Imagini inedite cu mari lideri ai lumii: Stalin se maimutarea si Kim Jong Il se dadea in masinute

Duminica, 10 Noiembrie 2013, ora 11:02
10055 citiri
Imagini inedite cu mari lideri ai lumii: Stalin se maimutarea si Kim Jong Il se dadea in masinute
Foto: Retronaut

Afundati in carti istorice sau articole de specialitate, de multe ori uitam ca marile figuri ale istoriei au fost, pana la urma, oameni ca toti ceilalti. Uitam ca si ei faceau glume, se prosteau, gafau, aveau pasiuni si hobbyuri si ca viata lor nu insemna tot timpul un lung sir de evenimente extraordinare.

Retronaut prezinta o colectie de fotografii incredibile care ii infatiseaza pe unii dintre cei mai importanti lideri ai lumii in momente inedite.

De exemplu, putini ar putea ghici ca tanarul din fotografie este nimeni altul decat viitorul presedinte Ronald Reagan, in 1927, la doar 16 ani, in costum de salvamar.

Foto: Retronaut/Ronald Reagan Library

In 1983, atunci cand a fost realizata aceasta fotografie, Ronald Reagan a ordonat invazia Grenadei. In imagine, presedintele american testeaza luneta unei pusti la bordul unui avion Air Force One.

Foto: Retronaut

Aceasta fotografie a fost facuta tot la bordul unui Air Force One si il arata pe presedintele american, in pantaloni de trening, dand indicatii personalului avionului.

Foto: Retronaut/Reagan Foundation

Theodore Roosevelt a fost al 26-lea presedinte american. Fotografiile din tinerete il infatiseaza ca un tanar ambitios si dur.

Foto: Retronaut/Theodore Roosevelt Collection, Harvard University

Dwight David "Ike" Eisenhower a fost cel de-al 34-lea presedinte al Statelor Unite. Fotografia de mai jos a fost facuta in timpul campaniei electorale din 1952.

Foto: Retronaut/New York Times

In vara anului 1965, Barack Obama si bunicul sau se distrau pe plaja si nici nu banuiau ce ii rezervase viitorul actualului presedinte al Statelor Unite.

Foto: Retronaut/Wikipedia

Mai jos sunt doua fotografii cu Bill si Hillary Clinton, pe vremea cand erau doar niste copii de liceu.

Foto: Retronaut

Winston Churchill a fost una dintre cele mai apreciate figuri istorice ale Marii Britanii. Fotografia de mai jos a fost facuta in 1922.

Foto: Retronaut

Intr-o alta fotografie, facuta in anii '40, Winston Churchill apare razand alaturi de celebra Coco Chanel.

Foto: Retronaut

In aprilie 1986, anul cand a fost facuta aceasta fotografie, Margaret Thatcher a permis trupelor militare americane sa foloseasca bazele Royal Air Force pentru bombardarea Libiei. Decizia a fost argumentata ca fiind o consecinta a unui asa zis atac cu bomba al unor teroristi libieni asupra unei discoteci din Berlin.

Foto: Retronaut/AP

Adolf Hitler a vrut mereu sa aiba o imagine extrem de dura, de conducator cu mana de fier si "aparator" al poporului german, dar iata ca fotografia de mai jos il infatiseaza alaturi de Joseph Goebbels semnand amuzat autografe.

Foto: Retronaut/Arhive din al Doilea Razboi Mondial

O alta serie de fotografii, de data aceasta din 1925, il arata pe Adolf Hitler pozand pentru fotograful Heinrich Hoffmann in timp ce isi asculta propriile discursuri.

Foto: Retronaut/Avax

Iosif Stalin si-a aratat si latura ludica intr-una intre fotografiile facute, in anii '30, de Generalul Nikolai Vlasik, garda de corp a dictatorului.

Foto: Retronaut/Foreign Policy

O alta fotografie il infatiseaza pe Iosif Stalin la 24 de ani, in 1902.

Foto: Retronaut

Putini stiu ca Vladimir Lenin era mare iubitor de pisici. Marturie stau fotografiile din arhivele Rusiei facute in anii '20.

Foto: Retronaut

Leonid Ilyich Brezhnev a fost secretarul general al Comitetului Central al Partidului Comunist din Rusia. Fotografia de mai jos a fost facuta in anii '70.

Foto: Retronaut

In 1962, in timpul unei vizite la Moscova, Fidel Castro a profitat de ocazie si s-a dat pe partie.

Foto: Retronaut/Corbis

In 1977, fostul lider coreean Kim Jong Il testa masinutele dintr-un parc de distractii din Pyongyang.

Foto: Retronaut

Vestile despre starea de sanatate precara a lui Nelson Mandela au impanzit mass-media din toata lumea de la inceputul acestui an. In amintirea unui lider iubit de multi, iata o fotografie facuta in 1961.

Foto: Retronaut

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#mari lideri imagini inedite, #Stalin Hitler Reagan Obama Thatcher Churchill, #imagini lideri istorie , #istoria culturii si civilizatiei