26 de ani, 9 luni şi 15 zile de închisoare pentru ”Bacterie”, criminalul care a omorât în bătaie un bătrân pentru 150 de lei, o șapcă și o icoană mototolită

Miercuri, 20 Septembrie 2023, ora 03:30
5785 citiri
26 de ani, 9 luni şi 15 zile de închisoare pentru ”Bacterie”, criminalul care a omorât în bătaie un bătrân pentru 150 de lei, o șapcă și o icoană mototolită
Tiberiu D. are un trecut de infracțiuni FOTO / Ziare.com

Curtea de Apel Bacău s-a pronunțat prin sentință definitivă într-un caz de omor calificat care a șocat întreaga comunitate din Onești. Un vârstnic a fost ucis în bătaie, într-o autogară, doar pentru 150 de lei, o șapcă și o iconiță mototolită.

Criminalii, un bărbat și o femeie, asistați de un băiat de 12 ani care nu a răspuns penal, au fost condamnați prin sentință definitivă, primul la 26 de ani, 9 luni și 15 zile de închisoare, iar femeia la 6 ani de detenție. Cei doi vor trebui să plătească și daune de 100.000 de lei soției bărbatului ucis.

Crima s-a petrecut în autogara din Onești, în noaptea 20/21.05.2022, în jurul orelor 2 victima a fost atacată mișelește pe la spate de Ionuț Ștefan Sabadac, zis ”Bacterie”, un cunoscut infractor din Bacău, cu multe condamnări pentru furturi și distrugeri. Criminalul plănuise atacul.

Îi propusese complicei sale, Claudia Astafei, să meargă spre victimă și să o abordeze astfel încât să-i distragă atenția. Bătrânul a fost doborât la pământ de Sabadac și bătut cu bestialitate, fiind lovit cu piciorul în special în zona capului. Femeia și un copil de 12 ani care o însoțea au buzunărit victima și i-au furat portofelul în care avea actele, 150 de lei și o iconiță mototolită.

După atac, tâlharii s-au retras, însă Sabadac a revenit la victimă crezând că nu a scotocit prin toate buzunarele. Nu a plecat până nu a mai lovit-o de câteva ori în cap, iar apoi i-a furat inclusiv șapca. Banii furați au fost împărțiți în trei, iar portofelul cu actele a fost aruncat într-un parc din apropiere unde a fost găsit de polițiști.

Criminalii au fost identificați cu ajutorul camerelor de luat vederi stradale. Individul era un cunoscut al poliției și a fost ușor de descoperit. La percheziții polițiștii au găsit la domiciliul suspectului pe atunci șapca victimei, acesta recunoscând fapta. Ulterior și femeia a fost reținută și dusă la audieri.

Au mărturisit că au plănuit jaful tocmai pentru că aveau nevoie de bani pentru băutură, iar Sabadac se pare că era chiar sub influența drogurilor (etnobotanice) în noaptea crimei, astfel justificându-se ferocitatea cu care și-a lovit victima care oricum căzuse inconștientă la pământ de la prima lovitură.

Bătrânul a fost lăsat în autogară într-o baltă de sânge, fiind găsit de echipajul de la Ambulanță în comă de gradul IV. A mai supraviețuit la spital doar câteva săptămâni, medicul legist stabilind că decesul are legătură directă cu rănile din zona capului provocate de criminal.

Cauza s-a judecat pe fond la Tribunalul Bacău, instanță care a stabilit o pedeapsă ceva mai blândă pentru ”Bacterie”, 24 de ani și 1 lună. Nemulțumit de anii de pușcărie primiți, criminalul a făcut apel în speranța că va primi o pedeapsă mai blândă, dar efectul a fost invers. Curtea de Apel Bacău a decis să sporească pedeapsa inițială cu încă doi ani.

Poliția din Germania a arestat un cetățean rus care a înjunghiat mortal doi bărbați ucraineni VIDEO
Poliția din Germania a arestat un cetățean rus care a înjunghiat mortal doi bărbați ucraineni VIDEO
Autoritățile germane au arestat, sâmbătă seară, 27 aprilie, un cetăţean rus suspectat de uciderea a doi cetăţeni ucraineni într-un mic oraş din sudul Germaniei, relatează dpa. Doi...
Crimă odioasă comisă de un român: ”Recunosc. L-am bătut până l-am omorât”. Criminalul va sta după gratii 30 de ani
Crimă odioasă comisă de un român: ”Recunosc. L-am bătut până l-am omorât”. Criminalul va sta după gratii 30 de ani
Daniel Ispas, un român în vârstă de 45 de ani, stabilit în Italia, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare după ce l-a ucis pe Mario Piozzi, managerul unei săli de jocuri de noroc din...
#crima, #bataie, #talharie, #bacau , #crima