batut in alegeri de Emil Boc in 2004.

Citeste mai mult despre Mostenirea lui Vadim in Revista 22.

#Vadim Tudor congres PRM, #Vadim PRM Funar , #PRM