Românca acuzată că a ajutat la incendierea amantului italian. Avocatul: „Se afla sub constrângerea morală a soțului”

Marti, 29 Noiembrie 2022, ora 03:17
5465 citiri
Românca acuzată că a ajutat la incendierea amantului italian. Avocatul: „Se afla sub constrângerea morală a soțului”
Adriana Carmeluța Bărbălău susține că a fost obligată de soț să comită faptele. FOTO: Ionuț Mureșan

Adriana Carmeluța Bărbălău – femeia acuzată l-ar fi ajutat pe soțul ei (Valentin Bărbălău) să îl ucidă apoi să îi incendieze cadavrul amantului (Mauro Donato Gadda) – susține că nu are parte de un proces echitabil și că vrea să fie pusă față în față cu martorii din dosar.

Curtea de Apel București a respins, luni, 28 noiembrie, cererea de strămutarea a procesului penal formulată de Adriana Carmeluța Bărbălău. Femeia ceruse ca dosarul ei să fie mutat de la Tribunalul Ilfov la altă instanță egală în grad din teritoriu.

„Respinge ca nefondată cererea de strămutare a cauzei cu nr. 2604/93/2022 și a cauzei cu nr. 2604/93/2022/a1, aflate pe rolul Tribunalului Ilfov – Secția Penală, cerere formulată de petenta Bărbălău Carmeluța Adriana. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă petenta la 400 de lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 28.11.2022”, se arată în minuta Curții de Apel București.

În fața instanței, avocatul femeii a susținut că acesta vrea să fie pusă față în față cu martorii din dosar, iar cererea i-a fost respinsă. Acest fapt a fost interpretat de Adriana Carmeluța Bărbălău ca o încălcare a dreptului la un proces echitabil - asta deși procesul este încă departe de faza de fond.

Femeia a mai arătat că reflectarea cazului în mass-media îi încalcă prezumția de nevinovăție și a reiterat că ea nu a luat parte la uciderea lui Mauro Donato Gadda.

Acuzați de crimă, tâlhărie și profanare de cadavre

Carmeluța Bărbălău și soțul ei, Valentin Bărbălău, sunt judecați în cameră preliminară la Tribunalul Ilfov, instanță care va dezbate, într-o primă fază, dacă probele strânse de procurori sunt legale și dacă rechizitoriul respectă toate normele de procedură penală. Un prim termen în acest dosar a fost fixat pentru data de 9 ianuarie 2023.

După ce dosarul va trece de etapa de cameră preliminară, Carmeluța și Valentin Bărbălău vor fi judecați pe fond pentru omor, tâlhărie calificată, profanare de cadavre și efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Acuzațiile se referă la uciderea italianului Mauro Donato Gadda (63 de ani) în primăvara acestui an, apoi la incendierea cadavrului acestuia pe un câmp de lângă Măgurele. După aceste fapte, cei doi i-ar fi golit și cardul italianului, de unde ultima acuzație reținută în sarcina lor.

Pe data de 7 octombrie, Adriana Carmeluța Bărbălău a spus în fața instanței că soțul ei, Valentin Bărbălău, este cel care a comis crima și că acesta a amenințat-o că îi va ucide copiii dacă nu îl ajută.

Avocat: „Se afla sub constrângerea morală a soțului”

„Constatați că judecătorul de cameră preliminară în mod eronat a menținut măsura arestării preventive. Apreciem că de la luarea acestei măsuri temeiurile s-au schimbat. Constatați că, deși a fost implicată în regretabilul eveniment, nu există probe certe, directe, că a luat parte la suprimarea vieții victimei. Se afla sub constrângerea morală a soțului, față de care fusese emis un ordin de protecție, iar acesta a amenințat că îi omoară copiii. Se afla sub controlul lui când a chemat victima la ea în apartament. Judecătorul a argumentat menținerea măsurii preventive la modul general și a invocat reflectarea evenimentului în mass-media. Ea s-a ocupat singură de copii, nu a avut nici măcar o amendă și merită această creditare din partea instanței, anume înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu”, a declarat avocata Adrianei Carmeluța Bărbălău.

Cei doi inculpați în cazul cetățeanului italian găsit carbonizat în portbagajul unei mașini, pe un câmp din Măgurele, și-ar fi recunoscut faptele. Potrivit unor surse apropiate anchetei, soții Bărbălău au admis că l-au omorât pe italian după o ceartă pornită din cauza geloziei.

Mai exact, italianul ar fi avut o relație cu Adriana Carmeluța Bărbălău, la care s-a dus în vizită, în apartamentul ei din Sectorul 5 al Capitalei. Totuși, acolo a dat de soțul femeii, Valentin Bărbălău, astfel că au început să se certe. Cei doi l-au omorât pe italian, iar apoi l-au dus cu mașina pe câmpul din Măgurele, unde i-au dat foc.

Citește și:
Daune morale pentru o profesoară criticată dur pentru că a depus mărturie în dosarul unui elev criminal: „Sunteţi o ruşine. Aveţi copii?”
Daune morale pentru o profesoară criticată dur pentru că a depus mărturie în dosarul unui elev criminal: „Sunteţi o ruşine. Aveţi copii?”
O profesoară din Călărași, criticată dur într-un mesaj de pe Facebook după ce a depus mărturie într-un dosar de omor în care a fost trimis în judecată un elev al său, a cerut daune...
Decizia luată de Curtea de Apel București în privința siglei Rapidului
Decizia luată de Curtea de Apel București în privința siglei Rapidului
Curtea de Apel București a pronunțat ieri soluția în primul dintre cele două litigii privind mărcile “Rapid”. În acest prim dosar, FC Rapid 1923 a solicitat anularea mărcii verbale...
Comentarii