Beatrice Rancea a aflat din presa ca este "o varianta" pentru Opera Romana: Nu mi s-a facut o propunere oficiala

Sambata, 07 Mai 2016, ora 11:23
3317 citiri
Beatrice Rancea a aflat din presa ca este "o varianta" pentru Opera Romana: Nu mi s-a facut o propunere oficiala
Foto: site Opera Iasi

Beatrice Rancea, director al Operei Nationale Romane din Iasi, a declarat ca nu i s-a facut o propunere oficiala pentru conducerea Operei Nationale Bucuresti, dar ca o onoreaza nominalizarea pe care a facut-o chiar Andrei Serban, asa cum a mentionat vicepremierul Vasile Dancu.

Nu a fost, insa, contactata de noul ministru al Culturii, Corina Suteu, dar a aflat, din presa, ca este "o varianta" spune Rancea, informeaza News.ro.

"Sunt onorata de propunerea facuta de maestrul Andrei Serban domnului Dancu, care m-a sustinut si mi-a acordat atata incredere incat sa ma propuna si dansul, dar eu in acest moment sunt o propunere. Eu nu sunt numita. Ceea ce stiu si eu este din presa si din ce mesaje primesc de la diferite persoane. Nu exista o propunere oficiala", a declarat pentru agentia News.ro Beatrice Rancea, cea pe care vicepremierul Vasile Dancu a propus-o pentru conducerea Operei Nationale Bucuresti.

Scandal la Opera: Suma uriasa pierduta intr-o luna de conflict

Despre faptul ca noul ministru al Culturii, Corina Suteu, a amintit-o ca "varianta", aceasta spune ca a auzit, si ea, din presa. "Ma bucur daca si ministrul Culturii considera ca sunt o propunere si pentru domnia sa, am inteles ca dansa a spus ca sunt o varianta la care sa se gandeasca, nu o varianta pe care sa o numeasca", a explicat Beatrice Rancea.

Noul ministru al Culturii, despre scandalul de la Opera si banii de la Cannes

Beatrice Rancea se afla la conducerea Operei iesene din anul 2011, din 2010 fiind regizor in cadrul institutiei. A fost membru al juriului emisiunii "Dansez pentru tine" in perioada 2006-2011.

Potrivit prezentarii de pe site-ul institutiei, Beatrice Rancea a primit premiul pentru cea mai activa prezenta in show-biz-ul romanesc "Femei de succes - 2005" si premiul "Alexandru Ioan Cuza" acordat unor personalitati ale anului 1998, inmanat de presedintele Ion Iliescu.

A fost recompensata cu Premiul UNITER pentru debut in 1993.

Scandalul de la Opera: Se anuleaza inca un spectacol

A fost initiator si director artistic al Festivalului Tanarului Regizor, Slobozia, editiile 1996 si 1997 si membru in juriul Festivalului de Teatru "I.L. Caragiale", editia 1997. Totodata, Beatrice Rancea este initiator si regizor artistic al Festivalului de arta medievala de la Sighisoara, Editia I.

In perioada 2005 - 2007, Beatrice Rancea a ocupat functia de director General al Teatrului National din Constanta, anul urmator devenind consilier artistic al Teatrului National de Opera si Balet "Ion Dacian", Bucuresti.

Este absolventa a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" Bucuresti, si a Liceului de Coregrafie din Bucuresti.

Vicepremierul Vasile Dincu a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca, in functie si de decizia noului ministru al Culturii, Beatrice Rancea ar putea asigura interimatul Operei Romane din Bucuresti. Vasile Dincu a explicat ca Beatrice Rancea, actualul director al Operei Romane din Iasi, i-a fost recomandata de regizorul Andrei Serban, dar ca ii cunoaste si personal activitatea, astfel ca o considera o solutie buna pentru rezolvarea crizei administrative de la Opera Romana din Bucuresti.

Noul ministru al Culturii, Corina Suteu, a declarat, joi, in cadrul primei conferinte de presa, ca prefera sa nu se grabeasca in cazul situatiei de la Opera Nationala Bucuresti (ONB) si ca Johan Kobborg va ramane in institutia de spectacole.

In opinia ministrului Culturii, "este firesc" ca Johan Kobborg sa ramana in institutie, iar despre numele vehiculate pentru conducerea interimara a Operei, Corina Suteu a afirmat ca regizoarea Beatrice Rancea, angajata Operei din Iasi, este luata in considerare pentru aceasta functie.

"Trebuie sa vina cineva potrivit in acest moment pentru ca ONB sa intre in normalitate", a adaugat Corina Suteu.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Beatrice Rancea Opera Romana, #scandal Opera Romana , #Opera Romana