De ce este important să ne protejam copiii la plajă sau la piscină? Costumele de calitate cu protecție solara au un rol important

Advertorial
Marti, 18 Iulie 2023, ora 17:47
2802 citiri
De ce este important să ne protejam copiii la plajă sau la piscină? Costumele de calitate cu protecție solara au un rol important
FOTO: catenlunasinstele.ro

Sesiunile lungi la plajă, bălăceala, nisipul fin și distracția sunt la ordinea zilei în această perioadă a anului, motiv pentru care ar fi bine să începem să ne pregătim cu toate cele necesare pentru a ne bucura din plin de fiecare moment. Totuși, știm deja că părinții sunt îngrijorați din pricina timpului pe care micuții îl petrec la soare și caută mereu variante prin care să le asigure acestora o protecție cât mai ridicată. Astfel, pentru ca relaxarea în bătaia razelor să nu se transforme într-o experiență neplăcută pentru cei mici și neplăcută pentru adulți, măsurile de siguranță sunt absolut necesare. Este important să îți îndrepți atenția către creme de protecție solară pentru copii, către articole vestimentare care să amelioreze efectul soarelui asupra pielii celui mic și mai ales către accesorii, care să suplimenteze nivelul de protecție.

Costumele de baie pentru copii sunt, fără îndoială, piesa de rezistență în momentul în care decizi că veți pleca în vacanță la mare și, cu toate că poate părea un proces simplu, alegerea acestora trebuie să se facă în urma unei documentări riguroase. De la selectarea unui material potrivit pentru pielea sensibilă a micuților și până la alegerea unei opțiuni care să asigure și protecție ridicată împotriva razelor UV, toate acestea sunt criterii importante de luat în considerare.

Cum poate afecta soarele pielea sensibilă a copiilor?

Auzim adesea că expunerile îndelungate la soare pot fi periculoase pentru pielea micuților noștri, însă mulți părinți nu știu ce efecte negative au, de fapt, acestea. În cazul copiilor, celulele stem despre care se spune că ar fi responsabile de cancerul de piele, sunt mult mai aproape de suprafața pielii, ceea ce înseamnă că radiațiile ultraviolet pot sensibiliza stratul protector și pot afecta pe termen lung sănătatea micuților. De asemenea, copii sunt în creștere, iar în această perioadă, celulele vor fi mult mai vulnerabile în momentul în care sunt expuse la soare.

Totodată, este important să avem în vedere faptul că apariția leziunilor constante la nivelul pielii sunt cauza principală a cancerului de piele, iar la nivel mondial statisticile ne arată că acesta este mai frecvent la persoanele care au pielea de culoare mai deschisă. Astfel, deși soarele este o sursă excelentă de Vitamina D, nu trebuie să uităm că există și foarte multe pericole la care îi expunem pe cei mici atunci când mergem la plajă fără un costum de baie special sau fără crema de protecție solară.

De ce să optezi pentru un costum de baie cu protecție solară?

Foarte mulți părinți aleg ca atunci când merg la plajă să pună în bagaj o cremă cu SPF pentru copii ca măsură de precauție neglijând vestimentația celui mic. Totuși, deși loțiunea pentru plajă este foarte utilă, nu trebuie să uităm că aceasta va intra în contact cu apa și nisipul și vor vi necesare mai multe aplicări pentru a asigura o protecție constantă. Pe de altă parte, un costum de baie cu protecție solară acționează ca un strat suplimentar de protecție împotriva razelor UV, care nu mai ajung cu aceeași intensitate la nivelul pielii. Așadar, acesta te asigură de faptul că atât timp cât copilul poartă vestimentația adecvată, riscurile ca celulele sale să fie afectate sunt foarte mici!

La Câte-n Lună și-n Stele poți descoperi o gamă largă de costume de baie cu protecție solară, care să răspundă tuturor cerințelor tale cu privire la factorul de protecție sau la calitatea materialului. Astfel, îi vei asigura celui mic o experiență plăcută la plajă, fără să îi limitezi libertatea de mișcare.

Care este cel mai bun costum de baie UV în funcție de vârsta copilului?

Un prim element de care trebuie să ții cont în momentul în care alegi un costum de baie potrivit pentru copilul tău este vârsta acestuia. Astfel, vei putea să optezi pentru un scutec de baie în cazul în care prichindelul are până în 6 luni sau pentru un costum de baie clasic în cazul în care acesta este mai mare. Reține totuși faptul că în cazul bebelușilor medicii recomandă inclusiv utilizarea unui tricou dintr-un material natural care să protejeze corpului prichindelului, și respectarea unui interval orar strict în care copilul poate fi expus la soare. Așadar, nu este indicat ca cel mic să petreacă timpul în bătaia soarelui între orele 10 și 16 și, cu siguranță expunerea la razele UV nu ar trebui să fie directă sau de lungă durată. Pielea copiilor este mult mai sensibilă decât pielea unui adult, iar căldura și umiditatea excesivă sunt factori care pot provoca arsuri sau chiar iritații grave.

De asemenea, în cazul prichindeilor puțin mai mari există numeroase opțiuni de costume de baie pentru care puteți opta; de la variante din două piese pentru domnișoare și până la costume întregi cu mânecă lungă, toate acestea sunt ideale pentru a asigura o mai bună protecție împotriva radiațiilor UV. Desigur, recomandările cu privire la programul de expunere la soare rămân valabile și în cazul copiilor mai mari, iar protecția solară, pălăria și chiar ochelarii de soare nu au cum să lipsească în zilele petrecute la plajă.

