Boureanu: Declaratia de adio a lui Basescu m-a intristat

Duminica, 24 Martie 2013, ora 19:30
3051 citiri
Boureanu: Declaratia de adio a lui Basescu m-a intristat

Vicepresedintele PDL Cristian Boureanu a declarat, duminica, ca l-a surprins si l-a intristat declaratia de adio facuta sambata seara de catre presedintele Traian Basescu, el precizand ca va fi greu de tinut partidul unit.

"Chiar daca am anuntat ca nu candidez la nici functie, declaratia de aseara a presedintelui Basescu m-a surprins si m-a intristat si ma face sa cred ca va fi greu sa tinem partidul unit. PDL si viitoarea conducere are obligatia sa mearga mai departe intr-o constructie pe partea dreapta a esicherului politic", a spus Boureanu, pentru Mediafax.

El crede ca PDL traverseaza "un moment greu" si considera ca rezultatul votului de la Conventia PDL "a fost strans dar corect".

"Il felicit pe Vasile Blaga pentru victorie, le felicit pe Elena Udrea si pe Monica Macovei pentru competitia din partid. Cred ca toate cele trei motiuni au oameni de valoare care au ceva de spus in PDL si in politica romaneasca. Mi-as dori sa existe maturitate politica si sa trecem impreuna peste aceasta Conventie", a precizat Boureanu.

Presedintele Traian Basescu a afirmat sambata seara, intr-un mesaj pe Facebook, ca a vazut rezultatul Conventiei PDL si ca "modul cum nu au inteles sa fie democrati" il face sa spuna acum "definitiv si pentru totdeauna" "Adio, Partid Democrat".

"Am vazut rezultatul Conventiei PDL, cred ca am fost cinstit cu acest partid. I-am spus ca dupa aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum nu au inteles sa fie democrati ma face sa spun acum definitiv si pentru totdeauna: Adio, Partid Democrat. Astazi ne-am despartit.

Ei nu mai sunt o piatra de moara pentru mine, eu nu mai sunt o piatra de moara pentru ei. Ma voi dedica constructiei unei alte solutii de dreapta, cu oameni cinstiti, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care accepta dreptul democratic al contestatiei si vreau sa stiti ca nu voi face nimic pentru a aduce alaturi de mine vreo bucatica din PDL", a declarat Basescu.

Dupa incheierea Conventiei PDL, mai multi sustinatori ai Elenei Udrea, printre care Cristian Petrescu, au venit la sediul partidului din Aleea Modrogan si au depus o contestatie privind rezultatul votului.

Presedintele Comisiei de Organizare a Conventiei Nationale Extraordinare a Partidului Democrat Liberal, Ioan Balan, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, dupa solutionarea contestatiilor, ca votul de la Conventia de sambata a fost corect, iar subiectul este incheiat.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#Boureanu Basescu PDL, #Boureanu declaratie Basescu , #PDL