Ce spune CNA despre nedifuzarea interviului lui Ciolos la TVR

Marti, 13 Decembrie 2016, ora 16:50
4381 citiri
Ce spune CNA despre nedifuzarea interviului lui Ciolos la TVR
Foto: Facebook/Viata Satului

Membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au discutat, in sedinta de marti, sesizarea presedintelui Comisiei de cultura a Camerei Deputatilor, Gigel Stirbu, privind interviul acordat televiziunii publice de premierul Dacian Ciolos, care nu a mai fost difuzat, ei stabilind sa transmita un raspuns in care se precizeaza ca a fost vorba despre o decizie editoriala.

" (Vom raspunde - n.red.) ca am luat sesizarea in discutie si ca este vorba despre o decizie editoriala luata de conducerea institutiei, mai buna sau mai rea, ca poate fi o problema care tine de organizarea lor interna, dar ca nu este vorba despre un caz de cenzura", a spus vicepresedintele CNA, Rasvan Popescu.

In sedinta, Valentin Jucan, membru al Consiliului, a spus ca decizia de a amana difuzarea interviului nu trebuie comentata foarte mult. "Puteati sa spuneti: 'domnule prim-ministru, inregistram acum, difuzam data viitoare sau peste doua saptamani sau pur si simplu o facem direct dupa campania electorala.

Omul a spus ca degeaba mai difuzam peste doua saptamani, pentru ca datele care au fost spuse la acel moment ar urma sa fie incomplete la o difuzare dupa doua saptamani'", le-a transmis Jucan reprezentantilor TVR.

Dorina Rusu a sustinut ca in acest caz a fost un mod de a proceda "neprofesionist", "chiar o bataie de joc". "Felul in care s-a procedat este nu numai neprofesionist, dar chiar mi se pare o bataie de joc", a afirmat ea.

"Dansii (cei de la TVR - n.red.) sunt in subordinea Comisiilor de cultura ale Parlamentului. Ce s-a intamplat sau nu s-a intamplat este de competenta acestor comisii", a subliniat, la randul sau, Radu Cristea, membru CNA.

Gabriel Gherghescu, director TVR 1, a precizat ca a fost o decizie colectiva legata de oportunitatea datei de difuzare a acestui interviu.

"L-am analizat si reanalizat si cel putin eu, care zic ca sunt printre ziaristii care se pricep foarte bine la politica agricola comuna, (cred ca - n.red.) nu existau elemente care sa ma impinga sa difuzez acest interviu, pentru ca ar fi avut informatii ce nu ar fi suportat amanare", a sustinut el.

La sfarsitul lunii noiembrie, deputatul liberal Gigel Stirbu anunta ca a depus la CNA o sesizare referitoare la interviul acordat de premierul Dacian Ciolos postului TVR 1 pentru emisiunea "Viata satului". "Dacian Ciolos a dat interviul in calitate de prim-ministru si expert in agricultura, fost comisar european pentru Agricultura.

Emisiunea a avut caracter informativ.

Interviul a fost inregistrat miercuri, 23 noiembrie 2016, si urma sa fie difuzat duminica, 27 noiembrie 2016 (ambele zile fiind in perioada campaniei electorale), insa sambata, cu o zi inainte de data aparitiei, Dacian Ciolos a fost informat ca difuzarea va fi amanata. (...)

Va rog sa investigati, sa clarificati si sa faceti publice urmatoarele aspecte: care sunt motivele pentru care interviul cu prim-ministrul a fost amanat? Care a fost procedura prin care s-a decis amanarea difuzarii acestui interviu?", se arata in sesizare.

Iata ce declara despre amanarea difuzarii interviului Irina Radu, presedintele-director general al TVR.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#CNA interviu Ciolos TVR, #CNA interviu Ciolos Viata Satului, #CNA sesizare Gigel Stirbu Ciolos TVR , #premier