Ca o recomandare generală, este foarte important să acoperi cât mai mult din pielea micuților cu un costum de baie de calitate. De exemplu, în cazul bebelușilor și a copiilor mici ai putea opta fie pentru un costum de baie întreg, fie pentru o variată formată din slipi și bluză. Pe de altă parte, când vine vorba de fetele cu vârste mai mari care deja au simțul estetic mai dezvoltat, ai putea alege să te îndrepți către un costum de baie întreg, cu mânecă lungă ori, desigur, către o variantă formată din slipi și bluză. Pentru băieți se poate alege un costum de baie format din bluză sau tricou și șort pentru plajă.

Așadar, este important să ai în vedere faptul că deși există foarte multe metode de protecție împotriva razelor UV, în mod sigur prevenția cea care va da cele mai bune rezultate. Dacă vei opta pentru un costum de baie care să acopere cât mai mult din pielea celui mic, atunci zilele la plajă sau la piscină vor fi o încântare și pentru tine, dar și pentru copii.

Cum alegem materialul potrivit pentru un costum de baie cu protecție UV?

Dacă protecția împotriva razelor UV trebuie să fie criteriul primordial de selecție libertate de mișcare și felul în care se simt micuții în costumul lor de baie este un al aspect important. De aceea este recomandat să te îndrepți către opțiuni din poliester reciclat, elastan, nylon sau spandex pentru că acestea se usucă mai rapid, oferind în același timp și libertate de mișcare.

De asemenea, este indicat să ții cont de faptul că prichindeii care au început deja să meargă sunt mereu gata să exploreze necunoscutul. Aceștia iubesc să se bălăcească, să se joace și să alegere și de aceea, ar fi bine să optezi pentru costume de baie care să ofere cât mai multe posibilități de mișcare. În cazul băiețeilor poți selecta fără probleme o pereche de slipi colorați, sau chiar un costum întreg care să asigure protecție ridicată, iar când vine vorba despre fetițe, poți achiziționa costume din două piese, bluze cu bretele subțiri și, desigur, costume întregi. Majoritatea articolelor dedicate prichindeilor sunt realizate din materiale de înaltă calitate și din fibre care nu absorb apa, dar care în același timp permit pielii să respire.

După vârsta de 6 ani, micuții încep să înțeleagă independența și să își dorească din ce în ce mai mult să fie ei cei care își aleg hainele. Așadar, deși este foarte important ca părinții să încurajeze aceste comportamente este la fel de bine să le prezentăm opțiuni realizate din materiale foarte bune din care să își poată alege preferatele. Există pe piață foarte multe costume de baie cu protecție solară, realizate din țesături excepționale, care în mod sigur se pretează tuturor cerințelor estetice pe care le-ar putea avea micuții. Sorturile colorate, chiloțeii cu imprimeuri vesele și costumele de baie cu diferite adăugiri sunt perfecte pentru a satisface toate criteriile de protecție și de aspect pe care copii le caută într-un costum de baie.

De ce este important să achiziționăm mărimea corectă?

Dimensiunea corectă este cu siguranță un alt criteriu de tot în alegerea costumului de baie, în special pentru că aceasta determină cât de bine se simt copii în hainele pe care le poartă. Un costum de baie prea mic poate să provoace iritații, disconfort, în timp ce unul prea mare poate îngreuna complet mișcarea copilului. Cum niciuna dintre acest opțiuni nu este de dorit, îți recomandăm să cumperi articolele în funcție de vârsta copilului și, pentru a avea asigurări suplimentare poți chiar să iei măsurile celui mic pentru un plus de certitudine.

Care sunt cele mai căutate costume de baie pentru copii?

Când vine vorba de tendințe, alegerea hăinuțelor pentru copii este mult mai complicată decât ar putea părea. Există pe piață tot felul de modele creative, cu imprimeuri jucăușe și culori vibrante, realizate, desigur, din materiale foarte bune. Există desigur și opțiuni clasice, în culori neutre, care sunt ideale pentru părinții care adoptă un stil mai minimalist pentru copilul lor, care pot fi înveselite cu accesorii colorate, ieșite din tipare. Așadar, ceea ce contează cel mai multe este să îți îndrepți atenția către opțiuni sigure, cu protecție ridicată, care să îndeplinească toate criteriile estetice pe care le aveți tu și micuțul tăi.

Dacă vei respecta toate criteriile de alegere ale unui costum de baie, dacă vei ține cont de recomandările medicilor cu privire la intervalele orare în care cei mici nu ar trebui să fie expuși la soare și dacă vei alege o soluție SPF special formulată pentru pielea sensibilă, tu și copilul tău sunteți gata pentru o zi plină de distracție la mare sau la piscină! Câte-n Lună și-n Stele este locul ideal de unde poți achiziționa costume de baie cu protecție solară în numeroase modele și mărimi. Vei descoperi aici brand-uri consacrate precum Nuuroo, Little Dutch sau Liewood care pun accentul pe calitatea materialului, pe siguranță și pe starea de bine a copilului tău!

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#costume baie copii, #costume baie cu protectie solara , #copii