Cristian Preda, dupa excluderea din PMP: E mai rau ca la comunisti!

Sambata, 13 Decembrie 2014, ora 22:17
8958 citiri
Cristian Preda, dupa excluderea din PMP: E mai rau ca la comunisti!

Europarlamentarul Cristian Preda a reactionat, sambata seara, dupa ce a fost exclus din Partidul Miscarea Populara si isi acuza fostii colegi ca i-au incalcat dreptul de a se apara si apreciaza ca ceea ce s-a intamplat este mai grav decat in perioada comunista.

"Excluderea mea din PMP e nestatutara. Nu am fost instiintat ca o asemenea chestiune se va afla pe ordinea de zi a organismelor care au discutat-o - Consiliul Executiv National din 17 noiembrie si Colegiul National de azi.

Nu mi s-a spus nici macar ca acestea se reunesc, desi eram membru in ambele. In consecinta, mi-a fost incalcat dreptul de a ma apara. E inimaginabil ca un partid membru al PPE sa procedeze asa. E mai rau ca la comunisti!", a scris pe Facebook Cristian Preda.

Europarlamentarul nu a inteles totusi de ce excluderea sa a avut loc tocmai sambata. Raspunsul a venit tot din partea sa.

"Din cate inteleg, totul a fost improvizat, urmand umorile sefei. Dar de ce azi? E vorba probabil despre o reactie la declaratia mea de ieri (vineri - n.red.), in care anuntam ca ma intereseaza cursa pentru sefia PMP", a punctat el.

Preda a tinut sa le multumeasca colegilor care nu au votat "abuzul comis de Udrea" si a precizat ca se intereseaza daca poate contesta decizia, deoarece el crede ca partidul sau nu "mai functioneaza normal".

Dupa cateva minute, Preda a revenit tot pe Facebook si a adaugat ca: "Acum remarc ca in comunicatul PMP se vorbeste atat despre majoritate absoluta, cat si despre unanimitate atunci cand e pomenit rezultatul votului referitor la excludere. Am cautat sa iau legatura cu membrii conducerii PMP, dar nu a raspuns nici macar unul. Curajul opiniei...".

Deputatul Clement Negrut, secretar general al PMP, a anuntat, sambta, la sedinta Colegiului National, sustinuta la Baile Tusnad, judetul Harghita, ca Preda a fost exclus din partid in urma unor actiuni care au lezat statutul formatiunii.

"Propunerea de excludere este strict legata de activitatea si actiunile care au lezat statutul Partidului Miscarea Populara, drept pentru care am luat in discutie abaterile disciplinare ale domnului Cristian Preda si a propus Consiliului National excluderea", a spus Negrut.

A.G.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...