Ziare.com

Ceasul si inelul lui Mihai Eminescu, expuse la Chisinau

Luni, 07 Mai 2012, ora 22:06

   

Ceasul si inelul lui Mihai Eminescu, expuse la Chisinau
Ceasul de aur si inelul sigilar ale poetului Mihai Eminescu, au fost expuse luni, in premiera pentru Moldova, la Muzeul National de Arta a Moldovei, alaturi de fotografii originale ale poetului si alte exponate, printre care si geanta Veronicai Micle.

Expozitia contine 50 de piese, dintre care sapte sunt originale. Sunt obiecte de tezaur national din categoria fond documentar Eminescu din gestiunea Muzeului Literaturii Romane din Iasi.

"Este un lucru deosebit ceea ce se intampla azi la Chisinau. Mihai Eminescu si Veronica Micle sunt de nedespartit, deoarece fac parte dintr-o istorie si daca nu exista Eminescu ca poet, nu exista nici Micle ca poeta si viceversa", a spus ministrul Culturii, Boris Focsa, relateaza Adevarul.

"Aceasta expozitie este cea mai mare legenda a dragostei dintre Eminescu si Micle", a precizat Daniel Corbu, directorul Muzeului Literaturii Romane din Iasi.

Expozitia documentara "Mihai Eminescu" a fost organizata de Ministerul Culturii si Muzeul National de Arta a Moldovei, in colaborare cu Muzeul Literaturii Romane din Iasi si va fi deschisa pentru vizitatori pana la 15 mai.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1850 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor