Sindicalistii de la Dacia decid daca intrerup greva

Vineri, 11 Aprilie 2008, ora 10:35
1680 citiri
Sindicalistii de la Dacia decid daca intrerup greva

Liderii Sindicatului Automobile Dacia au inceput, vineri, consultarile cu salariatii aflati in greva, transmite NewsIn. Reprezentantii administratiei s-au intalnit, joi noaptea, cu sindicalistii si, dupa cateva ore de discutii, le-au facut o noua oferta salariala, care ar putea fi acceptata de grevisti.

Noua oferta de majorare salariala propusa de patronat prevede acordarea a 300 de lei, incepand cu 1 ianuarie, si 60 de lei, de la 1 septembrie, plus acordarea unei prime de rezultat pentru 2007, in suma medie de 1.000 de lei.

Oferta de la inceputul saptamanii ajungea la o crestere salariala de 390 de lei.

Vicepresedintele Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, a declarat ca s-a ajuns la "un acord verbal", dar a precizat ca o decizie finala va fi luata dupa ce vor fi consultati toti grevistii.

"Intr-adevar, s-a ajuns la un acord verbal. Liderii de organizatii se consulta cu salariatii. Precizez ca nu este un acord scris. Este oricum o oferta mult mai buna fata de 130 de lei, cu cat am intrat in greva", a afirmat Iordache.

Angajatii uzinei Dacia au intrat in greva generala pe timp nelimitat in data de 24 martie, dupa ce au respins oferta administratiei, de majorare salariala cu 12%, pretentiile lor fiind mult mai mari.

Sindicatul Uzinei a intocmit o lista cu 14 revendicari, printre cele mai importante numarandu-se marirea salariala in suma fixa de 550 de lei, in doua transe si prime de Paste si de Craciun, in valoare de 50% din salariul mediu brut total pe societate.

Greva generala de la Dacia Pitesti a determinat scaderea productiei modelului Logan cu 15.000 de unitati fata de grafic, ceea ce ar putea duce la neatingerea cifrei de 320.000 de modele Logan si Sandero produse in cursul acestui an.

Penalty executat de președintele Franței, Emmanuel Macron. Unde s-a dus mingea VIDEO
Penalty executat de președintele Franței, Emmanuel Macron. Unde s-a dus mingea VIDEO
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a jucat miercuri într-un meci în scopuri caritabile, alături de foste glorii ale fotbalului francez şi mondial, reuşind să transforme o lovitură de...
Elicea uriașă amplasată pe legendarul cabaret Moulin Rouge s-a prăbușit. Fațada a fost avariată, dar nu sunt victime VIDEO
Elicea uriașă amplasată pe legendarul cabaret Moulin Rouge s-a prăbușit. Fațada a fost avariată, dar nu sunt victime VIDEO
Elicea amplasată pe legendarul cabaret Moulin Rouge, situat în cartierul Pigalle din Paris, s-a desprins şi a căzut în noaptea de miercuri 24 spre joi 25 aprilie, între orele 2.00 şi 3.00,...
#Dacia, #greva, #pitesti, #salariu, #Franta, #Renault, #logan , #Logan