Înșelăciune cu criptomonede de 30.000 de euro. Percheziții în patru județe

Miercuri, 27 Septembrie 2023, ora 17:04
2184 citiri
Înșelăciune cu criptomonede de 30.000 de euro. Percheziții în patru județe
FOTO Unsplash

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bistriţa-Năsăud au efectuat şase percheziţii domiciliare în judeţele Braşov, Timiş, Constanţa şi Caraş-Severin, pentru documentarea activităţii infracţionale într-un dosar de fraudă informatică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic şi spălarea banilor, potrivit comunicatului de presă remis miercuri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud.

Percheziţiile au vizat patru persoane, una dintre acestea, un bărbat de 52 de ani din Făgăraş, judeţul Braşov, fiind reţinută ulterior pentru 24 de ore.

Din investigaţiile efectuate până în prezent a reieşit faptul că, începând cu data de 22 iunie, persoanele bănuite de comiterea faptelor ar fi indus în eroare un bărbat din Bistriţa-Năsăud şi, sub pretextul unor pretinse investiţii pe o platformă de tranzacţionare mărfuri şi criptomonede, l-ar fi determinat să instaleze o aplicaţie de control la distanţă a terminalelor mobile.

În acest mod, persoanele în cauză ar fi reuşit să obţină acces în sistemul informatic, respectiv la un telefon mobil şi conturi online asociate cu două conturi bancare şi un card de debit, de unde ar fi efectuat, în mod repetat, tranzacţii financiare frauduloase către o aplicaţie de criptomonede, precum şi transferuri bancare online către mai multe persoane fizice, prin diferite conturi bancare.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor a fost estimat la 30.000 de euro.

La percheziţii au fost descoperite şi ridicate mai multe telefoane mobile, carduri de memorie şi bancare, înscrisuri relevante pentru cauză, precum şi sumele de 23.900 de euro şi 9.680 de lei.

Bărbatul din judeţul Braşov care a fost reţinut va fi prezentat magistraţilor, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

Cercetările în acest caz sunt continuate de poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Bistriţa-Năsăud, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministerul Energiei anunţă, joi, 25 aprilie, că sprijină ancheta procurorilor DNA la Complexul Energetic Oltenia şi va pune la dispoziţie toate informaţiile solicitate. Ministrul Energiei,...
Tânără reținută după ce a înlocuit banii părinților săi cu bancnote false. Cum au aflat aceștia ce a făcut fiica lor
Tânără reținută după ce a înlocuit banii părinților săi cu bancnote false. Cum au aflat aceștia ce a făcut fiica lor
O tânără de 24 de ani a fost reţinută, după ce a sustras bani din locuinţa părinţilor şi i-a înlocuit cu bancnote falsificate. Fapta a fost depistată când părinţii au încercat să...
#criptomonede, #perchezitii, #inselaciune , #perchezitii